keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Mennyt ja tuleva vuosi

Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä. Tuike reagoi paukutteluun jonkin verran pahimpaan aikaan, läähätteli ja kulki perässä. Pystyi kuitenkin syömään luuta rauhassa ja loppupeleissä nukkumaankin. Mustat koirat eivät välittäneet ilotulitteista tänäkään vuonna yhtään mitään, nukkuivat eri huoneissa ihan normaalisti. Ihan kuin ne olisivat olleet kuuroja.

Nyt voisi sitä voisi vähän muistella mennyttä vuotta ja samalla laittaa ne tavoiteltavat asiat ensi vuodelle. Mitään ei lähdetä pakottamaan, tavoitteet toteutuu jos on toteutuakseeen :).

Ensin ne viime vuoden tavoitteet ja toteutumat:

Tuiken tavoitteet vuodelle 2012

-Terveenä pysyminen on se ykkösjuttu, nyt ja aina, kuten tietysti jokaisella koiralla

* Tuike on pysynyt aika terveenä, toki se jumittaa helposti kroppaansa kaikkien ongelmiensa kanssa. Selässä sillä todettiin spondyloosi loppuvuodesta, se selittää paljon asioita. Epäilen, että esim. tokon paikkamakuuongelmat juontavat juurensa tästä. Mutta reipas ja iloinen mummo se on, sitä luullaan säännöllisesti pennuksi, varsinkin lyhyen turkin kanssa :).

-Treenailu iloisella mielellä, siitä me tykätään :), se on iloinen kun saa touhuta, mutta veren maku suussa tuskin enää kisataan missään

* Iloinen mieli on yhtä kuin Tuike. Se on aina innoissaan päästessään tekemään. Veren maku on jäänyt pois ihan suosiolla :).

-Rallytokoa voisi hyvin testailla, saattaisi olla aika hauska laji

* Rallytokoa ollaan treenattu ja se on ihan Tuikkusen laji. Käytiin kahdessa kisassakin, joista kummastakin hieno hyväksytty tulos. Toisessa kisassa Tuike oli vielä Tuomarin suosikki, koska on niin iloinen ja ihana :)

-MEJÄä treenataan edelleen ja voisipa pienelle miettiä kokeitakin

* MEJÄiltiin muutamaan otteeseen, mutta kokeeseen ei ehditty. Tämä laji on ihan järjettömän aikaa vievä jos meinaa kisata ja ei vaan yksinkertaisesti ole niin paljon vapaita viikonloppuja. Mutta pätevästi pieni valkoinen vetää tätäkin.

Photobucket


Viiman tavoitteet 2012: 

-Edelleen se rento kiva fiilis, että iloinen porokoiran haukku raikaisi ja häntä pyörisi helikopterina

* Aika kivasti ollaan saatu fiilis ylläpidettyä. Hieman agissa tuli takapakkia jossain vaiheessa, mutta siitäkin on päästy taas yli. Viima on maailman rehellisin koira tässä mielessä, sen kanssa oppii niin paljon koiranlukemisesta.

-Agissa nollien saaminen ykkösistä

* Saatiin kaksi nollaa ykkösistä, kumpikin vielä sijoituksella, eli olin todella tyytyväinen menoon :).

-Tokossa tahkotaan edelleen sitä avoimen ykköstä, hyvillä mielin ja silloin kun huvittaa

* Tokokokeisiin ei ehditty. Lappalaiskoirien toko vähän harmitti, kun olisin sinne kuitenkin päässyt, mutta ei voi minkään.

-MEJÄssä AVO1:sen saaminen

* Saatiin, jee! Vimps oli hieno ja pätevä.

-Näyttelyissä voisi myös pyörähdellä, jos pitäisi sen kansainvälisen valion mielessä

* Viima oli ilmoitettu yhteen KV-näyttelyyn, mutta dopingvaroaikojen takia se jäi väliin.

Photobucket


Riehan tavoitteet vuodelle 2012:

-Terveenä pysyminen, lähinnä haaverien välttely kovassa menossa (varpaan murtuminen pitää edelleen varpaillaan)

* Haavereita välteltiin aika hyvin. Vauhti on edelleen kovaa.

-Tokossa avoimen ykkönen, voittajassa starttaaminen ja evl:n liikkeiden hanskaaminen mahdollisimman hyvin

* Tokossa ylitettiin kaikki toiveet, saatiin TK2, VOI1 ja kaiken kruunasi vielä EVL1. Huikea meno!! Lisäksi osallistuttiin SM-kisoihin LAUKAn joukkueessa, jossa sijoitus oli ykköstuloksella avoimessa luokassa 19. Piirinmestaruuksissa voitettiin voittajaluokka ykköstuloksella ja lisäksi oltiin mukana pronssijoukkueessa. Yhteensä käytiin seitsemässä kokeessa, joista viidestä saatiin ykköstulos. Mahtava vuosi!

-Maastolajeja toivottavasti saataisiin treenata enemmän, tylsää olisi heittää potentiaalia hukkaan

* Viestistä innostuttiin keväällä ja saatiin treenatuksi Rieha siihen kuntoon, että se pokkasi syksyllä ensimmäisestä viestikokeestaan koularin VK1, mikä oli ihan huikeaa. Aktiivista treeniä oli takana kuitenkin vaan reilu puoli vuotta ja esteetkin rakensin sille n. kuukaudessa. Vähän oli yllytyshulluutta mukana, mutta selvittiin ja kokemus oli hieno. Jäljellä käytiin pariin otteeseen, muttei mitenkään aktiivisesti.

-Agissa kisauran korkkaaminen ja sähikäisen hallitun ohjaamisen oppiminen, kakkosiin nouseminen voisi olla järkevä tavoite

* Startattiin kisaura ja saatiin jopa pari tulosta, eikä pelkkiä hylkäyksiä. Edelleen opetellaan ohjaamista.

-Bh:takin voisi miettiä jos jaksaisi ja MH:ta

*  BH ja MH käytiin, päälle vielä luonnetesti. Kaikki Rieha veti läpi reippaana omana itsenään ja oikein kivoin arvosanoin. Se on reipas pieni keepie!

-Kaikenmoinen hauskanpito, toivottavasti saataisiin käydä paljon hyvissä koulutuksissa ja saada oppia uutta, Riehan kanssa vaan ohjaajan taidot on rajana

* Käytiin monessa koulutuksessa ja opittiin paljon. Hyvä treenikamut on olleet kullanarvoisia tänäkin vuonna.

-VEPE:ä pitäisi päästä ihan ehdottomasti kokeilemaan, sekin tuntuisi ihan Riehan jutulta

* VEPEä testailtiin ja siinäkin edettiin mukavasti. Rieha korvaa sisulla pientä kokoaan.

-Ihan varovaisesti voisi miettiä kaikki jänniä juttuja, mutta ihan vaan tositosi varovaisesti ;)

* Pentusuunnitelmat on julkaistu :)

Photobucket


Sitten tavoitteet alkaneelle vuodelle.

Tuiken tavoitteet vuodelle 2013:

- Iloinen treenailu, mielen virkistys, kunnon ja terveyden ylläpito

- Rallytokossa voitaisiin koittaa hakea se alokasluokan ykkönen, niin saisi RTK1-tittelin, joka toivottavasti jäisi sitten voimaan kun laji joskus virallistetaan

-Temppuilu, satunnainen jäljestys ym. pidetään edelleen hommissa mukana

Viiiman tavoitteet 2013:

- Kovasti koitetaan saada MEJÄstä toinen AVO1, jos vaan suinkin ohjaajalla riittää vapaita viikonloppuja tämän lajin harrastamiseen. Ei kuitenkaan stressata, on nimittäin oikeasti aika haastavaa sovittaa kokeita vuorotyöläisen elämään…

- Agista jos saisi sen yhden nollan, niin voitaisiin hyvillä mielin jättää kisaura kakkosiin. Toki saisi edelleen hupailla itsekseen, kun siltä tuntuisi.

- Tokossa edes yksi koe, jos vaan Viiman fiilis on sellainen. Vaihtoehtoisesti voisi miettiä rallytokoa, Viima tuntui tykkäävän lajista ihan yllättäen aika paljon.

- Näytelmiä ehkä. Voi olla, että säästän rahat kuitenkin johonkin järkevämpään, kun ei me niillä titteleillä kauheasti mitään tehdä. Ehkä sitten veteraanina voisi aktivoitua.

- Hauskanpito ja humputtelu vanhaan malliin.

Riehan tavoitteet 2013:

- Pentusuunnitelmat on tietysti isoin ja tärkein juttu, muuta elämää soivitellaan niiden mukaan. Toivotaan, että kaikki onnistuu hyvin, saadaan liuta reippaita pentuja, joille löytyy hyvät kodit ja että Rieha selviää ja kuntoutuu pennutuksesta hyvin.

- Tokossa TVA (tai TK4) toivottavasti alkuvuodesta, mutta aikataulu voi ja saa venyä. Jos vaan suinkin päästään ja ehditään treenata pentujutuilta, niin haluaisin hakea SM-kisoista ainakin kokemusta. Tässä vaiheessa sieltä voisi laittaa tavoitteeksi tuloksen. Treenailu, kokemuksen ja varmuuden kartuttaminen evl:ssä kisaamisessa on ehkä tässä vaiheessa tärkeintä. Tokoringista saadaan toivottavasti tukea tähän.

- Edelliseen liittyen, näyttelyistä H

- Maastolajeista VK2-koulari voisi olla realistinen tavoite. Kokeeseen mennään vähän paremmin valmistautuneina, erityisesti tottiksen osalta, eli tottistreenit kunniaan. Jälkeä, kun ehditään.

- Agissa ei ole sen suurempia tavoitteita, kuin että pysyttäisiin samalla radalla. Ykkösistä jos saisi nollia, niin hienoa, mutta luulen, että agin kisaaminen jää muutenkin vähemmälle.

- VEPEä treenaillaan silloin kun ehtii.

- Riehan kanssa tuntuu, että ainoat rajoitteet on ohjaajan aika ja kapasiteetti, katsotaan mihin niiden kanssa pystytään . Kivaa sen kanssa on aina, lajista riippumatta.

Semmoisia juttuja. Näitä on aina kiva rustailla, pysyy asiat mielessä, vaikka ei niin vakavasti liikkeellä olisikaan.

Ei kommentteja: