keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

P'tevä pieni porokoira: ALO1 ja luokkavoitto!

Tänään tehtiin kiva maakuntareissu Vimpeliin kera Raisan ja Narun sekä Jannen ja Ipin. Suuntana siis tokokoe. Alokasluokka oli viimeisenä ja me Viiman kanssa heti tokana suorittamassa. Tuomarina toimi Piritta Pärssinen.
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9 Saatiin uusia, ekalla kerralla Viiman vasemmalla ollut koira lähti samantien omistajan perään, jolloin Viiman oikealla ollut koira lähti sen perään ja tämä pari alkoi tappelemaan kehässä. Viima nousi myös ja meni katselemaan tilannetta ja meinasi itsekin lähteä mukaan, mihin luulen olleen syynä sen, että nuo kaksi koiraa tappelivat ihan minun takanani, eli piti mammaa lähteä puolustamaan. Oli muuten aika tiukka porokoira siinä vaiheessa, itsekin ihan yllätyin. Uusinassa Viima oli ihan uskomaton, ei mitään ongelmia, niin varma ja rauhallinen. Pistevähennys (taas) siitä, että ei noussut perusasentoon. On se vaan uskomaton, tuollaiset rähinät ei jää mieleen kyllä yhtään.
Seuraaminen kytkettynä 7 Todella huono alku, Viima jolkotti sivulla tosi väljästi ja ilman kontaktia. Ekan pysähdyksen jälkeen paransi ja loppu oli ok. Omista täyskäännöksistä tuli myös sanomista eli menin kuulemma liian isolla kaarella.
Seuraaminen irti 8,5 Huomattavasti parempi, heti alusta hyvä kontakti, lopussa pikkaisen nuutui.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 Saisi olla nopsempi ja perusasentoon (taas) kaksi käskyä.
Luoksetulo 9 Vino perusasento, eteentulo hyvä ja vauhti myös.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 Otti muutaman askeleen käskyn jälkeen, muuten hieno.
Estehyppy 9,5 Olisi saanut kuulemma pysähtyä säpäkämmin seisomaan.
Kokonaisvaikutus 9 Tuomari kehui hyväksi suoritukseksi, pikkaisen jouduin liikkeiden välillä sanomaan kontaktista eli siitä pistevähennys.
yht. 174p. 1-tulos, sijoitus 1/7

Ja oli muuten koko kokeen ainoa ykkönen. Kymppejä ei todellakaan herunut helpolla, veikkaan että ainakin hyppy ja liikkeestä seiso olisivat monella muulla olleet ihan automaattisesti kympit. Todella tyytyväinen oli tekemiseen, kuuma ilma nuudutti Viimaa jonkin verran, mutta teki töitä kun pysyin tiukkana. Itsestä sain myös olla ylpeä, en lähtenyt yhtään mukaan ekan seuraamisen alun himmailuun ja Viima paransi heti. Eikä jännittänyt kun päätin että nyt hoidetaan hommat. Viima oli niin pätevä!
Kuvat taas Raisan ottamia. Voittajien on vissiin helppo hymyillä ja kallistella päätään Nauru.

Photobucket
Luoksepäästävyyttä
Photobucket
Paikkamakuun uusinta
Photobucket
Ja kun paikkamakuu on varma, on se niin varma, ettei sieltä nousta edes perusasentoon.
Photobucket
Hihnassa seuraamista, ohjaajakin ilostuu kun alkaahan se sieltä löytyä.
Photobucket
Irti seuraamista
Photobucket
Photobucket
Liikkeestä maahanmeno
Photobucket
Luoksetulo
Photobucket
Liikkeestä seisominen
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Ei kommentteja: