perjantai 6. huhtikuuta 2012

Ei pilven hattaraa

Mentiin kisaryhmän myöhäisempään vuoroon ja saatiin olla ihan keskenämme, kun muut olivat jo treenanneet. Tuike ja Rieha tekivät kumpikin, Viima oli äitin ja Sannan mukana mökillä lomailemassa.

Riehan kanssa aloiteltiin merkillä ja ohjatulla. Merkki oli alusta saakka hyvin kuosissa, mutta palkkailin siitä muutamaan otteeseen kapuloiden viennin jälkeen. Varmuus merkille menoon tuntuu aika hyvältä, ei juurikaan edes katsele paikallaan olleita kapuloita. Sitten tehtiin taas kaaria hakuun, eli haettavat kapulat olivat lähempänä. Nopeasti on kääntyminen kapuloille parantunut, eikä enää koittanut lähteä taaksepäin. Palkkailin nopeasta nostosta suoraan leluun ja meno oli aikamoisen hienoa.

Merkin kanssa tehtiin vielä häiriötreeniä, eli heittelin ohjatun kapulat merkin ympärille. Tehtiin joku nelisen toistoa ja joka kerta varmuus ja ilme parani. Alkuun teki sellaista pientä mutkaa kun katseli kapuloita, mutta loppuvaiheessa meni merkille ihan suorilta, vaikka kapuloita oli ihan nenän edessä. Hieno!

Hyppynoudosta tehtiin pari toistoa. Tässä on kyllä kiva fiilis, joten sitä ei juuri tarvitse jankkailla. Yksi nouto suoraan leluun ja toinen luovutukseen niin, että jätin Riehan istumaan hypyn taakse kapulan kanssa.

Loppuun vahvistelin vielä luoksarin stoppeja kierron kautta. Näissä sillä on minusta hyvä tekniikka, eli jarraa täysiä etupäällä. Ehkä jos näitä nyt vahvistelisi niin saisi siirrettyä sen myös suoraan luoksariin. Seisomiset oli aika priimoja, mutta maahanmenossa meinasi taas herkästi jäädä pylly ilmaan. Kierrot jonkin verran Riehaa kiihdyttää ja välillä meni haukkumiseksi, kun ei saanutkaan palkkaa. Mutta loppujen lopuksi saatiin ihan maahanmenojakin aikaiseksi.

Tuike-pieni aloitti myös ohjatulla. Laitoin sen merkille ja sai hakea samassa linjassa olleita kapuloita ja tulla suoraan palkkaan. Ja se oli ihan pätevä! Kumpikin puoli nousi tosi reippaasti ja varmasti, vaikka kapulat oli ison koiran mallia. Mutta hirmuisen tomeraa menoa. Sen jälkeen tehtiin yksi suora nouto, joka sekin oli ihan priima luovutuksineen kaikkineen.

Sitten T teki kiertoja ja stoppeja samaan malliin kuin Rieha. Tässäkin oli aivan ihana meno, stopit sujui ja kierrotkin muisti hyvin. Häntä vaan heilui :).

Loppuun tehtiin pidempi seuraamispätkä ja siinäkään ei ollut oikeastaan mitään huomattamista. Ihan tuli tippa linssiin kun toinen oli niin hieno! Ja melkein alkoi jo kokeet himottamaan, mutta en tiedä. Toisaalta tämä silloin tällöin rentona pidettävä hömppätoko on meille aivan sopivaa ja mieli pysyy hyvänä. Vielä mielen ilostukseksi temputeltiin, eli tehtiin peruuttelua ja opetin Tuikea peruuttamaan minun ympäri.

Olipa hirmuisen kivat treenit, ihan meinasi ohjaaja liikkuttua kun omistaa niin hienoja pieniä koiria :).

Ei kommentteja: