perjantai 16. joulukuuta 2011

Teinari-einari ja innokkaat kaverinsa

Päästiin ekaa kertaa tänä talvena maneesille treenaamaan. Ajattelin käyttää "uutta" paikka hyväksi ja testata Riehan koekuntoa. Tehtiin siis liikkuroituna ja palkatta. Korjaussarjat tehtiin tauon jälkeen, mutta selostan sen noiden liikkeiden perään.

Seuraaminen: Tämä oli kyllä totaalikatastrofi, ei yhtään Riehamaista. Eka suora ok, paitsi poikitti jonkin verran. Tokalla suoralla tuli joku jäkki (luultavasti jäi bongailemaan kentällä olleita merkkejä) ja jouduin antamaan lisäkäskyjä. Kolmas suora ok, täyskäännös huono, eli irtosi. Neljäs suora hyvä, juoksupätkä erityisesti. Sitten tulikin totaalikatastrofi ja vasemmalle käännöksessä R ei ollutkaan yhtään kuulolla, ei kääntynyt mukana ja tuloksena se, että potkaisen sitä polvella silmään. Kauhea ulahdus ja paikka irtosi saman tien. Hieman se rauhoitteli ja ei ihan tullut heti tiiviisti, mutta loppuun meni taas paremmin. Tosi outo seuruu.

Korjaussarjassa palkkailin tiheään ja saatiin hyvää pätkää, eikä sitä tuntunut potkiminen enää harmittavan. Pidettiin muutenkin vaan hauskaa ja tehtiin vaihtelevuutta mm. niin, että R sai aina välillä pyöriä kesken seuraamisen. Hyvä mieli jäi tästä!

Liikkeestä maahanmeno: Musta tuntui että ennakoi hinasen, harmi kun ei ole videolla. Muuten hyvä maahanmeno, nopea ja suora. Ei korjattavaa.

Luoksetulo: Kaksoiskäsky lähtöön. Stoppasi ihan ok, mutta tuli kyllä niin lujaa, ettei ihan seinään ollut. Eteentulo hyvä, samoin sivulletulo. Kokonaisuutena oikein bueno.

Korjaussarjassa vahvistelin vielä lähtöjä ja stoppeja. Hieman oli ekalla kerralla epävarmuutta lähdössä, eli pitää kiinnittä huomiota tuohon. Stopit oli hyviä.

Liikkeestä seisominen: Kympin liike, ei koittanut yhtään ennakoida pa:ta, eikä kääntyä mukana.

Nouto: Eipä tässäkään huomautettavaa, vauhdikas nouto ja hyvä luovutus.

Kaukot: Liikkurillä oli kaukokäskyjen kyltti, jonka kanssa ei ollakaan aiemmin tehty. Ja se oli Riehasta tosi jännä, eli sitä pitä tuijotella kovasti. Tästä johtuen kumpaankin istumiseen tuplakäskyt.

Korjaussarjassa vaati taas ekaan istumiseen tuplakäskyä, ihme meininki. Nyt ei ollut häiriötäkään, katsoi vaan ihan tosissaan, muttei ymmärtänyt. Koitin oikein urakalla miettiä tapaa millä annan käskyn ja sitten tuntui taas toimivan. Miten voikin olla noin herkällä tuo?!?

Hyppy: Hyppy-viritys oli kaikinpuolin mielenkiintoinen, mutta onneksi R tunnisti sen hypyksi. Hieno hyppy ja istu. Lopetuskin oli erinomainen, tosin kelpi tuli oma-aloitteisesti sivulle, vaikka käsky tarkoitti kyllä eteen. No, eihän tuomari sitä tietäisi, muuten oli kympin hyppy ;).

Paikkamakuu: Tehtiin lopuksi Narun kanssa. Kaksi lyhyttä makuuta 30s- 1min. Kumpikin erinomaisen hyviä, ilme oli valpas kun tulin takaisin ja oli ihan niillä sijoillaan.

Lisäksi R teki vielä ruutua ja merkkiä. Ensin kumpaakin erikseen ja sitten pelattiin peliä, jossa seisoin puolessa välissä matkaa ja lähettelin sitä vuorotellen merkille ja ruutuun. Nämä on kyllä niin sen juttuja, tykkäsi kun sai juosta ja bongata. Eikä tuottanut ongelmaa kumpikaan.

Hieman on Riehalla nyt teiniangsti-fiilistä ilmassa. Näkyy minusta juurikin tuona häiriöherkkyytenä. Jännä kuitenkin ettei esim. Narusta juuri ottanut häiriötä, vaikka treenasi osan aikaa yhtä aikaa, mutta sitten noista törpöistä ja liikkurista enemmän. Mutta ei anneta sen häiritä, kunhan pidetään se mielessä ;).

Tuike pääsi myös halliin. Tehtiin eka metallinoutoa. Ekalla yrityksellä mietti hetken nostoa, mutta kun sai tulla lennosta palkkaan, niin seuraava nosto olikin jo priima. Viimeinen nouto tehtiin loppuun saakka ja oli tosi pätevä. Seuraamisessa keskityttiin liikkeillelähtöihin, joista naksuttelin. Hyvä meno ja jaksoi tarjota ja yrittää. Luoksarissa tehtiin parit stopit ja nekin oli Tuiken tyylillä tehtynä oikein hyviä. Loppuun kaukoja, joissa piti hieman hakea asentoja, mutta loppuun nekin alkoi taas löytymään. Ihan pätevää menoa ja hyvin oli kuulolla. Eikä heppakakkakaan vetänyt liikaa puoleensa.

Treenin kruunasi porokoirahömpötys. Vimps oli aivan ihku. Se oli niin tohkeissaan. Seuraamisessa palkkailin sitä juoksuun lähdöistä, joista sai mennä suoraan loppupalkalle. Sujui tosi hyvin ja Vimps teki asenteella. Kaukot sillä oli aivan priimaa, vaihdot täpäköitä ja häntä heilui. Nouto oli ihan Viimamainen, kapulalla piti vähän leikkiä ennen nostoa, mutta voi miten ylpeänä se sen tuokaan. Ihan parhautta :D. Luoksari oli sekin hieno ja loppuun Vimps vähän paikkamakailikin sujuvasti. Oikein päheä treeni, ainoa pieni miinus tulee siitä, kun se innoissaan tykkäisi haukkua kaikilla väliajoilla... No, pitää koittaa pitää se kiireisenä jos kokeeseen päästään tällä vireellä, koska hommia tehdessään ei onneksi innostu haukkumaan.

Ei kommentteja: