torstai 30. toukokuuta 2013

Peekoota ja osteopaatilla

Raisan kanssa vedettiin päivällä esineruututreenit Viihdekeskuksella, oikein pitkän kaavan mukaan :D. Tallattiin joku 30x50 alue ja sinne kolme esinettä. Haetutin Riehalla kaksi esinettä ja ne nousivat todella hienosti takarajalta. Myös luovutukset onnistui, ilmeisesti palkan vaihdos toimi näinkin nopeasti. Hieno Riesku!

Rieha tuli vielä toiselle kierrokselle apukoiraksi, mutta siinä oli pari muuttujaa (toinen koira ruudussa), joten helpotettiin ja Rieha näki esineen viennin. Sen jälkeen pelasi taas ja olipahan ainakin hieman vaihtelevampi treeni. Luovutus pelasi tässäkin.

Tuike oli mukana tallaamassa ruutua ja se kävi lopuksi etsimässä sieltä viimeisen esineen. Hanska löytyi ja ilo oli irti.

Loppuun tein Riehalla vielä kolme eteenmenoa. Ekaan ja vikaan vietiin palkka yhdessä, keskimmäinen mentiin ilman. Hyvä meno, suora ja vauhdikas eteneminen. Seuraaminenkin sujui keulimatta. Ehkäpä se ajatus siellä jo on...

Treeneistä ajeltiin osteopaatti Jerry Ketolan vastaanotolle. Uusi tuttavuus, mutta vaikutti hyvältä ja koirat tykkäsi. Tuikelta löytyi sen peruskireydet selästä ja lisäksi sen oikea etutassu oli jotenkin kierossa. Jerryn mukaan se oli heijastusta leikatusta takajalasta. Hyvin vastasi käsittelyyn ja esim. sen vatsa pehmeni todella paljon, kun selkää käsiteltiin.

Riehalla oli kireuttä oikealla puolella, sekä takajalassa, että hauiksessa/lavassa. Vasemmalla puolella oli kylkikaaressa jotain pientä. Tyypillisiä aktiivisen koiran ja tokokoiran jumeja. Rieha saatiin käsiteltyä tosi hyvin ja silmissä näki, kuinka haukkari löystyi ja koira venyi ihan eri pituuteen käsittelyn lopussa. Kuulemma ei pitäisi pk-esteiden jäädä ainakaan fysiikasta kiinni, sen verran hyvin saatiin aukaistua. Hyvä niin!


2 kommenttia:

N_ kirjoitti...

Kiva kuulla, että oli hyödyllinen osteopaattikäynti. Minäkin olen aikaa kysellyt, mutta olen aina ollut myöhässä. :D Kertulla on yksi jumi tuolla selässä, minkä hieroja arveli voivan avautua pelkällä hieronnalla, kun on niin paikallinen, mutta myös osteopaatilla voisi käyttää. Itseäni kiinnostaisi saada vähän erilainen "näkemys" koiran fysiikasta, joten pitänee kesän aikana yrittää olla nopea ja saada aika. :-)

Riikka kirjoitti...

Minä oon kyllä tykännyt noista osteopaateista ja koirat kanssa. Joskus voisi mennä vaikka kimppakyydillä käymään jonkun osteopaatin luona, jos ei aina tänne päin aikaa saa? Riehallakaan ei mitään isompaa ole ollut, mutta haluan kuitenkin säännöllisesti sen tarkistuttaa, kun aktiivista eloa viettää. Toissapäivän pk-esteen kaatamisessakin olisi voinut sattua vaikka mitä...