torstai 31. joulukuuta 2015

Heippa Neo-Neppari!

Eilen Neo lähti oikeaan kotiinsa. Oli hauskaa seurata pennun elämää, mutta toisaalta tämä vahvisti sen, että oli oikea päätös olla ottamatta pentua tähän laumaan. Jonkun treenaus olisi varmasti kärsinyt, eikä se olisi ollut oikein.

Neo oli kyllä mahtava tyyppi. Semmoinen lunki ja rento. Se oli hyvin avoin ja luottavainen ihmisiin ja todella kivasti kontaktinhakuinen. Se ei turhia hötkyillyt. Ihan varmasti siitä kasvaa huikea kelpiemies, tasapainoinen, sosiaalinen ja varma.


Eniten harmittaa Riehan puolesta. Se tuntui todella tykkäävän kun sai kaltaistaan seuraa. Painit oli jatkuvia ja se tykkäsi myös hoitaa ja nuolla poikaansa. Pystykorvien kanssa samanlaista suhdetta ei ole ja Rieha tykkäisi kun sillä olisi oma härväyskaveri, jonka viereen voisi välillä käpertyä nukkumaan. Mutta toisaalta, kyllä Rieha ilmankin pärjää ja ehkä sitten joskus tulevaisuudessa se saa oman kelpiekaverin. Nyt se saa jatkaa elämäänsä yhtenä ihmisenä muiden joukossa.



Riehan treenaukset on jatkuneet tällä viikolla ja hallilla ollaan oltu sekä tiistaina että keskiviikkona. Riehan anturassa oli pieni halkeama, joten ollaan keskitytty liikkeisiin, niissä antura ei haittaa. Eikä se onneksi muutenkaan ole sitä juuri varonut, mutta ei oteta turhia riskejä.

Tunnari on ollut tehotreenissä kummassakin treenissä. Ollaan rikottu kaavaa ja laitettu kapuloita haastavampiin paikkoihin. Tämä osoittautui taas erinomaiseksi treeniksi, koska Rieha alkaa niin herkästi olettamaan kapulan paikkaa. Sen näki hyvin treenissä, jossa osa kapuloista oli näkyvillä ja osa piilossa. Yhden toiston jälkeen Rieha oli ihan varma, että kapula on uudestaan samassa paikassa ja vaikka nuuski kuinka, niin palasi aina varmistamaan kapulan paikkaa. Onneksi se ei kuitenkaan nostellut vääriä, kunhan vaan varmisteli. Tiistaina homma meni näin, mutta eilen Rieha oli selkeästi pohtinut asiaa ja nyt varmistelu jäi kokonaan pois. Oma nousi hienosti heti, eikä olettamuksia kapulan paikasta tullut.

Zetaa tehtiin tiistaina liikkuroituna. Olin aika tyytyväinen omaan kävelyyn ja Riehan seuraamiseen. Jäävät onnistui myös joka kierroksella aika kivasti. Tehtiin myös pelkkää kävelyä, eikä jäänyt kiinni liikkuriin.

Eilen annoin Riehan juosta sen verran, että tehtiin merkitöntä merkkiä kosketusalustan kansssa. Häiriönä oli ruutu aika lähellä pysähdyspaikkaa, mutta hyvin eteni lätkälle siitä huolimatta. Pysäytin vuorotellen lätkälle ja vuorotellen ennen sitä, eikä alkanut ennakoimaan.

Eilen otin treeniin myös sen peruuttamisen, jota olen onnistuneesti vältellyt. Kokeiltiin ottaa käyttöön alustalle peruuttaminen ja se tuntui sopivan Riehalle aika kivasti. Vielä kun vaihdettiin palkka eteen, niin alkoi tosissaan paremmin miettimään jalkojen liikuttamista vuorotellen, eikä vaan pomppinut. Mutta aika raskasta treeniä tuo oli Riehalle ja väsyi nopeasti. Lisäksi tarvitsi vielä minulta katsekontaktin, että osasi lähteä eli sivulla suoraan peruuttamiseen on vielä matkaa. Mutta jatketaan alustan kanssa.

Paikallaoloja ollaan tehty kummassakin treenissä useamman koiran voimin. Erinomaista treeniä ollaan saatu. Olen päässyt palkkaamaan Riehaa pelkästä makuusta ja välillä taas olen kutsunut sen luokse. Lisäksi ollaan jumppailtu rivissä istu-maahan-vaihtoja, niissä Rieha on ollut hyvin kuulolla. On nimittäin hyvä treenata sekin, että viereinen koira nostetaankin takaisin istumaan, jos kokeessa sattuukin käymään niin.

Joka treenissä ollaan pyöritelty myös rallyn juttuja. Kovasti meinaa Riehalla kierrokset nousta, varsinkin jos se ei ole ihan varma, mitä sen kuuluisi tehdä. Oikealla puolella seuraaminen on sille vielä vähän sellainen asia, joka ei tule ihan selkärangasta. Noo, kisa on vasta ensi viikolla, vielähän sitä ehtii... Tuikeakin pitäisi nyt pyöritellä vähän enemmän ennen ensi viikkoa.

Ei kommentteja: