sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kisaviikonloppu

Minulla ja Viimalla oli aikamoinen urakka kun startattiin oman seuran kisoissa neljä kertaa. Ei ehkä kummoista monelle, mutta Viiman kanssa ei voi aina tietää miten käy. Olin itse vielä kumpanakin päivänä loppupäivän kisoissa töissä, joten siinäpä se viikonloppu hujahti ja voi sanoa että väsyttää.

Lauantaina oli vuorossa kaksi agirataa, jotka tuomaroi Johanna Nyberg. Ekalla radalla tulokseksi HYL, meni jostain syystä yhden hypyn ohi kohti ratatyöntekijää ja hyppäsi sen hypyn sitten väärin päin. Muuten hyvä rata ja hyvä fiilis! Ja ihmettelijöille, Viima osaa pujotella kyllä ihan ilman käsiapujakin, mutta monesti kisatilanteessa se saa siitä lisävauhtia kun ikään kuin härnää sitä "namikädellä". Ja kun hyvin ehdin ja kuitenkin joudun Viiman kanssa yhdessä juoksemaan, niin eipä se mitään haittaa.



Lauantain toisella radalla oli nolla niin lähellä, mutta valitettavasti Vimps tiputti yhden riman loppuvaiheessa, eli tuloksena 5 (aika -3,55) ja sillä sijoitus 5. Voi hitsi, voi harmi, Vimpsillä oli hyvä meno ja aika olisi riittänyt kivasti.



Sunnuntaina oltiinkin sitten ehkä vähän väsyneitä kumpikin ja se näkyi menossa. Eka rata oli agirata, jossa tuomarina Minna Väyrynen. Siinä Viimalle tuli ihan ihme tenkkapoo ennen kolmatta estettä, eli putkea ja jäi suoranaisesti haahuilemaan. Loppuradallakin meno oli vähän nihkeää, vaikka välillä ihan kivaakin. Mutta jos Vimps päättää jolkottaa, niin se jolkottaa. Tuloksena siis nolla, mutta neljä sekuntia yliaikaa...



Toinen sunnuntain rata oli hyppäri (tuomari Väyrynen), tuloksena HYL. Vimps päätti edelleen jolkottaa ja koko rata meni oikeastaan käsille itseltäkin. Ehkä nämä neljä rataa on Viimalle kuitenkin vähän liikaa. Ja yksi juttu, mitä sille pitää treenata on radalla olevat ihmiset, koska jos jolkottaa, niin meinaa mennä moikkailemaan ratatyöntekijöitä.



Mutta kokemuksia rikkaampia ollaan taas ja lauantai todisti, että saadaan me tarvittaessa ihan kivaakin menoa aikaiseksi. Varsinkin kun ottaa huomioon että Viima on vasta nyt 5-vuotiaana alkanut olemaan sitä mieltä että agi on ihan hauskaa hommaa ;).

-----------------------------------------------------------------------

Mulla oli kumpanakin päivänä muutkin koirat mukana ja lauantaina päästiin omien ratojen välissä tekemään vähän tokoa häiriössä. Eli Killerillä oli samaanaikaan Lappalaiskoirien tokotreeni, jota Raisa veti ja tarvitsivat sinne esimerkkikoirakon avointa luokkaa esittelemään. No, sinnehän Rieha on seuraavaksi menossa, joten eikun esimerkiksi vaan (eihän se haittaa, vaikka ei olla kaikki liikkeitä edes tehty ;) ).

No, Riehahan ylitti kaikki odotukset taas kerran. Tehtiin siis liikkeet liikkuroituna, mutta palkkasin niiden väleissä:

Seuraaminen: Tosi hieno kontakti, hieman painoi. Mutta paljon parempaa kuin kokeessa. Helposti ainakin ysin seuruu.

Liikkeestä maahanmeno: Hyvä seuruu ja hieno man. Kympin liike!

Luoksari: Stoppasi vasta toisella käskyllä, eli sitä pitää treenata. Loppuosa suoraan sivulle ja oli ihan nappi.

Liikkeestä seisominen: Hieman meinasi kääntyä mukana kun menin ohi ja ennakoi pa:n, joten se nyt erityishuomioon.

Nouto: No, tämä oisi ollut nolla, koska lähti liikkurin käskystä. Muuten hieno nouto. Ja juuri eilen treenattiin sitä, ettei liikkurin käskyyn reagoida... Mutta saa treenata siis lisää, koska nouto on vaan Riehasta niin kivaa, ettei aina malta.

Kaukot: Tehtiin ekaa kertaa koematkasta. Ekaan istumiseen kakoiskäsky, muuten ihan sairaan hienot kaukot. Ei muuta kuin varmuutta matkaan, niin sujuu.

Hyppy: Tämä tehtiin valehtelematta ekaa kertaa avoimen mukaan. Ja se oli kertasuorituksella kympin hyppy!! Ei kai sitä muuta tarvitse, kun osaa hypätä, istua ja tulla sivulle (ja Riehan tuntien se hyppää esteen AINA kun on mahdollista, eli sitä ei luultavasti kauheasti tarvitse treenata) niin siinähän se kympin hyppy on ;). Ja tuntuu toimivan hienosti tuo suoraan sivulle tulo.

Eli ihan SUPER avoimen treeni. Hiontaa, niin siellä ollaan. Liikkeiden välejä pitää treenata erityisesti, koska taas tuli haukkuja kun vähän innostui liikaa. Pitää varmaan itse ottaa ihan tyynen rauhallinen linja ja kehua hyyyvin hillitysti. Häiriöstä se ei välittänyt mitään, tekemistä katsoi ihan vierestä 6 ihmistä, vieressä oli skeittiramppi ja agikisaajat kävelyttivät koiriaan ympärillä.Eli kokeet, kokeet, here we come!!

Tuike oli häiriökoirakkona parille koiralle. Tehtiin kaukoja, jotka oli ihan super. Seuraaminen sujui myös hyvin, samoin kuin liikkeestäs istuminen. Lisäksi se temputti ja oli kokonaisuudessaan tosi hyvällä päällä, vaikka häirittävän ollut koira meinasikin sille rähistä. Ihku T!

Sunnuntaina treenattiin Riehan kanssa vielä tuota noutoa liikkuroituna. Selkeästi se nyt keksi sen, että liikkurin käskyllä voisi lähteä. Mutta kun sitkeästi sitä palautin kolmisen kertaa, niin johan alkoi pysyä.

Ei kommentteja: