torstai 10. tammikuuta 2013

Taas ne treenaa ja videoi

Nukkumapäivä jatkui vapaapäivänä, ihanaa! Aamusta lenkki metsässä, koko porukan voimin. Vesku lähti töihin ja minä hallille. Nyt oltiin ihan keskenämme, mutta sattumoisin siellä olikin pari tuttua, jotka pyysivät paikkamakuuseuraa. Joten Rieha pääsi makaamaan Seela-karjiksen ja Edi-appenzellin kanssa. Eilinen insidenssi ei näkynyt tänäänkään millään lailla, Riesku makasi hienosti, eikä välittänyt muista. Hyvä niin, kovemman koiran hyvät puolet on tosiaan siinä, ettei juuri jää muistelemaan juttuja.

Aloitettiin metskunoudolla. Ja tadaa, eilisen jankkaus ja kovistelu tuotti tulosta, eka yritys oli ihan nappi. Eli laukalla sinne ja takaisin, kapula heti suuhun ja luovutus hienosti eteen. Pätevää! Kaukoissa meinasi olla aika paljon virtaa, joka suitsittiin namikarsinalla, eli laitoin sille nameja kummallekkin puolelle. Tällöin se ei voi liikkua, koska namit aiheuttaa painetta, kun se tietää, ettei niitä saa ottaa. Hassu otus, mutta tämä toimi ja saatiin hyviä toistoja.

Sitten tehtiin luoksaritreeniä putken kautta. Seisomiset oli läpeensä hyviä. Maahanmenoissa koitti ensin jättää kyynäriä ilmaan, mutta kun vähän kovensin käskyn volyymia, niin nekin painuivat maahan. Väleihin pari suoraa eteentuloa, enkä havainnut niissä minkäänlaista himmailua. Tämä on Riehasta niin hauskaa:



Eilisen malliin jatkui myös zetan kävelytreeni. Kuvasin senkin videolle, mikä oli oikeasti tosi hyvä, koska nyt näin siellä pari muutakin juttua. Oikealle käännös tuntui paremmalta, mutta videolta näkyy, että R koittaa istua parikin kertaa, eli en edelleenkään ole tarpeeeksi selkeä. Kävelyyn liitettiin myös jäävät. Istuminen oli muuten hyvä, mutta ihan selkeästi liikutti tassujaan kun menin taakse, siihen pitää kiinnittää huomiota. Maahanmeno oli hyvä, siitä seuruuseen lähtö ei kuitenkaan paras. Tämä näkyi vielä paremmin seisomisessa, jossa meinasi ennakoida seuraamiseen lähtöä ihan kunnolla. Eli käännösten lisäksi nyt nuo pikkujutut huomion alle!


Sitten tehtiin edelleen merkkitreeniä. Nyt ei ollut ongelmia merkin bongaamisessa (ja Lotta, merkki ei
kaatunut kertaakaan :D).


Sitten siirryttiin aksan pariin ja tehtiibn pujottelua. Tämäkin tuli nyt videolle, joten menköön. Hieman siellä oli jossain kohti sitä hidastelua lopussa, mutta paljon on parantunut.

 

Ihan loppuun tehtiin vielä hyppytekniikkaa ja siinä korkeuden arviointia. Ei olla tätä tehty juurikaan, mutta pätevästi Riesku meni. Nostin rimaa aina 60 senttiin. Kerran koitti sukeltaa riman ali, mutta apuriman kanssa tämä unohtui.

Viima kävi tekemässä myös hyppytekniikkaa. Sitä taas alkuun jännitti, mutta hyppytekniikka on siitä kivaa, että siitä saa paljon palkkaa, niin Vimps innostui. Sen kanssa tehtiin etäisyyden arviointia ja minusta teki paremmin kuin viimeksi. Lyhyellä matkalla sen on selkeästi vaikeampi arvioida etäisyyttä, mutta pitkällä matkalla alkoi hienosti ottamaan apulaukka-askeleita. Päälle se teki vielä vähän pujottelua ja tyytyyväisin mielin voitiin lähteä hallista. Taas voitettiin jännitys!

Tuike tuli loppuun tokoilemaan ja temputtamaan. Tehtiin metskunoutoa, joka sujui hienosti. Luoksetulossakin saatiin hyviä toistoja, tosin ei takapalkalla, jonka se syöksyi syömään joka kerta ilman lupaa... Se on niin saakutin ahne. Loppuun temppukimaraa, joka on peruuttelua yhdistettynä kaukokäskyihin, luoksetuloon, pyörimiseen ym. Kauheasti se töhöttää ja kauheasti sillä on kivaa!

Ei kommentteja: