keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Häiriö- ja kimppatreeniä

Maanantaina käytiin hallilla koko porukan kanssa ja vedettiin tehokas treenituokio. Viiman kanssa aloitettiin pienellä agipätkällä. Vauhti ja hauskuus, ne oli homman tarkoitus. Viima olikin kovasti liekeissä ja arvosti erityisesti putkea. Se oli muuten sen inhokkieste nuorena, nykyisin se rakastaa sitä, eli niin ne vaan ajatukset muuttuu.

Viima oli niin innoissaan treenaamisesta, että ei halunnut autoon ollenkaan. Päätinkin sitten ottaa sen mukaan Riehan treeniin, häirikkökoiraksi. Ja se toteutti rooliaan erinomaisesti.

Rieha treenasi seuruuta ja Viima katseli vierestä. Sama juttu zetan kanssa. En saanut Riehaa kiinni vääristä jäävistä, mutta seuruuta piti hieman treenata kulmien kohdalla. Viima teki myös seuruuta ja Rieha teki sillä aikaa paikkaistumista. Luoksetuloa tekivät kumpikin, Viima suorana ja Rieha stopin kanssa. Tein juoksulähtöjä ja stoppaus vartaloavun kera. Tästä tuli ihan hauska kilpailuasetelema ja sain hyviä stoppeja Riehalle.

Ruutua Rieha teki itsekseen ja Viima norkoili missä sattuu tiellä. Hieman oli paikan kanssa tarkkuus hukassa, eli sitä tehtiin vielä läheltä. Metallinoudossa otettiin vauhti- ja hetsauslähtöjä ja hyvin sain laukan esiin.

Loppuun kumpikin teki vielä kaukoja. Laitoin Viiman tekemään Riehan ja minun väliin, eli siitä tuli vielä pikkaisen häiriötä. Rieha keskittyi oikein hyvin ja Viimakin teki I-M-vaihdot ihan avoimen luokan vaatimusten mukaan :). Hauska treeni ja kumpikin koira tykkäsi, kun pääsi hommiin.

Tuike kävi myös verestämässä voittajan juttuja. Se juoksi ruutuun ja haki metallikapulaa, kumpikin meni kovin hienosti. Loppuaika vaan leikittiin ja se sai hakea lelua temppujen palkaksi.

Eilen oli Riehan agitreenit ja ratana oli tälläinen kiemura:


Pakko hehkuttaa meidän agilityä. Se nimittäin tuntuu nykyisin oikeasti agilityltä. Tälläkin radalla mulla oli suht selvät sävelet, miten mennään ja ne jopa onnistui monessa kohtaa. Vielä, kun saa tämän fiiliksen siirrettyä kisaradoille!

Alussa treenattiin hieman sivuttaisirtoamista ja 4-hypylle saksalainen. Nämä toimi hienosti ja päästiin hyvin keinulle. 7-hypylle valssi ja putkijarru (joka unohtui ekalla kerralla ihan totaalisesti, mutta sen jälkeen pelasi ihan tosi hyvin). Pujottelun Rieha haki hienosti ja pääsin ottamaan etäisyyttä 10-hypylle. A ja putket sujui hyvin, kunhan rintamasuunta pelasi. Erottelussa ei ollut ongelmaa.

16-hypylle takaaleikkasin ja se pelasi Riehalla tosi hyvin. 17-19 pätkä oli haastavin, koska Rieha lähti valumaan ja hyppäsi ihan liian pitkälle, kun kokeilin ensin valssia 18-hypylle. Lopulta se toimi parhaiten niistolla ja takaaleikkaukselle 19-hypylle. Tässä kohden näkin hyvin Riehan erot, se ei ole paras kääntyjä (tai sitä ei ole opetettu siihen) ja varsinkin edestä ohjatessa se meinaa valua. Takaaohjaus taas sopii sille erinomaisesti ja saa sen olemaan enemmän kuulolla.

Mutta mainio rata, kiitos taas Hannalle! Treenin lopuksi Rieha kävi tekemässä kaukoja agilityhäiriössä. Lähinnä kuuntelua ja malttia haettiin ja hyvin pelasi. Kotitreenin "tylsät" odottelut on siis toimineet, eikä se enää häsää seuraavaa siirtoa hullun kiilto silmissä.

Tänään treffattiin Maarit ja Henna hallilla ja tokoiltiin taas urakalla.

Tehtiin alkuun luoksareita putken kautta. Olen lenkeillä vahvistanut sille myös peruuttamista stopin jälkeen ja tämä on mielestäni saanut sen ajatusta hyvin taakse. Ensin juoksutin vaan putkesta ja palkkailin stopeista. Sitten tehtiin koemaisia lähtöjä ja stopin jälkeen sai juosta takana olevaan putkeen. Rieha tykkäsi ja stopit sujui.

Ruutua tehtiin liikkuroidusti ja sain hyvin palkatuksi sekä aloituksesta, merkistä, että kuuntelusta ruudussa. Ei nykinyt pahasti ja oli kuulolla.

Zetassa ensin vaan käveltiin. Ei reagoinut liikkuriin, mutta edisti hieman. Peruuttelulla korjaantui. Samoin lähtöä ja pään ylhäällä pysymistä piti hieman muistutella. Jäävissä olikin sitten istuminen alkuun hukassa, tarjosi vaan seisomista. Viimeksi se kokeessa siis istui kaksi kertaa ja ollaan nyt treenattu seisomista. Jännästi nää heti näkyy...

Tunnaria tehtiin myös liikkuroituna. Yritettiin saada liikkurihäiriötä, eli möreää ääntä ja tuijotusta. Ei hätkäyttänyt Riehaa millään lailla. Oma tuli kummallakin kerralla hienosti. Todettiin myös se, että Rieha ei kuuntele yhtään, minkä käskyn annan. Sanoin ekalla kerra "oma"-käskyn sijaan "käsky" ja sinnehän se sinkosi. No, kuuntelua täytyy ehkä treenata erikseen, ei näin pari päivää ennen seuraavaa koetta.

Ohjatussa haettiin kerran oikea ja kun nousi niin nätisti vaikeasta paikasta, niin siitä suorapalkka. Muutenkin oli nätisti kuulolla, katsoi kapulan viennin ja sen jälkeen nosti hyvin kontaktin, siitäkin piti palkata.

Loppuun vielä Ruun ja Hupin kanssa paikallaolot. Ei huomauttamista kummassakaan ja hyvä niin.

Ei kommentteja: