perjantai 28. lokakuuta 2011

Kyllä me niin sit tykätään treenata

12h työpäivän jälkeen suoraan Vihtavuoreen. Paikalla oli muutama muukin kisaryhmäläinen, mutta vedettiin omatoimitreeninä.

Mun on pakko sanoa taas Riehasta, että on se vaan huisin kiva koira. Mitään se ei pelkää, arastele tai hidastele, kaikki tehdään ihan samalla intensiteetillä, eli täysiä. Mietin että jos haluaisin harrastuskoiran, niin haluaisin kyllä sellaisen kuin Rieha. Eli on mulla käynyt tuuri ;).

Riehan settiin kuului:

Noudot: Sekä tavallisella että metallilla. Kummastakin yksi vauhtinouto ja yksi luovutuksen kera. Eipä ollut mitään valittamista, menee ja tulee täysiä ja luovutti tosi nätisti. Riehalle on ihan sama onko kapula metallia vaiko puuta vai mitä.

Luoksetulon stopit: Riikan neuvoilla lähdettiin työstämään. Tosi nopeasti se hiffasi ja pääsiin vaiheeseen, jossa voin peruutella juosten ja se menee sekä maihin että seisomaan hienosti.

Tunnari: Ensin pari toistoa pelkällä tunnarilaudalla. Ekalla koitti hieman töniä muitakin kuin omaa, mutta sen jälkeen muisti taas nuuskia. Lisäsin laudan ympärille 6 irtonaista väärää ja otettiin vielä kaksi toistoa. Niin se vaan oma nousi kummallakin kerralla hienosti, eikä irtonaisia tökitty. Jee!

Kaukot: Avoimen kaukoja, vaihdellen matkaa. Ekaa istumista pitkästä matkasta pitää vahvistaa, muuten hyvä meno.

Merkki: Erkki oli hienosti mielessä viikonlopusta. Alkuun tarjosi pari kertaa tassulla läpsimistä, mutta sitten alkoi menemään ihan oikeaan paikkaan merkin taakse.

Seuraaminen: R kävi välillä tauolla ja otettiin vielä nämä. Koitin tehdä vähän erilaista treeniä, eli ensin juoksu-kävely-juoksu-suoraa, pari askelta kumpaakin. Hyvin sujui. Sitten tehtiin pelkkää juoksuseuraamista evl:n mukaan. Todella hyvin pysyi paikka kaikissa käännöksissä ja suoralla, juoksu sopii Riehalle hyvin. Sitten tehtiin samaa pätkää hitaassa kävelyssä, mutta se oli vaikeampaa, R alkaa herkästi poikittamaan kun ikäänkuin vaanii mitä seuraavaksi tulee. Pistin sen sitten tekemään "pohkeenväistöä" eli pientä volttia vasemmalle ja johan alkoi poikittaminen vähenemään. Ilme oli super koko ajan.

Tuike teki myös ja se oli ihan innoissaan ja touhotti menemään:

Metalli: Pari toistoa, eka sai tulla suoraan palkkaan ja sitten luovutuksen kera. Tosi iloinen ilme ja hyvällä laukalla sinne ja takaisin. Ei ällöttänyt metsku yhtään, hyvä T!

Tunnari: Enin helppo normitunnari, kympin suoritus. Sitten vaikeutin tuomalla kapuloiden ympärille kaikemoista sälää ja se selkeästi pisti pikkukoiraa sekaisin ja nosti kerran väärän, ei oikeastaan edes nuuskinut. Palkatta jäi siitä, joten uusinta oli taas rauhallisempi ja oma nousi varmasti. Pitäisi muistaa tuoda näitä kikkoja peliin, eikä aina tehdä helpon kautta.

Kaket: Vaihtelin matkaa ja joka siirtymästä palkkaa. Oikein kivaa menoa, hieman ennakoi seisomisesta maahamenoa, mutta muuten paikka säilyi.

Luoksarin stopit: Lähdin työstämään samalla lailla kuin Riehalle. Tuikellehan stoppaaminen on tosi haastavaa, se kun tykkäisi aina tulla mahdollisimman lähelle. Tällä saatiin kuitenkin aika kivoja toistoja, eli ehkä tässä voisi olla pikkukoirallekin ideaa.

Merkki: Tuikekin sai muistutella ja hyvinhän se muisti. Hieman se meinaa kiertää liian sivulle, mutta naksuttelemalla saatiin paikkaa parannettua.

Oikein kiva treeni kummaltakin!

Ei kommentteja: