torstai 3. tammikuuta 2013

Vuoden ekat kunnon treenit

Tehtiin treffit Raisan ja Mirvan kanssa JATtilaan. Ennen treenikamujen saapumista ehdittiin Rieskun kanssa ottaa kunnon tokosessiot keskenämme ja fiilis oli huikean kiva. Tästä se lähtee, treenivuosi 2013!

Ruutu ja merkki: Ensin naksuttelemalla paikanhakuja ympäri ruutua. Hienosti tarjosi ja hiffasi. Sitten liitettiin mukaan merkki, josta naksuttelin ensin myös oikeaa paikkaa. Sitten nämä yhdistettiin ja saatiin aika lailla täydellinen evl:n ruutusuoritus. Niin simppeliä :D.

Ohjattu: Kapulat ihan lähelle, n. 2m taakse ja metrin välein. Haettiin vuorotellen sekä oikeaa, että vasenta. Erinomainen erottelu, ei puhettakaan väärän hakemisesta. Lähellä olevilla kapuloilla sai myös lähdön kääntymisiä paremmiksi. Loppuun vahvistettiin vielä merkkiä niin, että kapulat oli häiriönä. Yksi oho meinasi tulla, mutta muuten meni hienosti merkille.

Zeta: Ensin vaan käveltiin. Mulla on siis ongelmana zetassa linjojen suuntaaminen ja meinaan kävellä ihan liian läheltä merkkejä. Nyt treenattiin sitä ja minusta sain siihen parempaa tatsia ja pystyin myös paremmin kertomaan koiralle mitä tapahtuu. Riesku seurasi tosi kivasti, ei ollut painamista tai edistämistä.  Loppuun treenattiin vielä istu ja seiso, kumpikin sujui hienosti.

Hyppynouto: Tehtiin puisella. Heitin tahallaan todella vinoja heittoja, yhden kerran meinasi mennä lankaan lähtöhypyssä, mutta muuten hyppäsi hienosti. Takaisinhyppy sujui sen sijaan koko ajan hyvin. Irrotuksssa meinasi tulla nykimistä, joten siitä piti hieman huomauttaa ja ottaa uusintaa.

Luoksari: Putken kautta stoppeja, oikein todella hetsaten. Riesku oli ihan tosi fiiliksissä ja sai palkaksi juosta uudestaan putkeen.

Kaukot: Arvasin, ettei malta keskittyä kaukoihin kunnolla, kun alla oli putkessa rilluttelua ja juoksemista. Eli liikkui heti ekalla seisomisella reippaasti. Tämä kuitenkin hyvä, koska pääsin siihen puuttumaan ja korjauksessa skarppasi heti paremmin.

Pienen tauon jälkeen treenattiin vielä pujottelua ja tuntuu, että se on korjaantunut! Eli kun en himmaile ja koita juosta koiran vierellä, vaan annan mennä ohi ja reippaasti sivulla, niin Riesku pujottelee täysin ongelmitta. Aiemmin ongelmana oli siis viimeisestä välistä karkaus ja minun kytistämiseni. Tehtiin pujottelua eri kulmista ja takaaleikaten, eikä ollut ongelmia, kunhan annoin sille tilaa tehdä ja annoin vaan pujottelukäskyn hirveän hihkumisen sijaan.

Minoon niin treenifiiliksissä ja pää pursuaa suunnitelmia!

Ei kommentteja: