tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kokoelmapäivitys mm. tokon piirinmestaruudet

Kesä toi nähtävästi myös blogihiljaisuuden. Sen takia saattekin nyt sekalaisen postauksen viime viikkojen tekemisistä, höystettynä huonoilla kännykkäkamerakuvilla. 

Tuike, Riehan keppi ja Riehan järkyttynyt ilme
Toissa viikolla Rieha oli liikkurikoulutuksessa esittelemässä tokon uusia liikkeitä. Merkin kierto-noutoliike vaatii vielä paljon työstöä, vaikka aika hyvin Rieha sitä lähti ihan noin kylmiltään tekemään. Merkki on vaan niin kauhean kaukana ja matkalla on houkuttimena sekä hypyt, että kapulat, että sitä saa kyllä vahvistaa kovasti. Samoin kapulan luovutus tulee olemaan Riehalle hankala. Se luovuttaa kapulat eteen, mutta nyt tässä liikkeessä joutuu tulemaan niin jyrkästä kulmasta, että suoran asennon saaminen voi olla haastavaa. Mietinkin, että pitäisikö tähän liikkeeseen opettaa kapulan luovutus sivulle ja toivoa, että pk-kisoissa osaa ne erottaa.

Muuten uuden luokan liikkeet oli aika kivastikin hallussa, koska eihän niitä muutoksia loppupeleissä paljon ole. Jopa ruudun ympyrä löytyi ilman merkkiä ihan täydellisesti. Käytin siinä pk-puolen eteen-käskyä, mutta joku toinen käsky siihen on kehitettävä. Uusi paikallaolo on Riehalle helpon tuntuinen ja uskon, että jopa paljon kivempi kuin vanha. Rieha ei ota häiriötä muista ja tekee sähäkästi, joten en uskon sen olevan vaikea opettaa. Toivotaan vaan, että muidenkin koirat pysyy sitten kokeissa kuosissa.


Toinen hauska ja vähän erilainen juttu oli, kun Tuike ja Rieha pääsivät malleiksi Salmen tulevaan tokokirjaan. Kuvauksissa tehtiin erilaisia häiröjuttuja. Ohjelmassa oli mm. tunnaria ihmisten päältä, seuraamista erilaisten outouksien läpi (mm. käsillään seisova ihminen) ym. Lisäksi Rieha oli mallikoirana metrisen esteen hyppäämisessä. Urheasti se hyppäsi pitkän päivän päätteeksi monta toistoa, kun estettä nostettiin pikkuhiljaa ylemmäksi. On se vaan niin asennemimmi.

Asennemimmiä juhlistettiin ihan oikeasti, kun saatiin kylään kasa kavereita Riehan KVA-bileisiin. Se on muuten nyt ihan virallista, kun titteli löytyy Koiranetistäkin. Vieraat oli ihania ja koirat sai paljon lahjoja ja rapsuja. Minä sain lahjakortin henkiseen valmentautumiseen. Jännä.

Viima teurastaa yhtä lahjalelua
Treenattu ollaan muutamaan otteeseen. Kisatokoryhmän treeneissä käytiin kerran ja pari kertaa ollaan tehty kaverien kanssa. Riehalle tokoa ja pystykorville rallytokoa. Riehan tekeminen on ollut pääasiassa oikein hyvää, harvoin olen saanut kiinni mistään isosta virheestä. Ollaan siis hiottu pikkujuttuja. 

Tuiken ja Viiman rallytreenit on taas olleet niin hauskoja. Kumpikin on aivan liekeissä ja Tuiken voittajan jutut on edistyneet hurjasti. Sekä japseilla, että lappalaiskoirilla olisi syksyllä rallytokomestaruudet ja olen vakavasti harkinnut noiden ilmoittamista. Katsotaan miten yllytyshullu sitä onkaan.

Välillä on onneksi ollut näinkin kesäistä

Riehan vähäinen, mutta innokas treenaaminen tähtäsi viime viikonlopun tokon piirinmestaruuksiin. Täytyy myöntää, että olisin mieluusti ehtinyt treenaamaan enemmänkin. Lisäksi olin töissä koko aamun ennen omaa suoritusta ja siitä johtuen aika naatti, kun päästiin kehään. Päälle vielä koko päivän kestänyt vesisade. No, selitykset sikseen, pisteet puhukoon puolestaan. Piirinmestaruudet tuomaroi Salme Mujunen ja liikkeet oli jaettu viiteen osaan:

Paikkaistuminen 9: Oli liikuttanut tassuja kaksi kertaa.
Paikkamakuu 10

Seuraaminen 8: Rieha jätti yhden perusasennon tekemättä, mikä oli epätyypillistä. Paikka eli jonkin verran ja kontakti olisi saanut olla tuomarin mielestä parempi.
Zeta 8: Järjestys S-I-M. Jäävät onnistui hienosti. Makuussa Rieha nuuski todella porsaasti, siitä oikea huomautus. Lisäksi kuulemma käännökset olisi saaneet olla paremmat. Itsestä seuraaminen tuntui ihan hyvältä, eli olin hieman pettynyt, kun kaikki jäävät kuitenkin onnistui.
Luoksetulo 8,5: Alussa taas joku nuuskinta. Seisominen olisi voinut olla parempi, maahanmeno oli hieno ja loppu ok.

Ruutu 10: Se oli hieno!

Ohjattu 9: Vähennys siitä, kun pyöräytti kerran kapulaa. Muuten oli tarkka ja nopea.

Metallihyppynouto 9,5: Hieno vauhti kumpaankin suuntaan ja nosti nopeasti. Perusasento jäi vähän taakse, josta vähennys.
Tunnari 9: Ohitti oman kerran ennen kuin nosti ja luovutus olisi voinut olla tiiviimpi. Sade alkoi vähän haittaamaan, eikä selkeästi tykännyt kun korviin satoi.
Kaukot 7,5: Järjestys S-I-M-I-S-M. Sade yltyi ja heti ekassa seisomisessa Rieha ravisteli. Kuunteli kuitenkin istu-käskyn hyvin. Mutta seuraavassa maahanmenossa jätti kyynärpäät ilmaan ja jouduin antamaan tuplakäskyn. Siitä -2p. ja -0,5p. ihan minimaalisesta etenemästä. Tekniikka oli kunnossa, mutta sade vei voiton.

yht. 281,5p. EVL1, sij. 3/10, K-S piirinmestaruuspronssia

Kokeen tunnelmia
Pronssi oli tietysti hieno juttu, mutta kyllä se vähän harmitti. Parempaankin pystyttäisiin, mutta se vaatisi selkeästi enemmän treeniä ja parempaa kriteereistä kiinni pitämistä. Saa nähdä saanko tuosta sähikäisestä koskaan kymppirivin tekijää, ehkä sitten kun se on veteraani? Toki enemmän se taitaa olla minun koulutustaidoistani kiinni ja juurikin niistä kriteereistä. Olen alkanut miettimään, että taidan olla ihan liian suurpiirteinen tokon huipulle... Mutta mennään sillä, mihin pystytään, Riehan kanssa on kuitenkin niin kiva tehdä :).

No, pronssi tuli meille tällä kertaa selkeästi, samoin meni ykkönen ja kakkonen ihan selkeästi paremmille. Tosi päteviä koirakoita oli koko kisa täynnä, onnea vielä kaikille tuloksiinsa tyytyväisille! Kisaaminen oli tosi mukavaa, vaikka väsymys olikin ihan valtaisa kun vihdoin melkein 12h päivän päätteeksi kotiin pääsin. Kaikkea sitä tekeekin vapaaehtoisesti.

Kotiseuralle LAUKAlle tuli myös kaksoisvoitto joukkuekisassa. Meidän joukkue sai hopeaa. Joukkueessa oli mukana Riehan pentu Fiini, joka sai ensimmäisestä kokeestaan ALO1-tuloksen, haastavista olosuhteista huolimatta. Onnea vielä :)!

Nyt keskitytään ihan muihin juttuihin ja mietitään tokon uusia liikkeitä paremmin joskus elokuun puolella.

Ei kommentteja: