sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Varkauden koe 19.1.13

Riehan kanssa käytiin Varkaudessa kisaamassa. Tuomarina toimi Mauri Pehkonen ja EVL:ssä oli yhteensä 8 koirakkoa. Ajelin paikalle itsekseen ja meinasi olla aika tuskainen ajomatka, kun jännitti, eikä ollut ketään kelle pölistä. Korjasin tämän sitten laulamalla täysiä hyviä biisejä :D.

Varkauden halli nostaa Riehan vireen aika korkealle ja tämä yhdistettynä liukkaaseen lattiaan on aika haastava yhdistelmä. Hieman neitokainen oli muutenkin sillä mielellä, että hän osaa nämä hommat ja minä olen mukana rekvisiittana... Mutta kivaa sillä oli läpi kokeen, eihän siitä voi olla tykkäämättä. Musta on ihanaa kun ihmiset tulee usein sanomaan, että Riehaa on kiva katsoa, kun sillä on niin hauskaa ja asenne kohdillaan :). Semmoinen asennetyttöhän se on ja se näkyy.

Paikkaistuminen 0: Rieha oli mennyt maahan n. 10s ennen ajan loppumista. Sen viereinen koira oli mennyt maahan jo aika alussa, katsoiko sitten siitä mallia? Oli ensin nuuskinut ja sitten laonnut. Tämä oli oikeastaan ainoa, mikä harmitti ihan tosissaan. Ei olla ilmeisesti treenattu tätä viime aikoina tarpeeksi ja tottahan se on. Ei ihan ollut kuulolla jätössä ja ilmeisesti sitten vaan unohti keskittyä hommaan.

Paikkamakuu 8: Murisin Riehalle istumisesta ja nyt se oli sitten niin kuulolla, että meni maihin kun henkäisin vähän kovempaa. Harmi vaan, ettei ollut meidän vuoro. Ei minusta reagoinut muiden käskyihin, vaan nimenomaan tuohon omaan henkäykseen. Muuten makuu oli ollut ok.

Seuraaminen 8: Itse kävelin taas miten sattuu, ihan mutkille. Onnistuin tallaamaan Riehaa varpaillekin pari kertaa, onneksi se ei noista ota itseensä. Ekan täyskäännöksen jälkeen tuntui, että taju meinasi mennä, kun jännitti niin perhanasti, eikä sekään tietysti auttanut kävelyyn. Siihen nähden Rieha korjaa hyvin ohjaajan mokia. Pientä edistämistä oli välillä, samoin takapuolen asettelua perusasennoissa ja oikealle käännöksissä oli parantamista ja. Mutta häntä heiluu läpi seuruun, se on pääasia.

Zeta 10: Siis me ollaan tässä niin edistytty, olen tästä kovin ylpeä. Kaikki jäävät ihan ok, seuruuseen lähtöjä pitää edelleen treenata. Oma oikealle käännös taas ihan surkea.

Luoksetulo 5: Rieha tuli ihan täysiä, eikä sillä ollut aikomustakaan pysähtyä seisomaan. Tässä näkyi se reikäpääfiilis, se rakastaa stoppeja, mutta nyt ei vaan malttanut. Maahanmeno sitten karjaisulla ok.

Ruutu 6: Ja reikäpäisyys jatkuu. Merkille hyvin. Seisoi merkillä ihan kaikki lihakset jännittyneenä ja näkee, että ennakoi ruutuun lähetystä. Juoksee ruutuun ihan täysiä, koittaa stopata, mutta takajalat liukuu ulos ruudusta. Se ei ole oikeasti koskaan mennyt ulos ruudusta, ei yhdessäkään treenissä. Korjauskäskyllä hakee paikan uudestaan hyvin. Tajusin jälkikäteen, että annoin yhden ylimääräisen käskyn, mutta kun en ole tälläisessä tilanteessa koskaan ollut, niin en osannut muutakaan. Sivulle tulee taas ihan täysiä ja menee yli metrillä ohi. Vauhtia on vaan himpan verran liikaa, kun ei ole tuohon alustaan tottunut.



Sitten toinen setti.

Ohjattu 9: Saatiin oikea. Nyt oli paremmin kuulolla ja minusta oikein hyvä liike. Luovutus vinoon, siitä vähennys. Ehdottomasti pitää nyt treenata tuo oikealta tullessa luovutus kuosiin, vasemmalta osaa hakea paikan paremmin.

Metalli 10: Innostuin taas vähän heittämään kapulaa ja se lensi seinään saakka ja videollakin kuulee kuinka kolahtaa seinään. Vähän mietin miten Riesku osaa sen seinän vierestä nostaa, mutta ei tuottanut ongelmia.

Tunnistusnouto 10: Ei ollut rikki tämä, hyvä nuuskinta. Hieman olisi minun makuun saanut olla ripeämpi palautus.

Kauko-ohjaus 6: Rieha ei alussa ollut taas kuulolla ollenkaan, ekaan istumiseen kaksoiskäsky. Liikkui sellaisen 20cm. Eihän tämä ole meidän vahvin liike, se tiedetään kyllä.



Yht. 225p. 2-tulos

Kokeesta jäi hyvä fiilis ja saatiin paljon kokemusta. EVL:ssä kisaaminen on uusi juttu sekä minulle, että koiralle, niin joka kerrasta oppii ja saa varmuutta. Riehalla on niin kauhean hyvä asenne ja sen kanssa on niin kiva kisata. Vielä kun saisi sen maltin ja kuuntelun noihin muutamiin juttuihin. . Katsotaan ehditäänkö vielä kokeeseen ennen juoksun alkamista. Kiva olisi mennä, mutta kokeita on niin huonosti tarjolla näin talviaikaan.

Ei kommentteja: