perjantai 19. lokakuuta 2012

Uuden luokan hanskaamista

Tänään treenattiin kaukalossa, koska ei satanut vettä. Tälläiset syksyillat on aika kivoja!

Rieha treenasi seuraavasti:

Merkki ja ruutu: Ensin merkiltä lentävää palkkaa, tosi hyvä paikka ja asenne. Ruudussa oli ekalla kerralla pallo, sen jälkeen tein pari lähetystä ilman. Aivan priima meno! Sitten yksi liikkuroituna, tarkoituksena siedättää pois ennakointia ruudusta lähtöön. Hyvin tuli tämä ongelma esiin, sillä Rieha varasti ainakin kaksi kertaa. Samalla kun se korjattiin, niin alkoi jostain syystä hakemaan ruudussa merkkiä, eli loppuun korjasin paikkaa yhdellä näyttöruudulla. Sen jälkeen oli taas hyvä meno, tämä on niin Riehan lemppariliikkeitä.

Ohjattu: Merkki aivan priima, jee! Haettiin vasen. Käskyn saatuaan R mietti aivan hetken paikallaan ja skannasi ympäristöä ennen kuin lähti (kentällä oli paljon merkkejä ja ruutu oli myös paikallaan). Mietinnän jälkeen lähti kuitenkin hienosti vasemmalle ja kapula nousi juuri niin kuin pitikin. Luovutus hyvä, eli ei moitittavaa!

Zeta: M-I-S. Seuraaminen oli ok, hieman skannasi yhtä merkkiä. Mutta kaikki jäävät onnistuivat, näissä alkaa siis olla aika hyvä onnistumisprosentti! Itse treenasin taas kävelyä ja haastavaa on, varsinkin kun samalla joutuu pitämään mielessä järjestyksen. Saa nähdä, miten käy kokeessa...

Tauon jälkeen:

Luoksari: Kiertojen kautta stoppeja, koska maahanmeno on ollut hakusassa. Sitä se oli alkuun nytkin, mutta vahvistamisen kautta alkoi löytymään. Loppuun vielä liikkuroitu versio, stopit sujui, eikä ennakoinut. Hirveän hyvällä asenteella se tekee, olen kyllä niin tyytyväinen noihin stoppeihin!

Tunnari: Liikkuroituna. Aivan priima nuuskinta ja varma oman nosto. Luovutusasento hyvä, mutta sössin itse kapulan ottoa ja kapula tippui. Toki siinä on mukana myös sitä, että R ei ihan malta pitää loppuun saakka. Eli luovutuksiin malttia!

Kaukot: Superhäiriössä, eli "liikkuri" meni hyppimään Riehan eteen. Alkuun meinasi häntä heilua ihan väkisinkin hassulle tyypille, mutta tekemiseen ei vaikuttanut. Tehtiin kahden tai kolmen vaihdon seteissä, hyvin piti paikan ja sulki liikkurin pois.

Paikkaistuminen ja paikkamakuu: Näistäkin liikkuroidut versiot. Istuminen oli hyvä, oli ollut ryhdikkäästi koko ajan. Paikkamakuussa meni hyvin maihin, eikä reagoinut muiden käskyihin. Rauhallinen makuu ja perusasentoon nousu myös hyvä.

Eteenmeno: Loppuun oli vielä treenattava eteenmenoa. Ensin pari toistoa lelun kanssa, sitten yksi ilman ja loppuun vielä vahvistus lelulla. Hienosti pelasi! Ainoa ongelma, mikä tuntuu nyt olevan on se, että meinaa keulia seuruussa ennen lähetystä. Mutta ehkä se pk-puolella menee läpi?

Olen tosi tyytyväinen siihen, millä mallilla evl alkaa olemaan. Toivotaan, että kokeessa ohjaaja saa pidettyä päänsä kasassa (ja että kaukot sujuu), silloin oisi aivan realistiset mahikset ihan ykköseen.

Tuike ja Viima eivät olleet mukana, koska ne kävivät äitin ja siskon kanssa päiväreissulla mökillä. Siellä oli hyvä juosta ja hillua, pystykorvat arvostaa!


Mustat, eli Rieha ja Viima olivat liikuttavia, kun tapasivat yön erossa olon jälkeen. Kauheat painit piti laittaa pystyyn. Kuvasin pienen pätkän videota siitä, miten Rieha 2-vuotta koittaa edelleen käyttää pentukorttia Viimaan. Viimalla on siis luu, mutta Rieha on sitä mieltä, että kun tarpeeksi matelee, niin Viima ei voi suuttua, vaikka vähän luuta tavoittelee (meillä nuo luut on kuitenkin aika tarkasti pystykorvien mielestä niiden omaisuuta). Mutta kuten vierestä näkyy, jopa Tuike heltyy välillä kelpien viereen syömään luuta, samanlaista lähestymistapaa ei Rieha jostain syystä koskaan yritä pieneen valkoiseen...


Tuolla lailla ihan huomaamatta Rieha tykkää luikerella haluamiensa asioiden läheisyyteen. Oisiko ehkä vähän ovela kaveri?

Ei kommentteja: