torstai 23. toukokuuta 2013

Aksat ja vähän tokoa

Eilen äästiin pitkästä aikaa taas oman ryhmän agitreeneihin. Ennen treenejä käytiin vähän ottamassa tokoa. Oikeastaan Rieha pääsi esittelemään itseään ja hömppäiltiin sitten vaan kaikkea satunnaista. Vähän merkkejä, ruutuja, seuruuta ja luoksetuloa. Ilmeisen tyytyväisenä se esiintyi ja aiheutti taas kerran ihmetystä sillä, miten rauhallinen se on kun mitään ei tapahdu ja kuinka kuitenkin syttyy tehdessään. Ei tosiaan ollut ensimmäinen kerta kun näin joku sanoi, mutta niin se vaan on :).

Aksassa ratana oli 2-luokan kisarata jostain muutaman viikon takaa. Rataantutustuessa tuntui, ettei tule onnistumaan millään, mutta ei se loppupeleissä ollutkaan niin paha, vaikka toki haastava:

Alku oli meille radalla kaikista vaikein. Putken väärä pää veti Riehaa varmaan kolme kertaa. Mutta sitten kun se kerran onnistui, niin se sujui todella makeasti. 4-hyppy oli vaikeassa kulmassa ja siinä oli pakko olla merkkaamassa hyppyä, mutta onneksi sen jälkeen oli hyvä suora puomille, jossa Rieha saikin irrota. En pysäytellyt ylösmenolla, en ole ihan varma osuiko joka kerta, mutta ihan sama. Alastulo sujui hyvin.

Pituus oli myös haastava, ei sen takia etteikö Rieha olisi irronnut "tyhjään" hyppyyn, vaan sen takia että sen jälkeen se todellakin oli kaukana ja kaarratti aika lailla. Parhaiten sujui, kun vaabn lähetin sen pituudelle ja menin ottamaan seuraavan hypyn yli vastaan. 10-15 pätkä onnistui tosi hyvin, tein 14-hypylle jaakotuksen ja toimi. Keinulla käytettiin alkuun apuohjaajaa palkkaamassa, että sain Riehan menemään loppuun saakka ilman, että tarvitsi saattaa. Siitä pystyin menemään ottamaan 16-hypylle vastaan ja ehdin auttamaan pujottelun sisäänmenoon, joka oli siis täysi avokulma. Tämä sujui tosi hyvin, Rieha pujotteli aika täydellisesti.'

Lopussa meinasi taas tulla kaarrosta ja R kävi pari kertaa hyppäämässä 5-hypyn 20-hypyn jälkeen. Siinäkin kun vaan liikuin reippaasti, niin alkoi kääntymään.

Meno oli varsinkin tokalla kierroksella oikeasti tosi pätevää. Päästiin pitkiä pätkiä täysin ongelmitta, pysyin ohjauskuvioissa ja uskalsin liikkua. Me mentiin oikeasti 2-luokan rataa aika pitkälti ilman yhtään väärää estettä tai lapasesta karkaamista. Jee!

Ei kommentteja: