torstai 27. syyskuuta 2012

Me sydän toko

Tänään treenailtiin Vihtavuoressa Hennan kanssa. Rieskulla oli ihan superasenne taas kerran. Se oli sillä meiningillä liikkeellä, että on tokon kuningas ja osaa kaiken ihan s-a-i-r-a-a-n hyvin! Eli just sellainen asenne kuin tykkään, röyhkeä ja porsas, mutta aivan liekeissä ja täysillä mukana. Ihan mahtavuutta, pieni keepie on sitä mieltä, että toko on maailmankaikkeuden parasta!

Olihan siellä fuulaa, noin teknisesti siis, mutta kyllä se tarkkuus sieltä löytyy, kun vaan treenaa. Ja ikää tulee. Tuttu koutsi ja treenikamu sanoi omasta koirastaan kerran, että siitä näki silloin parivuotiaana, että siitä voi tulla vielä hyvä tokokoira. Koira oli siis jo TVA (ja varmasti aika hyvä jo tuolloin) ja tavoitteena parilla arvokisat ja niissä ovat myös sen jälkeen olleet. Riehasta tulee itselle vähän sama fiilis, vaikka ohjaaja ei huippu olekaan. Ja vaikka meillä ei niin isot ympyrät tavoitteena olisikaan. Enkä toki siis vertaa itseä arvokisatasoisiin koirakoihin, mutta oma fiilis on vaan sellainen. Juu nou. Rieha on kuitenkin vielä niin nuori ja me koitetaan opetella yhdessä, mutta tuntuu, että sen kanssa voi tehdä niin rennolla mielin.

Aloitettiin treeni salamakävelyllä, Henna jelppasi kertoen, jos teki oikein. Järjestys i-m-s. Pointtina erottelun vahvistus ja palkka heti kun onnistui. Ja nehän onnistui kerralla, joten ei tarvinnut jäädä jankkailemaan. Zetassa pitää kuitenkin vielä vahvistaa taaksemenoa, erityisesti seisomisessa meinaa kiertyä mukana (alemmissa olen kiertänyt toista kautta, hölmöä).

Ruudun olin rakennellut niin, että voitiin tehdä lähetykset kummastakin suunnasta. Merkki oli aivan priimaa, menee sinne tosi hyvällä asenteella. Merkiltä ruutuun lähetys onnistui oikealle heti aivan kympisti, vasuri oli hieman haastavampi ja ekalla kerralla haki sekunnin ennen kuin lähti. Vahvistelin sitten vasuria pariin otteeseen. Ruutu pelaa muuten hienosti ja kummaltakin puolelta hakeutui hyvälle paikalle keskelle ruutua.

Kaukoissa treenattiin liikkurihäiriötä ja sepä olikin pätevän kelpien mielestä aika hauskaa. Se nimittäin alkoi tekemään vaihtoja liikkurin käsimerkeistä, koska tottahan ylösnouseva käsi tarkoittaa istumista, riippumatta siitä, kuka sen tekee. Ja minähän olin kohta kuitenkin aikeissa kohta tehdä niin ;). No joo, ei iso homma korjata ja muuten vaihdot oli hyviä.

Tunnari tehtiin vielä liikkuroidusti ja muuten priima tunnari kosahti siihen, että varasti kapuloille liikkurin käskystä. Annoin sen mennä läpi ja palkkasin, koska muuten oli tosiaan aika täydellinen. Eihän se ole kuin liikkuritreenin puutetta ja sitä sitten treenattiinkin.

Lopussa lipsuttiin pk-tottiksen puolelle ja otettiin vähän vinoestettä. Tämä ei ole vielä sille todellakaan selkeä ja koitti ekalla kerralla rynniä taas suoraan lelulle. Takaisintuloa pitäisi ehkä myös treenata erikseen, siis että saisi sitä vaan palkatuksi siitä, että tulee yli, vaikkei näekään minua. Saatiin kuitenkin hyvä ja onnistunut suoritus, jossa hyvä asenne.

Tuike teki myös tokoa, halusin testailla millä malilla se sen voittaja olisikaan. Se oli tietty aivan mielissään.

Eka ruutua, jonne laukkoi hirmupätevästi. Stoppikin oli ok, Tuikelle jopa hyvä. Tunnari tehtiin liikkuroidusti ja se oli aivan superhieno. Se on niin varma, nostaa heti oman kun osuu kohdalle.  Liikkeestä istuminen sujui hyvin. Seuruuta tehtiin piiitkästä aikaa liikkuroidusti. Käännökset on sillä huonoja, muuten asenne oli ihan ok, eikä paikkakaan ollut Tuikelle paha. Loppuun vielä kaukoja, jossa liikkuri hieman häiritsi, mutta ei niissäkään pahaa vikaa ollut. Ei se siis ole hassummalla mallilla, jopa seuruu oli sellainen, että voisi harkita koetta... Pätevä pieni!

Me vaan niin sydän toko.

Ei kommentteja: