sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Treenin tynkää ja kynsivamman parantelua

Riehan kynsi halkesi melkein heti edellisten kisojen jälkeen, kun fiksuna kävelytin sitä ritiläportaita. Sitä paranneltiin sitten rauhassa. Nyt tällä viikolla ollaan taas treenailtu ja ihan hyvin se tuntuu kestävän, vaikka agitreenien jälkeen siitä vielä pala lohkesikin. Se ei kuitenkaan arista sitä, eikä se näy liikkeessä.

Torstaina käytiin siis vähän liitelemässä. Tehtiin pientä radanpätkää, jossa välistävetoja, pakkovalsseja ym. pientä. Ja puomin kontakteja. Hienosti Riesku kyllä pelittää ja kontaktitkin muistui taas mieleen, kun kisoissa ne oli "vähän" sinne päin.

Kaikista ihaninta oli kuitenkin, kun pikku-T pääsi tekemään pienen radanpätkän. Se oli niin onnellinen :). Ja ihan pätevästi se teki ja kääntyi, toki joukossa oli pari omaakin estevalintaa :).


Perjantaina tokoiltiin kisatokovuorolla:

Ohjattua: Yritettiin keksiä keinoja lopun vinouden karsimiseen. Jätin sitä istumaan kapulan kanssa, josta kutsu eteen ja pienellä käsiavulla suoristusta. Aika hyvin se alkoi korjaamaan. Tosin jossain vaiheessa yritti tarjota sitä, että istui kyllä suorassa, mutta ei suoraan edessä. Mutta ajatustyötä se teki, pitää vaan erotella nuo eteentulot noudoista, koska kurjaa alkaa nipottamaan muuten hyvästä liikkeestä jos eteentulo on vähän vino. Koska tehtiin me se yksi kokonainenkin ohjattu ja se oli muuten lähes täydellinen.

Tunnari: Ohjatusti. Tarkisteli kapuloita hetken, mutta ei häslännyt. Vauhti oli tosi hyvä ja luovutus kunnossa.

Zeta: Tähän otettiin kaikenmoista häiriköintiä. Niihin Rieha ei reagoinut millään lailla ja myös topit oli erinomaisia. Stopeista seuraamiseen lähtöjä piti treenata hetken veran, koska niissä meinasi ennakoida. Mutta hienolla ilmeella ja keskittymisellä teki, ei mennyt lankaan missään vaiheessa.

Seuraamista: Edelleen häiriköintiteema. Eikä sitä edelleenkään saatu lankaan. Tosin häiriköinti näkyy Riehassa siinä, että kun sen pitää keskittyä, niin se alkaa keulimaan. Eli pikkaisen meinasi olla etupainotteista. Lisäksi liikkeille lähdöt oli aikamoista nykimistä, niin treenattiin vielä erikseen. Milloinkahan sitä oppisi, että ensin käsky ja sitten vasta liikkeelle. Ei ihme, jos koira nykii, kun ohjaaja ryntää liikkeelle samaan aikaan käskyn kanssa.

Paikallaolot: Kumpikin meni hienosti, vaikka vieruskaveri nousikin. Istumisessa teputtu hieman etutassuilla, kun palasin viereen.

Kaukot: Näitä tehtiib nyös häiriössä ja pitkästä matkasta. Hyvin oli kuulolla, alan olla aika ylpeä näistä kaukoista :).

Loppuun vielä Viiman terkut, koska ihan muuten vaan :)

Ei kommentteja: