sunnuntai 28. elokuuta 2011

Ylämäkiä, alamäkiä ja vauhtisokeutta

Kaikenmoista on tullut touhuiltua viikonlopun aikana. Kaikenmoista on tullut myös pohdiskeltua.

Perjantaina treenattiin Laukaassa tokoa. Rieha teki ruutua, jossa tehtiin ekaa kertaa lähetys ihan ilman apuja eli pelkällä koiran omalla bongauksella. Se oli aivan nappisuoritus, ihan mahtava! Siitä pari toistoa. Lisäksi tehtiin luoksetuloa, joka oli erinomaista. Seuraamisessa otettiin avustaja peliin ja naksuttelua oikeasta paikasta. Kauhea tarjoaminen sillä on ja saatiin kivaa pätkää. Loppuun vielä jäävät, jotka oli oikein ok. Seisomisessa on vaan muistettava se oma järkevä kävely niin hyvä tuleepi.

Tuike oli mukana myös, mutta sen treeneistä ei juuri jäänyt mitään käteen. Oli siellä hyvääkin ja pikkukoira yritti parhaansa, mutta sitten myös sellaista hömppäilyä ettei tosikaan. Paikkamakuussa tuli lisäksi hässäkkä, jota olin kyllä itse aiheuttamassa. Lauantaille meille oli varattu koepaikka ja treenien jälkeen ei mieli ollut kovin hyvä sinne lähteä. No lähdettiin kuitenkin, vaikka ohjaajan fiilis oli mitä oli...

Ennen koetta Tuike teki kivasti. Tehtiin paikkamakuun jättöjä häiriössä ja kaikki sujui kuin rasvattu. Sitten mentiin kehään ja paikkamakuuseen. Tuike meni hienosti maihin, mutta sitten ehdin ottaa sellaiset viisi askelta kun kuulen käskyn kytkeä koira. Tuike tuli ihan muina naisina hiippaillen perässä.

Yksilöliikkeisiin lähdettiin toisena. Treenailtiin ennen kehää mm. liikkeestä istumista, joka sujui kuin rasvattu. Samantien kun mentiin kehään, niin Tuike muuttui ihan lahnaksi ja sitä sai oikeasti maanitella tulemaan. Seuraamiseen mentiin ja se oli rumaa, arvosanaksi saatiin kuitenkin 7. Siitä liikkeestä istuminen, jossa oli jo vähän parempi seuruu, mutta itse istuminen oli kympin arvoinen seisominen. Kolmantena liikkeenä luoksetulo. Taas sain maanitella koiran mukaan, meni kuitenkin maihin ok. Ekaan kutsuun lähti ihan innoissaan, ei reagoinut ekaan stoppikäskyyn millään lailla ja kaksoiskäskynkin jälkeen valui vielä reippaasti. Maahanmeno tuli sitten melkein samantien perään, siihenkään ei reagoinut. Kaiken kruunasi sitten se, että ei lähtenyt viimeiseen luoksetuloon vaan jäi katselemaan paikoilleen maailman menoa.

Kolmen nollan ja täysin koomaantuneen koiran jälkeen keskeytin kokeen. Kun sekä koiralla että ohjaajalla on huono fiilis, niin ei se lupaa kovin hyvää. En osaa yhtään sanoa, mistä koomaantuminen johtuu. Tehtiin palauttelevaa treeniä parkkiksella ja kaikki sujui kuin rasvattu, seuraaminen oli ihan nappia ja Tuike oli ihan innoissaan.

Koekooma on nyt vaan nyt tosiasia. Kovasti on mietinnässä onko Tuikkusen koeura nyt tässä, vai vieläkö yritetään rämpiä. Katsellaan. Ei vaan kovin hyvä fiilis näistä jää, ei vaan osaa tehdä niille mitään, vaikka kuinka treenaa. Tuike on niin super pieni eläin kun sen kanssa treenaa, se tekee ja yrittää ja on niin pätevä, että toisaalta harmittaa jos ei koskaan saada sille kokeista näyttöä. Toisaalta mihin minä niitä kokeita tarvitsen, kyllähän me voidaan pitää hauskaa ilmankin. Mutta toisaalta taas... Onneksi Tuike on oma pieni hömppä itsensä, ihan sama miten sen kanssa kokeissa menee.

Tänään käytiin vielä Riehan kanssa Remmin möllitokossa. Eli tehtiin ekaa kertaa kaikki alokkaan liikkeet koeamaisesti liikkuroituna läpi. Tässä video (joka on vähän kaukaa kuvattu eli kovin hyvin ei siitä selkoa saa, mutta jotain suuntaa kuitenkin):




Sitten ne arvosanat (taidettiin saada jotain oikeastikin, mutta niitä en tarkkaan muista, eli nämä on enemmän omia arvoiota):

Luoksepäästävyys 10: Näin se vaan pikkukeepiekin malttaa istua jäpittää kuin fiksut koirat, vaikka vieras ihminen käy moikkaamassa.

Paikkamakuu 9: Tehtiin helpotettuna, eli en mennyt ihan koko matkaa ja hihnan päällä seisoi varmistaja. Makasi kuitenkin ok, tosin meni hieman vinoon maahan, mikä johtui valmiiksi vinosta perusasennosta. Korjasi asentoa kerran. Kokonaisuutena oli yllättävänkin rauhallinen, siitä se lähtee. Perusasento oli hyvä.

Hihnassa seuraaminen 9: Ihan pientä painamista jossain kohti ja takapuoli hieman hetkusi. Mutta kontakti nappi ja paikka pysyi suurimmaksi osaksi todella hyvin. Kuvaajaa kohti mennessä hieman tippui ja annoin siinä ylimääräisen käskyn, mutta oli häiriökin ehkä normaalia isompi.

Irti seuraaminen 9,5: Pientä painamista, mutta ei pahasti, kontakti oli nyt läpi seuruun ihan kymppi. Hieno R!

Liikkeestä maahanmeno 8: Kaksoiskäsky istumiseen, muuten kympin liike.

Luoksetulo 9: Hyvä vauhti, mutta hinasen vino eteentulo.

Liikkeestä seisominen 10: Ihan nappi! Koitin kävellä reippaasti ja annoin käskyn napakasti ja Rieha stoppasi niin napakasti kuin pystyy.

Hyppy 9: Vauhdikas hyppy ja ei ainakaan jää liian lähelle tulevaisuutta ajatellen, kun matkaa esteeseen oli varmaan 2m. Mitenniin pientä agi-innostusta havaittavissa :D. Vähennys siitä, että kääntyi hieman mukana kun tulin kohti.

Kokonaisvaikutelmaksi olisin kyllä itse antanut kympin, niin hieno se oli :D. Ei vaan, on siellä vielä pientä hiottavaa. Erityisesti liikkeiden väleissä. R seuraa vielä herkästi mitä ympärillä tapahtuu ja sen takia ei ole ihan parhaassa kontaktissa sivulla. Nostaa kyllä kontaktin heti kun kuulee käskyn, eli sinänsä ei ongelmaa. Ja tulihan siellä pari haukahdustakin kun riehutin vähän liikaa. Plus tietty se, että ekan seuruun jälkeen R varasti mun taskusta lelun, se ei ehkä ole ihan kokeessa sallittua. Itse liikkeissä on pikkuhiontaa, suuret linjat hyvin hallussa. Paikkamakuu vielä toki varmemmaksi, niin ihan ollaan koevalmiita. Ihana pieni keepie!! Sen kanssa tulee vaan niin herkästi vauhtisokeus kun se on makea.

Ei kommentteja: