lauantai 27. lokakuuta 2012

Rieha ja ohjaaja ekaa kertaa EVL:ssä, selvittiin ja saatiin vielä 2-tulos!

Tänään oli niin jännä päivä, kun suunnattiin Pieksämäelle tokoilemaan. Otettiin kyytiin Anna ja Pipsa, lisäksi kyydissä vielä kaima Riikka. Kiitos seurasta tytöille :).

EVL:ssä oli tosiaan ennätysmäärä koirakkoja, 19kpl. Paikalla oli ihan Suomen huippujakin, eli ei tosiaankaan oltu huonossa seurassa. Omaa suoritusta tietysti lähdettiin tekemään, mutta täytyy myöntää, että iso koe hieman lisäsi jännitystä. Tämä oli paitsi Riehan eka evl:n koe, mutta myös minun eka evl:n koe. Jänskää!

Luokka oli jaettu kolmeen osaan. Paikallaolot ja ekan setin tuomaroi Pauli Härkönen ja toisen Anne Nokelainen. Sitten ne pisteet ja kootut selitykset;

Paikallaistuminen 2min 10
Paikkamakuu 4min 0: Äääk, meidän eka nolla paikkamakuusta, en olisi ikinä uskonut... Ja niin tylsä juttu, harmittaa ihan vietävästi. Rieha oli hyvin kuulolla maahanmenossa, ei reagoinut muiden käskyihin ja omalla käskyllä meni maihin. Sitten kun lähdin ja annoin paikka-käskyn, niin se nousikin istumaan. Olin ihan WTF ja eikun piiloon kiroilemaan. Kentän laidalla ollut Anna sitten sanoi, ettei Rieha ollut edes mennyt maahan, laskenut vaan etupäätä alaspäin. Ja kun olen pyrkinyt eleettömään ohjaukseen, niin en edes nähnyt sitä... Tuon olisi korjannut niin helposti, olisin antanut jättökäskynä vaan maahan, niin R olisi varmasti mennyt maihin ja pysynyt. Mutta eihän näitä voi tietää, Rieha ei ole ikinäikinäikinä tehnyt tuollaista. No, olihan se kympin paikallaistuminen...
Seuraaminen 8,5: Ei tuntunut itsestä kauhean hyvältä, jännitti niin paljon. Tuntui, että kävelin ihan miten sattuu ja tein kännökset tosi huonosti. Rieha yritti parhaansa mukaan, mutta vähän laski senkin fiilistä ja se jäi juoksuosuudessa haistelemaan yhdesä kohtaan. Pystytään huomattavasti parempaan.
Zeta 7: Paniikki oli ihan täydellinen. Varmistin ennen lähtöä, että olihan järjestys seiso-istu-maahan? No eipä ollut ja sekä tuomari, että liikkuri sanoivat järjestyksen olevan istu-seiso-maahan. Lisäksi liikkuri sanoi, että saa täällä hengittääkin, vissiin jännitys näkyi. Näistä hienoista valmisteluista huolimatta minun eka käsky oli SEISO... Olin ihan paniikissa ja en vaan saanut päähäni oikeaa järjestystä ja tuo tuli ulos... Riehahan teki sitten kauniin seisomisen. Muut jäävät onnistuivat hienosti, eli voi vaan spekuloida ykkösen menetystä tuohon...
Luoksetulo 7: Annoin seisomiskäskyn ihan todella huonosti, eikä R reagoinut siihen, eli siihen tuplakäsky ja valumista. Maahanmeno ja loppu hyvä.
Ruutu 10: Niin oli, sikamakea!



Toinen setti oli pihalla ja meni näin (tämä alkoi muuten hauskasti, kun tuomari tuli ohjatun arvontalipukkeiden kanssa, enkä tajunnut ollenkaan mitä hän ajoi takaa, kunnes sitten selitti, että näistä pitäisi toinen nyt nostaa :D):

Ohjattu nouto 9: Saatiin vasen. Aurinko paistoi ihan suoraan takaa ja ajattelin, että mitenkähän käy... Merkki oli ok, pystyisi kyllä nopeampaankin. Lähti hyvin vasemmalle ja näin, kun tsekkasi keskikapulan, mutta lähti kuitenkin vasemmalle. Oli itsellekin vaikea nähdä kapulaa, mutta niin Rieha vaan sen nosti. Luovutusasento hyvä, mutta nytkähti irroituksessa, siitä miinus.
Metallihyppynouto 9: Vähän oli ällö, mutta ihan ok menolla.
Tunnistusnouto 9,5
Kauko-ohjaus 5: Voi hitsi, voi harmi. Riehaa kiinnosti kovasti maassa joku, oli jo ennen liikkeen alkua nenä maassa. Meni kuitenkin maihin ja ekat vaihdot oli oikein hyviä. Sitten unohti hommat ja nuuskaisi maata, jonka jälkeen arvasin, ettei enää ajattele jalkoja ja niinhän se tuli eteenpäin reilu 20cm.



yht. 247p. 2-tulos

Mutta ei paha aloitus, meillä on ihan tosi hyvät tsäänssit ykköseen normaalimenolla.. Kun ohjaaja saa päänsä kasaan, käskyt normaaleiksi ja muistin kuntoon (!!!), niin varmasti onnistuu! Varmaan tästä johtuen R oli hieman ulalla välillä ja harrasti parissa kohtaa nuuskimista, mitä ei normaalisti tee. Eli varmuutta ja kokemusta vaan. Mutta selvittiin hengissä!

Ei kommentteja: