torstai 29. joulukuuta 2011

Mikä flow!

Päästiin tänään ihan ex tempore treenailemaan Pieksämäen Hau Hau- halliin. Meidän lisäksi paikalla oli kolme muuta koirakkoa ja aikaa pari tuntia, joten ehdittiin hienosti vetää useampi setti. Ja oli muuten hyvä treeni kaikinpuolin, ei voi kuin taas ihailla Riehaa miten hieno se on ja millä moottorilla se tekee, ihan vieraassakin hallissa. Tehtiin seuraavat liikkeet (ja tosiaan parissa setissä):

Paikkamakuu: Kolmen muun koirakon kanssa. Hieno ja valpas makuu, hyvin kesti piilossaolon ja yhden koiran palauttamisen. Tämä on treenien perusteella aika hyvällä mallilla.

Nouto: Ensin liikkuriin reagoimattomuutta. Alkuun nytkähteli käsky-sanan kuullessaan, mutta pian napotti kontaktissa, vaikka liikkuri huusi mitä. Siitä pari hyvää noutoa. Sitten kolmanella kerralla pääsikin ohjaajan mahtava heittokäsi esiin ja sinkautin kapulan kattoon ja siitä maahan. Tämä oli Riehasta kertakaikkisen siistiä, kapula kolahti tosi kivasti ja tipahti ikään suoraan taivaasta siihen eteen ja se päätti sitten varastaa. Tämän jälkeen tasapainoiltiin pari kertaa varastamisen kanssa ja sen jälkeen sitten sen kanssa että lähtikö se ekalla käskyllä, vai napottiko vaan tosi päheänä kontaktissa. Ei siis mitään painetta, se vaan päätti olla pätevänä ja kun mutsi kielsi varastamisen, niin ehkä sivulla napottaminen on sitten se mitä se haluaa... Lopun vauhtinouto varmasti unohdutti tämän "ongelman", sen verran noutohullu se kuitenkin on. Nostot ja luovutukset oli ihan priimaa läpeensä.

Seuruu: Yksi liikkuroitu pidempi suora, josta palkka täyskäännöksestä. Erinomaisen hieno. Erikseen tehtiin vielä paikallaan siirtymiä ja juoksupätkää, niissäkin tosi hyvä fiilis.

Merkki+ruutu: Kisamatkasta kumpaakin. Ensin ruutua erikseen, hienosti bongasi vihjeestä ja ruutuun meno oli priima. Hieman tuppasi jäämään etureunaan, joten korjailin keskemmälle ja pian paikkakin parani. Seisomiset ja maahanmenot ruudussa ihan priimaa. Sitten pari merkin muistuttelua ja kun siinäkään ei ollut ongelmaa, yhdistettiin nämä evl:n ruuduksi. Ja voi vitsit se on sitten makea! Ja näkee miten nauttii tuosta.

Kaukot: Liikkuroituna koemaisesti. Kympin kaukot, hienolla ilmeellä.

Hyppy: Edelleen liikkuroituna. Ehkä puolikas olisi voinut tulla vähennystä ihan hinasen vinosta eteentulosta, muuten priima hyppy.

Ohjattu nouto: Kokeilin ekaa kertaa yhdistää merkin tähänkin. Se oli ehkä vielä vähän liikaa, vaikka sen merkille sainkin. Jouduin kuitenkin stoppaamaan sen ja käskyttämään uudestaan, kun oli innolla menossa kapulalle. Eli ehkä vielä pätkitään, tai ainakin otetaan merkki tosi läheltä. Avustin sen merkille sitten tosi läheltä ja sekä oikea että vasen kapula nousi hienosti.

Luoksari: Palkka stopista. Nyt reagoi hyvin käskyyn ja stoppikin oli hyvä, eli siihen oli hyvä lopettaa.

Olipa hirmu hyvä treeni ja Rieha niin pätevä kuin vaan olla voi. Se joutui pienimuotoiseen tappeluunkin lämmittelylenkillä, eikä siitä näyttänyt jäävän mieleen minkäänlaista negatiivista mieltä. Aivan ihana eläin, joka sai taas kyllä positiivisia kommentteja muiltakin :).

Ei kommentteja: