lauantai 4. tammikuuta 2014

Ja sitten ne tavoitteet

Viime vuoden tavoitteista kirjailin tälläisiä asioita ylös, perässä niiden toteutuminen:


Tuiken tavoitteet vuodelle 2013:

- Iloinen treenailu, mielen virkistys, kunnon ja terveyden ylläpito
  • Toteutui ihan kohtuullisesti. Mummokoira on suht hyvässä kunnossa kremppohinsa nähden. Se jaksaa ja haluaa lenkkeillä ja touhuta. Se on käynyt säännöllisesti hoidettavana ja kuntoa on pidetty yllä mm. uimisella, jossa pitäisi taas ryhdistäytyä.
- Rallytokossa voitaisiin koittaa hakea se alokasluokan ykkönen, niin saisi RTK1-tittelin, joka toivottavasti jäisi sitten voimaan kun laji joskus virallistetaan
  • RTK1-titteli saatiin heti ekasta kisasta. Päälle käytiin vielä hakemassa avoimesta luokasta hyväksytty tulos ja tuomarin suosikin-titteli. Se on vaan niin pätevä :). Harmittavasti tulokset ei jää virallisesti voimaan, mutta pääasia on, että itse tiedän ne sen kanssa tehneeni.
-Temppuilu, satunnainen jäljestys ym. pidetään edelleen hommissa mukana
  • Temppuilua ollaan tehty joo, lähinnä rallytokon varjolla. Jäljestystä ei niinkään, mutta sen sijaan ollaan tehty mm. esineruutuja ja pudotetun hanskan etsintää, joka on Tuikkusen bravuuri lähes joka lenkillä.

Viiiman tavoitteet 2013:

- Kovasti koitetaan saada MEJÄstä toinen AVO1, jos vaan suinkin ohjaajalla riittää vapaita viikonloppuja tämän lajin harrastamiseen. Ei kuitenkaan stressata, on nimittäin oikeasti aika haastavaa sovittaa kokeita vuorotyöläisen elämään…
  • Meillä oli yksi koepaikka, mutta jouduin sen perumaan. Muuhun ei vaan riittänyt aika. Kiva, mutta niin aikaa vievä laji.
- Agista jos saisi sen yhden nollan, niin voitaisiin hyvillä mielin jättää kisaura kakkosiin. Toki saisi edelleen hupailla itsekseen, kun siltä tuntuisi.
  • Agikisoissa ei käyty. Halli ahdisti Viimaa alkuvuodesta, kesällä en halunnut kisata ja syksyllä ei enää ehtinyt. Mutta loppuvuodesta se teki taas hallissakin hurjan kivalla ilmeellä.
- Tokossa edes yksi koe, jos vaan Viiman fiilis on sellainen. Vaihtoehtoisesti voisi miettiä rallytokoa, Viima tuntui tykkäävän lajista ihan yllättäen aika paljon.
  • Tämäkään ei toteutunut. Se ajan puute.
- Näytelmiä ehkä. Voi olla, että säästän rahat kuitenkin johonkin järkevämpään, kun ei me niillä titteleillä kauheasti mitään tehdä. Ehkä sitten veteraanina voisi aktivoitua.
  • Ei käyty.
- Hauskanpito ja humputtelu vanhaan malliin.
  • Varsinkin loppuvuodesta Viima treenasi tosi hyvällä mielellä. Häntä heilui ja haukku raikasi. Se on oikeasti niin pääasia, se yhteisen sävelen säilyttäminen.

Riehan tavoitteet 2013:

- Pentusuunnitelmat on tietysti isoin ja tärkein juttu, muuta elämää soivitellaan niiden mukaan. Toivotaan, että kaikki onnistuu hyvin, saadaan liuta reippaita pentuja, joille löytyy hyvät kodit ja että Rieha selviää ja kuntoutuu pennutuksesta hyvin.
  • Pentusuunnitelmat ei toteutuneet ekalla kerralla, myöhästyttiin tärppipäivistä. Toinen kerta sen sijaan onnistui hienosti ja 11.12.13 syntyi 7 potraa pentua. Niille on tiedossa hyvät kodit, toivottavasti kaikki sujuu hyvin luovutukseen saakka ja tietysti sen jälkeen.
- Tokossa TVA (tai TK4) toivottavasti alkuvuodesta, mutta aikataulu voi ja saa venyä. Jos vaan suinkin päästään ja ehditään treenata pentujutuilta, niin haluaisin hakea SM-kisoista ainakin kokemusta. Tässä vaiheessa sieltä voisi laittaa tavoitteeksi tuloksen. Treenailu, kokemuksen ja varmuuden kartuttaminen evl:ssä kisaamisessa on ehkä tässä vaiheessa tärkeintä. Tokoringista saadaan toivottavasti tukea tähän.
  • TVA saavutettiin kesällä, mun ensimmäinen sellainen :). SM-kisoissa käytiin ja saatiin kokemusta, huonosta huollosta johtuen ei tosin tulosta. Kokemus karttui muutenkin kovasti EVL:ssä kisaamisesta ja syksyllä saatiin piirinmestaruuspronssiakin.
- Edelliseen liittyen, näyttelyistä H
  • Check, vaikka tuomari tykkäsikin, että Rieskulla on isot korvat ja pistävä katse :D
- Maastolajeista VK2-koulari voisi olla realistinen tavoite. Kokeeseen mennään vähän paremmin valmistautuneina, erityisesti tottiksen osalta, eli tottistreenit kunniaan. Jälkeä, kun ehditään.
  • Tämäkin toteutui, VK2-koulari tehtiin hienolla ykkösellä ja 93p. tottiksella, eli sekin onnistui paremmin kuin hyvin. Jälkeä treenailtiin loppukesästä myös ja käytiin yhdessä kokeessa testaamassa osaamista. Pari keppiä jäi metsään, joten tulosta ei saatu. Esineruutu sujuu.
- Agissa ei ole sen suurempia tavoitteita, kuin että pysyttäisiin samalla radalla. Ykkösistä jos saisi nollia, niin hienoa, mutta luulen, että agin kisaaminen jää muutenkin vähemmälle.
  • Agissakin ollaan kehitytty, vaikka treenaaminen onkin ollut aika vähäistä. Kisoissa oltiin oikeasti lähes joka kerta samalla radalla. Saatiin jopa yksi nolla kasaan, ei tosin kisattukaan kuin muutama kisa. 

- VEPEä treenaillaan silloin kun ehtii.
  • Vähän treenailtiin, ei oikein aika riitä.
- Riehan kanssa tuntuu, että ainoat rajoitteet on ohjaajan aika ja kapasiteetti, katsotaan mihin niiden kanssa pystytään . Kivaa sen kanssa on aina, lajista riippumatta
  • Kivaa on ollut edelleen. Se on huippu harrastuskaveri, joka jaksaa innostua loputtomasti.

Sitten ne tämän vuoden jutut:


Tuiken tavoitteet 2014:
  • Rallytokon avoimesta luokasta hyväksyttyjä tuloksia jokunen. Iloista treenaamista.
  • Temppuja ja kehonhallintaa enemmän.
  • Fyysisen kunnon ylläpitoa edelleen kaikin keinoin. Säännöllistä huoltoa, että mummo pysyy terveenä ja reippaana vielä 10-vuotiaanakin.

Viiman tavoitteet 2014:
  • Tokossa edes se yksi kisa :). Mutta tärkeämpänä se kiva fiilis treenatessa. Koitan siis ylläpitää omaa reilua, mutta napakkaa linjaa sen kanssa. Tekemisestä ja yrittämisestä saa paljon palkkaa, passivoitumista ei sallita.
  • Agissa satunnainen treenailu, hyvällä fiiliksellä. Kisatavoitteita ei laiteta.
  • Mejää treenataan kun ehditään, koetavoitteita ei tässäkään aseteta, kun ei vaan aika riitä.
  • Vimps täyttää helmikuussa 8-vuotta, ehkä niitä veteraanikehiä näyttelyissä voisi oikeasti katsella
  • Viiman kanssa kokonaisuutena voidaan harrastaa kaikkea, kunhan sillä on hauskaa. Se taas on kiinni niin paljon siitä, miten itse suhtaudun sen tekemisiin. Eli muistan olla reilu, mutta vaatia asioita. Tämä koskee niin harrasteita, kuin esim. iltaisin pihalta sisälle tulemista ;).
  • Lenkkeily ja kunnon ylläpito edelleen.

Riehan tavoitteet 2014:
  • Pennutuksesta palautuminen fyysisesti. Ahkeraa lenkkeilyä ja kunnon kasvatusta siis kevääksi! Jumppaa, venyttelyä ja hierontaa myös enemmän.
  • Tokossa evl:n kisakokemuksen ja ennen kaikkea tulosvarmuuden kasvattaminen. Luulen, että se tulee osaksi iän mukana ja osaksi tietysti treenin kautta. SM-kisoihin osallistuminen ja sieltä tuloksen saaminen. Piirinmestaruuksissa voisi realistesti tavoitella paikkaa kolmen parhaan joukossa. Olen hieman haaveillut kisaamisesta ulkomailla, se olisi ainakin kokemus. Saa nähdä riittääkö vielä uskallus. Matkaseuraa, anyone :)?
  • Pk-puolella VK3 ja JK1, jos vaan saadaan koepaikkoja. Ahkeraa treenausta, erityisesti jäljellä. Jos saadaan VK3 ennen SM-kisoja ja sillä pääsee kisaamaan, niin kai se on melkein pakko sinne lähteä :).
  • Agissa satunnaista kisaamista ja suht säännöllistä treenausta. Nollia olisi tietysti kiva saada, mutta jos koittaisi tosissaan keskittyä tokoon ja pk-puolelle, niin en tiedä miten aika riittää.
  • Rallytokoa huvituksena ja mielenvirkistyksenä, RTK1 nyt ainakin.


Kaiken kaikkiaan, pidetään mielessä se, että matka on tärkeämpi kuin päämäärä! Koirien kanssa touhuaminen antaa niin paljon, että tuloksista viis. Ne pienet onnistumiset kantaa huisin pitkään, eli pidetään rento ja iloinen mieli kaikin puolin ja nautitaan.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Vähän riippuen milloin ja minne mut me voitaisiin lähteä kisamatkalle ja voitaisiin oottaa miehet mukaan :)

Riikka kirjoitti...

Oispa kivaa! Varmaan akseli Ruotsi/Tanska/Viro oisi järkevin.