tiistai 28. toukokuuta 2013

Lomapäivä on treenipäivä aamusta iltaan

Aamusta käytiin Tiinan kanssa tekemässä tottista. Oli muuten kuuma, sekä ihmisillä, että koirilla. Onneksi sain tänään Koirasportin Anskulta froteisen loimen, jota voi jatkossa käyttää viilennykseen kuumalla ilmalla.

Rieha meni ensiksi paikkamakuuseen, kun Halti teki seuruuta, jääviä ja luoksetuloja. Yksi unohdus sille tuli, alkoi nuolemaan takapäätä ja nousi istumaan, mur. Palautin torujen kera, sen jälkeen pysyi. Haltin tekemiseen ei reagoinut millään lailla.

Omalla vuorolla tehtiin eteenmenoja. Vietiin lelu ensin pari kertaa yhdessä, sitten niin, ettei Rieha nähnyt vientiä. Oikein oli hyvä meno, yksi pieni kaarros tuli, kun kävi tsekkaamassa kentällä olleen narutupsun, mutta lähti siitäkin hyvin taas etenemään. Otin väleihin seuruuta, liikkeestä istumisen ja luoksetulon sekä yhden tasamaanoudon. Ne sujui kaikki hyvin.

Pienen tauon jälkeen mentiin tekemään vielä telineitä. Ensin metristä. Rieha lähti ekaan yritykseen jotenkin huonosti, törmäsi suoraan esteeseen ja koko höskä kaatui komeasti kolahtaen. Se ei onneksi Riehaa lannistanut, hyppäsi paluuhypyn kaatuneen esteen yli. Mallailtiin sitten hieman lähetyspaikkaa kaueammaksi ja hyppy alkoi onnistua paremmin. Ja onneksi tosiaan Rieha ei sieltä herkimmästä päästä ole, niin tuollaiset rämähdykset ei jää sen mieleen.

Mutta hieman sillä oli outo meno alusta saakka, painoiko kuumuus sitten niin paljon? Aloin myös miettimään, että onko se sittenkään ihan kunnossa, tänään illalla se ei taas syönyt ruokaansa kokonaan... Nyt pitää ihan tosissaan miettiä, mitä sen kanssa tekee. Toisaalta on normaali, toisaalta taas tulee tälläisiä outoja juttuja, joita ei koskaan aiemmin ole ollut...

Jatkettiin treeniä vinoesteelle, jossa ohjaajalla oli vuorostaan isoja ongelmia. En nimittäin meinannut saada kapulaa esteen yli sitten millään... Heitin sen varmaan kolme kertaa suoraan päin estettä. Heittotreeni tulisi siis tarpeeseen. Rieha nouti hyvin, mutta kerran koitti kiertää takaisin tullessa, ilmeisesti vinosta heitosta johtuen. Uusittiin ja sen jälkeen onnistui taas hyvin. Tässä se taas oli aika lailla normaalin oloinen, että en sitten tiedä.

Illan viileydessä ajeltiin vielä Vihtavuoreen treenaamaan Annan ja Hennan kanssa. Tehtiin alkuun tunnaria. Eka toisto oli upean nopea, mutta aloin silti miettimään, että tekikö se kuitenkin vaan vahingossa oikein... Toisella kerralla ehtikin hieman maistaa yhtä väärää ennen oman nostoa. Kolmannella toistolla kapulat oli ihan nurmikon peitossa ja silloin kelpie ei enää nuuskinut ollenkaan ja toi vaan ensimmäisen minkä löysi. Nameja laittamalla alkoi taas vähän paremmin käyttämään nenäänsä ja keskittymään.

Pohdittiin tunnaria ja minusta ongelma tulee nyt esiin nurmikolla, kun Rieha ei ihan suorilta näe kaikkia kapuloita. Silloin tulee kiire ja nostaa vaan sen, minkä ekana näkee. Ei siis malta nuuskia, kunhan nostaa. Nurmikkotreeniä nyt paljon ja helpotukseksi nameja mukaan.

Luoksetulo tehtiin koemaisena ja se oli vaihteeksi taas ihan täydellinen. Voi huoh, kun se ei kokeessa onnistu. Uusinnassa tulikin sitten jo hieman tuhmuutta esiin ja palauttelin sitä ihan surutta alkuun, kun ei kuunnellut. Tuntui, että sillä oli sellainen fiilis, että tietää itse paremmin, mitä seuraavaksi tapahtuu. Palautuksien jälkeen kuuntelukin parani.

Tuike teki myös tunnaria liikkuroidusti. Se olikin yllättävän haastavaa ja omaa jouduttiin hakemaan useampaan otteeseen. Kauhean tohkeissaan se oli ja oma alkoi loppua kohden nousta. Lisäksi se sai hakea kapulaa ja tehdä vähän seuruuta kauheallla innolla.

Jottei ilta olisi vielä siinä, ajeltiin metsään tekemään esineruutua. Ruutu oli sellainen 20x40m ja sinne kolme esinettä. Tuike sai ensin tallata ruutua minun kanssani, sen jälkeen se sai etsiä kaksi esinettä. Hyvin löytyivät :).

Rieha haki kaikki kolme esinettä ja käytti nenäänsä todella hyvin. Kaksi esineistä oli takana ja yksi keskellä. Ekan luovutus oli ihan persiistä, se oli hanska, jota oli ihan pakko mälvätä ja ravistella. Toka ja kolmas sujuivat hyvin. Olen aika paljon palkannut Riehaa luovutuksista namilla, mutta aloin nyt miettimään, että pitäisi varmaan oikeasti palkata lelulla, kun se selkeästi haluaisi leikkiä. Kokeiltiin hanskan luovutusta vielä erikseen leluapalkalla ja tuntui, että meno parani heti.

Semmoinen treenipäivä, tulipahan tehtyä kaikenmoista. Rieha oli suurimmaksi osaksi ihan oma itsensä, mutta silti hieman mietityttää onko se ihan ok vieläkään. Huomenna toivottavasti päästää tekemään lisää hyppyä, että näen oliko tämän päiväinen vain joku vahinko. Torstaina sillä on osteopaatti, joka ehkä osaa myös valaista asiaa. Tuike pääsee myös tsekattavaksi. Viikonloppu onkin lepoa treenien osalta, kun lähdetään Helsinkiin reissuun ja koirat jää kotiin hoitoon.

Ei kommentteja: