maanantai 20. helmikuuta 2012

Tassut liikkeelle!

Takapään treenaus on jatkunut edelleen ja hyvällä mallilla mennään. Kuvasin siitä pari videota, että näkee itsekin miten ne jalat siellä liikkuu.

Rieha kokeili tänään ekaa kertaa tyynylle peruuttamista ja se sujui hienosti. On aivan uskomatomta miten nopeasti se tajuaa, tämäkin meni perille yhdessä treenissä. Se olisi jonkun oikean naksuttelijan unelma, tarjoaa koko ajan ja sieltä on niin helppo kaivaa esiin oikea toiminto. Peruuttaminen on Riehalle tehty pelkästään sheippaamalla, eli en ole avittanut millään lailla. Ja näin se sujuu:



Tuiken peruuttelu ei ole ihan yhtä näyttävää, mutta aika hyvin se peruuttelee muutamaa askelta. Selkeästi sille on vaikeampaa tuo takapään käyttö. Toinen takapäätreeni on sitten vesisoikon päällä pyöriminen ja sehän sujuu pikkukoiralta kuin vettä vaan.



Illalla oli vielä vuorossa Riehan mölliryhmän vika treeni. Alkulämppänä tehtiin hyppytreeniä ja siitä perussarjaa. Hyvää muistuttelua Riehalle, että pitää keskittyä ja alkuun se koitti tehdä superloikkia, mikä ei oikein onnistunut. Sitten alkoi taas kokoamaan itseään ja hyppäsi kauniisti. Ratatreeni oli tänään tällättinen:


Alun otin kutsuhyppynä kakkosen takaa. Sujui hyvin, mutta siihen piti ottaa enemmän kaarratusta ja linjausta, koska jos veti ihan kiinni hypyssä, niin meni sitten seuraavan ohi ja suoraan putkeen. Putkesta tullessa sai olla tarkkana, etten liikaa vedättänyt, koska Riehalle tuli kiire ja tiputti herkästi riman 6- tai 7-hypystä. Muuten luki ohjausta hyvin. Puomi ja kaikki muutkin kontaktit sujuivat todella hyvin, hieman rumasti karjuin ylösmenolla, mutta pääasia että otti ja alasmenot oli tosi hienoja.

9-hypylle heitto sujui hyvin ja kun annoin koiralle tilaa, niin rimakin pysyi. Pujotteluun asti meno oli pätevää. Pujottelussa itsellä oli taas kiire ja silloin R jätti jonkun kepin välistä. Kun annoin sille tilaa itsenäiseen menoon, niin pujotteli hienosti ja vauhdikkaasti ilman apuvälineitä. Takaaleikkasin putkelle, siinä tuli sitten kiire, että ehdin tarpeeksi lähelle putken suuta ottamaan vastaan. Jos en ehtinyt, niin R pyöri kuin väkkärä ja ampui takaisin putkeen. Loppusuora oli oikein pätevää menoa.

Tosi kiva treeni ja sujui kun vaan olin rohkea ja ohjasin, enkä koittanut juosta koiraa nopeammin. Rieha on kuitenkin vielä niin nuori ja kun itse sählään, niin sekin sählää. Toisaalta on se hyvä mittari omalle tekemiselle! Mutta hienosti selvittiin pitkästä pätkästä ja erityistyytyväinen olin kontakteihin, jotka pelasi radalla ongelmitta.

Viima pääsi myös halliin ja se oli ihan innoissaan. Taisi jäädä viimeisen radan hyvä fiilis kisoista päälle :). Tehtiin senkin kanssa perussarjaa, ihan vaan hyppytekniikan herättelemiseksi. Hallissa naksuteltiin, mutta sain Viiman fiiliksen ylläpidettyä, eikä se haitannut sitä ollenkaan. Mahtista!

Viima sai loppuu tehdä ratatreenistä pätkää 14-20 ja lopussa oli palkka odottamassa. Ja sillä oli niin hieno vauhti! Se tuli putkesta ulos paljon pienemmällä kaarella kuin Rieha ja kääntyi paljon paremmin, eli siinä se saattaisi hyvinkin voittaa ajassa sähkökelpinkin :). Loppusuora sujui tosi hienosti, kerran se rämähti renkaaseen jotenkin huonosti, mutta ei jäänyt sitä yhtään muistelemaan ja seuraavalla kierroksella teki taas virheettä.

Loppulämppänä käytiin kävelemässä Jennyn ja Milan kanssa, kiva treeni!

Ei kommentteja: