tiistai 30. elokuuta 2016

RTK3 Tuike ja Riehan onnistunut tokokoe

Viikonloppuna kisailtiin urakalla. Perjantaina käytiin kuitenkin Raisan avuksi tekemässä koemainen liikkurointitreeni Riehalle. Siellä oli aika kiva meno liikkeissä, oikeastaan ainoa, mitä piti korjailla oli eteenmenon suoruus. Muuten hyvä fiilis ja Rieha oli hyvin kuulolla.

Samana iltana lähdettiin Muurameen rallytokokisaan. Olin ilmoittanut sekä Tuiken että Riehan voittajaluokkaan, Hieman hirvitti, kun rallyn treenaaminen on ollut niin vähissä. Ratapiirroksessa olikin pari meille vaikeaa liikettä. Erityisesti 3-kyltin molempien vasen täyskäännös oli valehtelematta unohtunut treenirepertuaarista kokonaan. Sitä sitten treenasin kummankin koiran kanssa ennen kehään menoa. Selvittiin kyltistä yllättävän hyvin tähän nähden. Riehan kanssa ei saatu ollenkaan virhepisteitä ja Tuiken kanssa kyltiltä tuli -3 ohjaajavirheen takia, eli varmaan kumartelin liikaa.

Rata oli kokonaisuudessa tällainen:


Rieha suoritti ensimmäisenä. Oltiin paikan päällä aika viime tinkaan ja muutakin säätöä oli matkassa, joten Rieha pääsi radalle aika lailla suoraan. Se olikin aivan villinä. Tuomarin kommentteihin oli kirjattu, että "Olipas vauhtia ja intoa" ja niitä todella riitti. Siihen nähden mokailtiin yllättävän vähän. Suurin virhe tuli taas itseltä, kun 4-kyltillä ohjasin koiran takaisin vasemmalle puolelle, kun olisi pitänyt jatkaa oikealla. Huomasin tämän vasta seuraavalla kyltillä. Siitä -10p. ja -3p., kun 5-kyltti piti uusia, että sain koiran takaisin sinne oikealle puolella.

Uusin myös 8-kyltin, kun Rieha kävi kierrä-käskyllä kiertämässä takana olleen kyltin. Niin kuin sillä käskyllä kuulukin tokossa tehdä. Tästä huolimatta saatiin kyltiltä vielä -10p., kun Rieha ehti käydä väärällä puolella uusinnasta huolimatta. Loppurata meni onneksi hyvin, samoin käytösruutu. Yhteispisteitä kerättiin kaikesta sähläyksestä huolimatta 73, mikä on hyväksytty tulos. Rieha sai myös Tuomarin suosikin-palkinnon, erityismainintana hyttysen syönti käytösruudussa :D.

Tuike lähti radalle koko joukon viimeisenä. Se oli ihanan innokas läpi radan ja tehtiin oikein kiva suoritus radalla. Ohjaajavirheistä saatiin yhteensä 3x3p., nämä todennäköisesti siitä, että kumartelin liikaa. Muutamassa kohdassa Tuike oli vinossa, joista -1p. ja kyltti 13 uusittiin, kun siinä tuli joku sähläys eli siitä -3p.

Käytösruudussa Tuikea alkoivat häiritsemään ötökät, eikä se osannut syödä niitä niinkuin Rieha, Tämän vuoksi se ehti yhdessä vaiheessa nostaa takapuolensa ilmaan ihan hetkeksi. Tästä saatiin sitten -10p. Tuiken kanssa pisteitä loppupeleissä 74, jolla se sijoittui hienosti luokan kolmanneksi. Tämä oli Tuiken kolmas hyväksytty tulos voittajaluokasta, eli nyt sillä on siis titteli RTK3. Ei voi kuin kehua pikkukoiraa, ei ihan jokainen 12,5 vuotta vanha suorita rataa samanlaisella innolla ja ilolla. Ihana!

Erityisiloinen RTK3 Tuike :)
Sunnuntaina kisafiilis jatkui, kun oli vuorossa tokokoe Laukaassa. Olin ensin koko aamun töissä kokeessa ja iltapäivällä kisattiin. Onneksi tuulinen keli oli edellispäivästä helpottanut vaikka ilma kylmä olikin. Ja ne ampiaiset, ne oli taas kiusana läpi kokeen. EVL:ssä kisasi kuusi koirakkoa ja setin tuomaroi Salme Mujunen. Liikkeet oli jaettu kuuteen osaan, eli todella sai olla skarppina läpi kokeen.

Pisteet meni näin:

Paikkaistuminen 9,5: Ennen liikkeen alkua kimppuuni hyökkäsi ampainen. Yritin sitä huitoa, mutta se tuli itsepintaisesti naamalle. Tässä vaiheessa tuomari antoi luvan hätistää sitä pois, joten käskin Riehan maahan ja lähdin itse juoksemaan :D. Onneksi Riehaa ei tälläiset ylimääräiset haittaa, eikä rivin muitakaan koiria. Ampiainen oli kuitenkin pakko saada pois myös koirien luota. Rieha oli istunut ok, jätössä nuuskaissut maata kohden.
Paikkamakuu ja luoksetulo 10: Ihan oli skarppi maaahanmeno ja ok luoksetulo.

---------

Seuraaminen 9: Edelleen siellä on paljon epätasaisuutta, mutta on parantunut huomattavasti. Eikä ääntänyt! Jätin tarkoituksella pois osan käskyistä se tuntui auttavan vireeseen.---------

Zeta 9,5: Jäävät oli nopeat, mutta makuussa nuuskaisi maata ja oli vähän vinossa. Seuruu oli ok ja osasin jopa itse tällä kertaa pitää linjat. Omaan makuun saisi olla paljon skarpimpi jäävissä edelleen, se pitää ottaa työn alle.
Luoksetulo 8,5: Seisominen ei ollut hyvä, maahanmeno oli onneksi ok. Seisominen on jostain syystä mennyt huonompaan suuntaan, sekin pitää ottaa työn alle.---------

Ruutu 10: Niin oli, aivan mahtava! Tässä ei ollut mitään korjattavaa, eteenmeno oli vauhdikas ja suora, samoin ruutuun meno. Ihan huippu! Ja tietysti tämä ei tullut videolle :D. Sitä olisin oikeasti voinut hyvillä mielin näyttää malliesimerkkinä liikkeestä.

---------

Ohjattu 10: Oli ihan hyvä suoritus, luovutuksen tosin arpoi tällä kertaa suoraan sivulle. Toisaalta ehkä parempi niin, jää vähemmän paikkoja virheille.---------

Hässäkkä 9,5: Hyvä kierto, ok stoppi, mutta kapulan otossa mokasi jostain syystä ja joutui mallailemaan. Luovutus ok.---------

Tunnari 8,5: Ampiainen oli taas minun kimpussani, huoh. Mutta Riehalta hyvin itsevarma nosto saman tien, kun osui kapulalle, hieno! Pyöritti kuitenkin kapulaa tuodessa, eli siitä vähennykset. Mutta ihanaa, kun se on noin varma oikeasta!
Kaukot 10: Ihan super!!! S-I-vaihdossa liikautti toista tassua pari senttiä, mutta muuten ihan täydelliset ja nopeat vaihdot.Yht. 302p., kunniapalkinto, sij 1/6

Vaikka kauneusvirheitä edelleen löytyi vaikka kuinka, niin olipa mahtavaa tehdä setti, jossa ei käynyt yhtään isompaa mokaa. Rieha oli läpi kokeen ihana hyväntuulinen ja itsevarma itsensä, mutta samalla se oli myös älyttömän hyvin kuulolla. Ihan mahtava fiilis, vaikka koe muuten aika rankka olikin. Mutta tämä fiilis kantaa ja toivottavasti myös jatkuu tulevaisuudessa :)

Ei kommentteja: