keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Esineitä

Sunnuntaina olin seuraamassa lappalaiskoirien tottikoulutusta ja käytiin sen jälkeen tekemässä esineitä Raisan kanssa. Maasto oli hieman normaalista poikkeava, ei kunnon metsää vaan sellainen pellon ja lyhytkasvuisen puuston sekoitus. Vähän niin kuin sähkölinjan alla yleensä on. Tuultakaan ei juuri ollut, mutta lähdettiin testaamaan.

Rieha haki ekalla kierroksella neljä esinettä ja sitten vielä kaksi erikseen. Motivaatio oli tosi hyvä, liikkui ja etsi reippaasti ja varmasti. Esineet nousi hyvin ja luovutukset pelasi.

Eilen uusittiin esinetreeni, tällä kertaa ihan metsässä. Riehalle taas neljä esinettä. Nyt oli hieman vallattomampii meno, alkuun se vaan juoksi, eikä avannut nenää. Esineitä oli vähän hankalammissa paikoissa ja vaati Riehalta keskittymistä ne löytää. Alkoi niitä kuitenkin nousemaan. Eka esine oli muovinen silmälasikotelo ja sillä piti hieman pelata ennen tuontia, mutta muissa ei ollut sitten ongelmia. Viimeisen esineen kanssa Rieha kävi jo vähän varmistelemassa minun luona, että onko siellä varmasti vielä jotain, mutta lähti kuitenkin edelleen reippaasti etsimään. Viimeinenkin sitten nousi hyvin.

Vaikeat treenit eri maastoissa on juuri sitä mitä Rieha tarvitsee. Olen nyt palkannut sitä runsaasti jokaisesta tuonnista, että into säilyisi vaikka usko meinaisi loppua. Motivaatio on sillä ainakin nyt hyvin kohdillaan. Vielä kun itse aina muistaisi kokeessa antaa koiran tehdä työt, eikä alkaa liikaa ohjaamaan,

Ei kommentteja: