maanantai 15. elokuuta 2016

Vepekokeesta menolippu avoimeen luokkaan

Eilen kisattiin Uuraisilla oman seuran vepekokeessa. Sää suosi sunnuntain kisaajia, lauantaina satoi vettä koko päivän ja eilen oli kiva aurinkoinen ilma. Tosin hyvä sää toi paikalle ampiaiset, joita sai väistellä läpi kokeen. Ainakin yhtä koiraa ja paria ihmistä pääsivät pistämään. Minullakin oli autossa muutama kaveri, kun ikkunat oli hieman raollaan. Onneksi eivät ilmeisesti olleet päässeet kontissa olevien koirien kimppuun.

Alokasluokassa taisi olla yhdeksän koiraa. Veneestä hyppy sujui Riehamaiseen tapaan hienosti ekalla käskyllä ja rantaan se ui vauhdikkaasti. Aika oli toisiksi nopein, kun hävittiin sekunti voittajalle. Hypystä täydet 25p. Esineen vienti oli sekin varmaa Riehaa, taas toisiksi nopein aika sekunnin erolla :D. Viennistäkin täydet 25p.

Tauon jälkeen jatkettiin veneen haulla. Näin jo muiden suorituksista, että virta vie koiria rannasta katsottuna oikealle, joten asetuin maalitolppien väliin vasemmalle. Tästä huolimatta Rieha ei saanut korjattua venettä suoraan ja meni maalitolpasta ohi alle metrin. Tästä -1p. ja samoin -1p. ylimääräisestä käskystä, kun yritin saada Riehaa korjaamaan. Lisäksi kimppuuni hyökkäsi ampiainen, jota oli pakko huitoa, mutta onneksi tuomari ei katsonut sitä koiran käskyttämiseksi. Veneen hausta 23p.

Viimeisenä hukkuvan haku. Rieha lähti upeasti, mutta ei oikein meinannut saada hyvää otetta patukasta ja mallaili sitä hyvän tovin. Sitten kun sai otteen, niin oli jo valmiiksi suuntaamassa oikealle. Tässäkään ei saanut korjattua ja meni maalista reilulla metrillä ohi, josta -2p. Yhteensä siis 23p.

Loppupisteiksi hienosti 96/100, mikä tarkoittaa ykköstulosta ja samalla sitä, että siirrytään kisaamaan avoimeen luokkaan.

Riehan kanssa on kyllä niin kiva kisata tässäkin lajissa. Tietää, että se ei koskaan jätä hommia kesken ja varmasti yrittää parhaansa. Koossa se antaa tasoitusta, mutta onneksi sinnillä korvaa koon puutteita. Ja tottakai on aina hauskaa nähdä, kuinka se nauttii! Tässä ilohepulit kokeen jälkeen, hauskaa on selkeästi ollut:Nyt sitten katsotaan ehditäänkö treenaamaan avoimen liikkeitä niin, että päästäisiin tänä kesänä vielä kisaamaan. Ei kuitenkaan paineita sen suhteen, kisojaka ei enää monia ole, eikä niihin pääsy ole tässä lajissa itsestään selvää. Ensi kesänä sitten viimeistään uusilla säännöillä.

Ei kommentteja: