torstai 9. helmikuuta 2012

Met osattiin vaikka mitä!

Saatiin hallille seuraksi Raisa, Milla-vauva ja Naru. Tehtiin sekä tokojuttuja että hieman agia. Milla tuotti Riehalle erinomaista häiriötä kulkemalla perässä ja olemalla muutenkin hurmaava. Vaikka vauvat on Riehasta ihan parhautta ja Milla sai huikeat naamapesut aina säännöllisesti, niin hommia tehdessään ei ehtinyt vauvaa huomaamaan.. Erittäin pätevä häiriötreeni, kun esim. luoksetulon matkalla oli pieni ihminen, jonka R vaan kiersi kiinnittämättä sen suurempaa huomiota ja ihan yhtä kovalla vauhdilla kuin teki muunkin liikkeen :D.

Rieha oli tänään extrapäheä muutenkin. Pitää oikein hehkuttaa paria juttua. Tunnaria testattiin ekaa kertaa muualla kuin kotona tuon parin päivän kotitunnaripläjäyksen jälkeen. Tehtiin reilusta matkasta kisamainen lähetys. R nosti oman kaksi kertaa varmalla nuuskinnalla ja toi reippaasti ja vielä mälläämättä. Jee, on se vaan huisin viksu eliö ja me ollaan kohta niin voivoi-kamaa!

Seuraava hehkutus oli jäävät liikkeet. Olen oikeastaan tähän elämään tehnyt niitä aina erikseen, korkeintaan seisomista ja maahanmenoa peräkkäin. Mutta jos joskus meinaa sitä zetaa tehdä, niin varmaan kannattaisi alkaa noitakin sotkemaan. Ei kun tuumasta toimeen ja kokeilemaan. Ja onneksi Rieha on koira, kenen kanssa voi vaan kokeilla, se ei mene rikki tai lannistu vaikka ei onnistuisikaan ja yleensä se vielä onnistuu. Tästä voi ehkä päätellä etten aina ole kovin suunnitelmallinen kouluttaja, vaikka olen siinä huimaa parannusta tehnytkin. Mutta siis kaikkia kolmea jättävää peräkkäin, satunnaisjärjestyksessä. Ja se sujui ihan napisti! Toki niissä on vielä varmennettavaa, olen esim. aiemmin kiertänyt taakse koiran oikealta, niin nyt pitää vahvistaa vasemmalta menoa. Mutta  ihan mahtista miten hyvin se kuuntelee ja erottelee, on se vaan viksu :).

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä superhehkutuksena oli pujottelu. Raisa oli loppupäässä palkkaamassa ja saatiin monta hyvää toistoa oikealta puolen ohjaten täydellä sarjalla ja hyvällä vauhdilla putkesta vauhtia ottaen. Eli eilisen jankkaus ei tuntunut missään. Rieha on kyllä siinäkin mielessä makea, että vaikka eilen itse turhauduin ja Rieha turhautui, niin se ei jää tuollaista muistelemaan pätkääkään ja tekee seuraavalla kerralla taas ihan täysiä. Ihana, ihana paketti kaikinpuolin, antaa anteeksi ohjaajankin tyhmät koulutusvirheet. Voiko sitä enempää toivoa?

Kaikki muukin sujui aika pätevästi. Merkkiä tehtiin pari kertaa, ihan kympin meno. Luoksarin stopeissa koitettiin ottaa mahanmenosta tehotreeniä, mutta se oli hieman haasteellista, eli jäi taas herkästi puolittaiseen asentoon. Tämä nyt ihan ehdottomasti työn alle! Seuraamisessa hieman askelsiirtymiä ja paikkamakuuta bh-malliin Narun tehdessä.

Agijuttuina tehtiin pujottelun lisäksi hieman puomia ja keinua. Ylösmenolla meinasi vähän jäkittää, mutta korjasi sen nopeasti, muuten hyvä meno. Loppuun vielä muutamat saksalaiset pienellä radanpätkällä ja jee, saatiin taas onnistumaan! Aloin ihan miettimään josko olisin ilmoittanut sen kotikisoihin ensi viikolle, mutta voipi olla että siirretään nyt kuitenkin vielä sinne maaliskuulle. Hyvä treeni siis.

Ei kommentteja: