tiistai 7. toukokuuta 2013

Vielä jäi yhtä vajaaksi, eli EVL2

Tänään tokoiltiin Muuramessa iltakokeessa Mauri Pehkosen tuomaroimana. Täytyy ekaksi sanoa, että nuo iltakokeet ei ole kyllä mun juttu. Olin päivän vapaalla ja oli ihan kauheaa odotella kotona lähtöä. Mitään järkevään tekemistä en meinannut keksiä ja kelloa piti vilkuilla jatkuvasti. Päälle vielä paineet valioitumisesta... Ei hyvä. Eli ehkä tuo kakkonen oli minulle ihan oikein, seuraavaan kokeeseen voi taas yrittää rennommin.

EVL:ssä oli vain kolme koirakkoa, mikä oli ihan luksusta. Kaikissa aiemmissa kokeissa on ollut vähintään 15 osallistujaa, eli tämä oli todellinen pikakoe. Ilma oli aurinkoinen, tosin tuulinen. Liikkeet oli sekoitettu, mikä oli meille uusi juttu, kaikki aiemmat kokeet on menty normijärkässä.

Pisteet ja selitykset, liikkeet suoritusjärjestyksessä.

Paikkaistuminen 10: Tuomarin mukaan tosi hieno, ihan samoilla sijoilla oli.
Paikkamakuu 8,5: Hieman oli vaihdellut asentoa, oli lonkalla kun tulin piilosta.

Ohjattu 10: Saatiin vasen ja se oli hieno. Tuomari ei meinannut malttaa lopettaa kehumista, oli kuulemma just sellainen kuin pitääkin, kertakaikkiaan hieno :).
Tunnari 0: Jäikö ohjatusta liian kova vire, vai mikä painoi? Tuntui, ettei haistanut omaa ollenkaan ja nosti sitten vaan jonkun. Kävi vielä vaihtamassa sen ja toi silti väärän. Tosi tylsä virhe :(.
Metallinouto 10: Tämäkin oli ältsin hyvä, edelleen saatiin kehuja miten koira voi tehdä vauhdilla, mutta keskittyneesti.
Luoksetulo 6: Tämä menee jo ihan naurettavaksi. Rieha ei vaan pysähdy kokeissa seisomaan eli jonkun jutun se nyt yhdistää kokeessa tähän, koska en ole saanut tätä esiin yhdessäkään treenissä. Treeneissä stoppi on täydellinen ja samaa mieltä on olleet kaikki kouluttajat, jotka ovat sitä viime viikoina katsoneet. Eikä voi olla jännityksestäkään kiinni, koska ihan varmasti olen jännittänyt kun olen sitä koutseille esittänyt. Kokeessa tuntuu, että ei vaan yksinkertaisesti kuuntele... Se ei tule IKINÄ treeneissä stopista läpi. Ihan himskatin vaikeaa lähteä korjaamaan asiaa, jota ei saa treenissä esiin...



Kaukot 6: Kaksoiskäsky maahanmenoon, liikettä tuli taas enemmän kuin viime aikoina. Ei olla ehditty nyt niin paljon jumppaamaan ja se näkyy heti.
Zeta 9: Kaikki vaihdot ok, seuraamisesta tiputus.
Ruutu 8: Todella huono ruutu Riehalta. Merkki hyvä, mutta jäi ruutuun ihan etureunaan. Mietin, että käskenkö keskemmälle, mutta päätin käskeä maahan ja onneksi jäi ruudun sisään. Tarvitsi tosin kaksoiskäskyn maahanmenoon, eli siitä vähennykset. Loppu ok.
Seuraaminen 7,5: No, tämä oli kyllä ihan luokattoman huono. Tuli vinoja perusasentoja ja käännöksissä irtoamista. Ihan niin pahalta ei näytä videolla, miltä tuntui, mutta ei todellakaan tämmöistä jatkossa. Oma kävely voisi myös edelleen olla parempaa, en ainakaan turhaan auta koiraa...

Pohdiskelin tätä vielä jälkikäteen, niin ehkä se oma käytös oli tuossa aika huonoa muutenkin. En kehunut toisessa setissä koiraa enää niin paljoa, koska jotenkin se tunnarin noollaus painoi. Seuraamisen aloituspaikkaan meno on myös aikamoista haahuilua, ei olla siinä yhtään yhdessä, kun keskityn vaan liikkuriin. Seuraavalla kerralla pitää koitaa sulkea kaikki muu pois mielestä!



yht. 238p. II-tulos

Ekaan settiin oli tyytyväinen, tokassa tuli enemmän virheitä, enemmän sellaisia asennejuttuja. Toisaalta ne alkoi ehkä tuosta luoksarista, jossa ei kuunnellut ja sen jälkeen tuntui, että ei ihan ollut lopuissakaan liikkeissä ihan kuulolla, vaan teki enemmänkin oman pään mukaan. Sillä on ehkä vähän valeraskautta, nisät on turvonneet, ehkä se teki jotain. Oli muutenkin vaisun oloinen illalla ja ruokaakin närppi normaalia kauemmin. No, eipä näitä voi tietää. Mutta oli kiva saada hyvää palautetta noista onnistuneista liikkeistä. Kun saadaan koevarmuus kasaan, niin Rieha pystyy mihin vaan. On tämä edelleen niin uutta ja jännää kummallekin.

Ei kommentteja: