perjantai 18. joulukuuta 2015

Kauheesti treeniä

Hallilla ollaan oltu tällä viikolla joka päivä ja joka päivä ollaan saatu seuraa. Huippua! Ja joka päivä Riehan treenilistalla on pyörineet aika pitkälti samat jutut, eli tässä tiivistelmä niistä.

Kiertohässäkkä: Kierto sujuu yksittäin tosi hyvin. Keskiviikkona hypyt haittasi alkuun ja sitten kapulat. Eilen häiritsi ylimääräiset merkit, kun kapulat ja hypyt saatiin suljettua pois mielestä. Mutta tiiättekö, tänään ei häirinnut mikään, eli treeni tuottaa tulosta ihan silmissä! Tänään saatiin tehtyä ekaa kertaa myös ihan kunnon matkasta, eikä ollut mitään ongelmia. Törpön takana ollut ruutukaan ei häirinnyt millään lailla. Häiriötreeni kannattaa!

Erillisinä osina olen treenannut kapuloiden nostoja, hyppyä ja luovutuksia. Suunnissa ei ole näissä treeneissä ollut ongelmaa ja lukee hyvin varsinkin käsimerkkiä. Vasenta kapulaa haettaessa hyppy on onnistunut aina, mutta oikeaa haettaessa on saanut vähän enemmän muistutella. Ilmeisesti siltä puolen olisi vaan helpompi tulla suoraan. Kiertäen luovutus alkaa sekin pikkuhiljaa iskostua mieleen. Siinä saa vaan olla tarkkana, etten turhaan itse omalla katseella työnnä koiraa vinoon, niin kuin tänään.a

Erikseen olen vahvistanut myös stoppeja, eikä niissä tuntuisi olevan ongelma. Jopa se vaikea vauhdista istuminen sujuu tosi hyvin. Tärkeää on vaan vahvistaa myös pelkkää kiertoa, muuten tulee ennakointia.

Merkitön merkki: Ehkä niin maailman typerin liike... Seinää kohden etenemisessä ei ole mitään ongelmia, se on hyvä. Ja muutenkin Rieha kyllä lähtee joka kerta reippaasti ja innokkaasti, mutta ongelmaksi tulee häiriöt ja silloin suoruus. Ollaankin siis tehty valmiilla leulpalkalla tai kosketusalustalla häiriötreeniä. Eilen väisteltiin merkkejä matkalla ja tänään häiriönä oli ruutu. Kyllä ne vaan kovin vahvana on Riehan mielessä ja ihan väkisinkin meinaa hakeutua niitä kohti ekalla kerralla. Mutta sitten kun saa yhden vahvistuksen lelun kanssa suoraan etenemisestä, niin sen jälkeen etenee hyvin ilman leluakin. Eli toistoja vaan kovasti, niin suoruus löytyy varmasti myös ekalle kerralle.

Paikallaolot: Lähinnä ollaan treenattu malttia makuuseen, eli siihen, että muiden luoksetulokäskyillä ei tulisi nykimistä. Muuten uudet paikallaolot on sujuneet kivasti. Riehan kanssa täytyy vaan ottaa linja, että luoksetuloja mahdollisimman vähän ja enemmän palkkaa siitä, että makaa nykimättä muiden lähdöt ja kestää myös minulta häiriökäskyt. Kuuntelua siis.

Eilen tehtiin samaan aikaan treenanneelle sakemannille häiriönä jääviä, luoksetuloja ja kaukoja. Niissä hyvä meno. Kiva juttu, että vanhat liikkeet tuntuu olevan kuitenkin hyvin muistissa, sen verran tekemistä on näissä uusissa...


Rieha tuntuu olevan kovin tyytyväinen treenien jatkumiseen
Tuikella oli eilen rallytokovalkka. Keskityttiin oikealla seuraamiseen, jota tehtiin pidempää pätkää. Muuten hyvä, mutta vähän turhaan jäykistelen oikeaa kättä. Eli rentoutta siihen. Lisäksi katsottiin oikealla puolella seisomisia ja maahanmenoja ja niihin saatiin vinkki etupalkasta, jonka avulla Tuike alkoikin paremmin suoristamaan itseään.

Lisäksi katsottiin Tuiken sivulla peruuttelua ja siihen ajattelin nyt testata targetille peruuttamista. Se voisi toimia Riehan kanssa myös, joka muuten tuppaa peruuttelussa rymistelemään ihan miten sattuu. Kokeiltiin Riehalle keskiviikkona merkkikujassa peruuttamista, mutta eihän se mitään välitä vaikka kaikki merkit lentelisi minne satuu, sehän on vaan siistiä. Targetin kanssa joutuisi keskittymään paremmin.

Ei kommentteja: