torstai 22. syyskuuta 2016

Muutamat rally- ja agilitykisat. Niin ja tokokoe.

Tässä parin viikon aikana ollaan ehditty pyörähtää kaksissa rallytokokisoissa. Ensimmäinen oli oman seuran uudella hallilla toissa viikonloppuna. Olin taas kisoissa talkoissa ensin koko aamun ja Rieha odotteli hallilla häkissä vuoroaan. Siitä johtuen sillä oli hieman intoa radalle päästessään. Ratakaan ei ollut ihan helpoin meille.


Rieha teki omaan tyyliinsä, vauhdikkaasti ja nopeasti. Harmi vaan, että se oli liian vauhdikas minulle pariin otteeseen. Saatiin 2x -10p., kun oikealla puolella ollessaan Rieha ehti käyttämään nenäänsä vasemmalla ja yksi -10p., kun ehti istua väärässä paikassa. Istumisen huomasin, mutta en alkanut uusimaan. Yhden uusinnan tein, kun puolen vaihdos jalkojen välistä ei ekalla kerralla onnistunut. Muuten rata meni ihan kivasti, nuo isot virheet (tai pieniähän ne on, mutta tässä lajissa niin isoja) vaan tiputtavat pisteitä. Loppupeleissä saatiin 65p., eli hyväksytty tulos ei ollut kaukoja. Saatiin taas kehuja vauhdista ja asenteesta ja niitä kyllä riittää.

Viime viikonloppuna kisattiin vuorostaan rallyn piirinmestaruuksista. Oltiin mukana Laukaan koiraharrastajien joukkueessa. Samana päivänä oli Jyväskylässä myös agilitykisat ja koska välimatka ei ollut paha, niin päätettiin Jarin kanssa ilmoittaa Rieha myös agilityyn. Ajateltiin, että jos jollekin radalle pääsisivät, mutta aikataulut olivatkin agissa sen verran myöhässä, että ehtivät juosta kaikki kolme rataa. Välissä käytiin sitten tekemässä rallyrata. Rieha tykkäsi tällaisesta superkisapäivästä kovasti :D.

Rallyrata näytti tältä:


Ehdittiin treenailla muutama minuutti ennen radalle menoa vaikeita kohtia. Rata menikin tosi kivasti. Riehan vire ei ollut liian korkea ja se keskittyi hyvin. Peruutuksessa tuli haukahdus, muuten meno oli korrektia. Olin tosi tyytyväinen menoon :)Pisteitä tältä radalta kertyi 81 eli meidän toinen hyväksytty tulos. Peruutuksesta saatiin -10p., koska ohjaaja ottaa neljä askelta. En tiedä näkikö tuomari huonosti, omasta mielestäni otan videolta katsottuna ne sallitut kolme askelta. Mutta eipä noille mitään mahda, pääasia että saatiin tulos ja ennen kaikkea se, että meno tuntui hyvältä. Joukkueemme sai myös piirinmestaruuspronssia eli hienosti meni muillakin :)!

Agilityrintamalla Jari ja Rieha hakivat tällä kertaa vaan kokemusta. Mutta ei sielläkään tulokset kaukana olleet. Tässä parivaljakon yksi rata.Eilen kisattiin vielä iltatokossa Laukaassa oman seuran kokeessa. Tuomarina toimi Marjo Halmiala. Rieha oli aika vireinen ja sen huomasi osassa liikkeissä. Tästä ei valitettavasti ole videota, mutta pisteet meni näin:

Paikkaistuminen 9,5: Liikutti tassuja kerran kun tulin piilosta.
Paikkamakuu 10: Nopea maahanmeno ja vauhdikas luoksetulo.

Seuraaminen 7: Ylivire näkyi epätasaisuutena taas kerran. Otsasuoni meinasi allekirjoittaneelta pullistua... Onneksi sentään perusasennot oli nopeita ja peruuttaminen sujui hyvin.
Luoksetulo 9: Stopit oli ok. Miinus tuli käskynannosta stopeissa, tuomarin mukaan käskyt tulivat liian aikaisin. En osaa itse yhtään arvioida tuota, pitäisi varmasti kiinnittää enemmän huomiota.
Zeta 10: Sain ohjaajana kehuja hyvistä linjoista ja korrektista ohjaamisesta. Kerrankin, tämä minulle ohjaana varmasti vaikein liike :). Rieha teki hyvää työtä, nopeat stopit ja seuruukin oli tässä liikkeessä korrektia.
Ohjattu nouto 7,5: Miinukset kapulan pyörittämisestä ja väljästä luovutusasennosta edessä. Muuten hyvä vauhti ja kuuntelu.
Ruutu 10: Tää oli kyllä ihan wau, jopa itsestäkin. Ihan nappi eteenmeno keskelle ympyrää ja ruutuun sellaisella vauhdilla että jäi metrin jarrutusjäljet. Huikeat stopit. Hieno Rieha!!

Tunnistusnouto 8,5: Treenattiin tätä viikonloppuna Kivimäen Riitan koulutuksessa ja siitä ehkä jäi mieleen pieni epävarmuus. Nuuski vierellä ollessa maata ja ylitti oman kapulan kerran.
Kauko-ohjaus 7: Ekaan nousuun tarvittiin tuplakäsky, kun Rieha jostain syystä katsoi sivulle. Hölmö moka, mitä ei ole kyllä viime aikoina sattunut. Pieni liike S-I vaihdossa, muut hyviä.
Hässäkkä 10: Huikea vauhti, siitä huolimatta hyvä stop ja hyvä kapulan nosto. Pätevää oli tämäkin.

Yht. 282p. EVL1, sij. 2/5

Kokonaisuutena hyvää työtä. Ja itse asiassa treenimäärään nähden erinomaista työtä :D.

Ei kommentteja: