perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kenraalit ja pakukauhua

Hallilla kenraaleissa ennen huomisia kisoja. En oikein edes tiedä miksi ilmoitin koiruudet sinne, kauhean työrupeaman keskellä pitää käydä juoksemassa vielä pari agirataa. Ja Riehalla on homma ollut viime aikoina hillitöntä ja Viimakin on ollut vähän laiskana.

Tänään treenit sujui kuitenkin kummallakin hyvin. Riehalle tein radanpätkää, jossa oli meidän ongelmakohtia, mitä voisi kuvitella 1-luokan radallakin olevan. Eli lähinnä suorilla hyppyjen hakemista, kun olen itse perässä ja hypyt ei ole linjassa. Lisäksi radalla oli pujottelu, jossa on ollut ongelmia aina välillä. Saatiin aika mukavaa pätkää. Sain Riehan kääntymään hypyille, vaikka olinkin perässä. Ja perässähän minä tosiaan olen, suoralla sellaiset 2-3 estettä. Pari estettä hakee itse vielä hyvin, mutta viimeisellä alkaa herkästi kääntymään ohi ja minua kohti. Pujottelu sujui ihan ok. Jostain syystä toiselta puolelta ohjaten viimeinen väli on vaan haastava. Sen sijaan aloituksen hakee lähes mistä kulmasta vaan. Mutta ihan siis saatiin hyvää menoa.

Viimalle vahvistelin meidän uusia kisaesteitä eli rengasta, keinua, puomia ja pussia. Keinu oli siitä selkeästi vähän inha, on sellainen metallinen ja kolahtaa tosi kovaa. Siihen kunnon loppupalkkaa ja toivottavasti ei enää huomenna muistele kovinkaan pahalla. Puomille saatiin hienoa menoa ja pieni radanpätkä, puomi-hyppy-hyppy-keinu sujui aika kivasti. Toivottavasti sille tosiaan jäi nyt hyvä mieli, ainakin vauhti oli erinomainen.

Tuike teki hallissa pari metallinoutoa, jotka sujui hyvin. Tunnari oli tosi haastava, vire oli ihan väärä ja maisteli ja hömppäsi ja maisteli ja hömppäsi. En meinannut saada sitä rauhoittumaan millään, aina piti vähän ottaa vääriä suuhun. Jännä piirre, ei kovin usein ole tuossa mielentilassa. Kaukojakaan ei malttanut tehdä, joten hömpättiin vaan temppuja ja niissä vissiin sai aivotyöskentelyä tarpeeksi kun alkoi järkikin löytyä. Hassu pieni :).

Riehakin kävi vielä hallissa tekemässä tunnaria. Kolme toistoa, hieman varioiden ja oma nousi joka kerta varmasti eli edes hallin hajurikas matto ei kauheasti haittaa. Jee!

Meillä on muuten uusi auto. Se on Vito elikkäs pakettiauto elikkäs koirankuljetusvani. Tykkään ihan hirveästi! Koirista Rieha on sitä mieltä että auto kuin auto, ei mitään väliä, koska sillä pääsee hauskoihin paikkoihin. Tuike ei kauheasti arvosta, koska se tykkäisi katsella ikkunoista ja räksyttää. Alistuu kuitenkin kohtaloonsa. Mutta Vimps. Voi Vimps. Se on sitä mieltä että pakettiauto on porokoiria varten kehitetty kidutusväline. Se pitää pakottaa kyytiin ja jos pääsee irti ennen autoon menoa, niin painelee karkuun. Heti ovien sulkeuduttua se aloittaa kovan protestihaukun. Kyydissä kuuluu silloin tällöin pientä vinkunaa, mutta muuten matkustaa hiljaa eli taitaa olla vaan henkistä ärsytystä. Heti kun sen ottaa autosta ulos niin haukkuu häntä heiluen, vissiin kertoo minkänlaista tuskaa sitä joutuukin porokoira kokemaan... Katsellaan kehittyykö suhde yhtään mukavammaksi ajan myötä...

Ei kommentteja: