maanantai 5. joulukuuta 2011

Pihatreenit ja treenisuunnitelmat

Ollaan met treenattu. Perjantaina yritettiin treenata Laukaassa, mutta yllättäen kenttä oli pimeänä. Treenailtiin sitten kotosalla, jokainen koira teki jotain. Mutta kyllä se vaikuttaa, että Rieha ei pääse kimppatreeneihin, se on vaan niin helppoa kun voi raahata koko sakin hallille ja treenata. Toisaalta hyvä että ollaan treenattu nyt enemmän tekniikkaa ihan sisällä.

Jotain rakennetta treenamiseen piti kuitenkin saada ja uuden kalenterin voimin tein oikein kunnon treenisuunnitelman Riehalle koko viikoksi. Tänään otettiin se sitten käytäntöön pihatreeneissä:

Kaukot: Ensin ekan istumisen vahvistusta, että varmasti reagoi. Toimi hyvin, mutta heti kun testattiin koko litaniaa, niin huomasin ongelman eli nopesta palkkauksesta johtuen alkoi kestossa olemaan ongelmaa, eli tarjoili maahanmenoa jos palkkaa ei tullut. Eli myös kestosta pittää palkata. Muuten hauska liike, joka on hyvällä mallilla.

Luoksari: Eka stoppeja peruutellen, ihan hirmuhyvä meno oli näissä. Sitten erikseen eteentuloja, edelleen pätevää.

Seuruu: Askelsiirtymät oli treenin ajatus. Nämä on minusta oikein hienolla mallilla. Hieman jelppailin namin kanssa vasemmalle menoja, että sain väistämään sen paremmin (Riepua ei paljon pieni päällekävely haittaa...). Mutta hieno se on!

Paikkamakuu: Kahdella eri piilolla. Kummastakin tehtiin lyhyt ja pitkä versio. Eka meni hienosti kaikin puolin. Toisessa kerralla nousi ylös kerran, josta voivottelin sen takaisin, jonka jälkeen makasi hienosti.

Tehtiin vielä loppuun kontaktitreeniä laatikolla. Hieman oli hulassa, plus että laatikko menee lumen kanssa tosi liukkaaksi ja R liukastelee siitä herkästi vaan yli. Mulle tulee vähän sellainen kontaktiepätoivo, eikö joku voisi opettaa sille sellaiset superkontaktit, kun minen osaa.

Tuike teki myös, ihan innoissaan:

Metallinouto: Yksi toisto, koska se oli ihan kymppi :).

Kaukot: Tärpätyshärpätystä, ei kauheasti malttia ja kun korjaa niin meinaa pieneltä mennä usko. Mutta oli siellä hyvääkin, kunhan malttaa.

Seuruu&liikkeestä istu: Seuraaminen ihan Tuikea, kts. edellinen. Liikkeestä istumista piti muistuttaa, sen jälkeen pelasi taas hienosti. Hirmu onnessaan se oli läpi treenin :).

Ja vielä Viima, jonka karvanlähtö on muuten taas jotain ylimaallista... Onneksi ehti käydä siellä näyttelyssä, koska look on nyt Katukoira :D. Ja Viimakin oli ihan innoissaan, nyt se pitäisi viedä kokeeseen. Tosin haukku raikaa :D:

Seuruu: Treenattiin Vimpsille vaikeinta osuutta eli juoksuun lähtöä. Tässä vireessä sujui tosi hyvin ja teki täpäkästi.

Luoksetulo: Hienolla vauhdilla vireellä. Keskityttiin tässäkin sitten ongelmiin, eli lopetukseen. Mutta eihän siinä ole tässä vireessä ongelmaa, ongelma olinpikemminkin yliyrittäminen kuin vajaaksi jääminen. Hyvä ettei pyörähtänyt ympäri sivulle tyullessaa, kun normaalisti jättää pyllynheiton vajaaksi. No, hyvä niin, se on niin hauska kun on niin onnessaan.

Kaukot: Hyvä meno, eipä siin korjailtavaa ollut.

Semmoiset pihatreenit meillä ja aurinkokin paistoi, eli kaikinpuolin kivaa! Viikolla voidaankin nyt treenata ahkerasti, mutta viikonloppu menee sukulaisten häissä. Ensi viikolla pääsee Riehakin taas kimppatreeneihin.

Ei kommentteja: