maanantai 21. toukokuuta 2012

Pk-esteitä ja esineitä

Eilen oltiin Viihdekeskuksella kolmatta kertaa viikon sisään. Saatiin paikalle osaavampia silmiä katsomaan ja päätettiin aloitella Riehalle pk-hyppyjä. Tosin en sitten uskaltanut ottaa vielä metristä estettä, sitten toko-sm:n jälkeen voisi sitä katsella. Mutta A-esteeseen tutustuttiin. Ja eihän se tuottanut Riehalle mitään ongelmia, ihan samalla meiningillä mentiin sille kuin agissakin A-esteelle. Lähdettiin heti opettamaan sille sitä että A mennään aina kahteen suuntaan ja siihen liittyy aina se haettava esine. Hyvin sujui ja hiffasi idean heti. Pulikka tuli ongelmitta takaisin ja hyvällä vireellä. Pikemminkin oli hallinnassa haastetta, sen verran kivaa tämä oli Riehan mielestä. Pitää vaan nyt miettiä millä käskyllä se menee tuolle, ehkä se kuitenkin on se noutokäsky. Ja toinen mitä pitää treenata on oma heitto, sen verran vaarallisesti pulikka lenteli :D.

Esteiden lisäksi tein kentällä vähän tokojuttuja. Seuruun ilme oli aivan priimaa taas, mikähän sekoilu siinä alkuviikosta oli. Liikkeestä maahanmenoa koitin palautella mieleen, koska tarjoili koko ajan seisomista. Se alkoi löytymään hyvin ja pystyin ottamaan sekä seisomista että maahanmenoa peräkkäin ja erotteli ongelmitta. Niin ja kapulakin tuli taas hyvällä vauhdilla.

Sitten mentiin etsimään esineitä. Otetaan Riehalle nyt vähän erilainen lähestymistapa niille, katsotaan miten alkaa toimimaan. Esineet oli valmiiksi ruudussa ja lähdin ruutuun vaan kävelemään Riehan kanssa. Tarkoituksena oli siis että ruudussa vaan hengaillaan ja koira saa itse hiffata mitä tehdään ja hirveät kehut kun nostaa esineen. Erona siis aiempaan se, että jätetään nyt kaikki näköavusteet pois. Tuskin tulee Riehalle olemaan ongelma, sillä on niin hurjan hyvä motivaatio esineiden hakemiseen. Mutta ideana on vahvistaa nenän käyttöä ja vähentää juoksemista. Rieha on kyllä niin pirun nopea että ihan varmasti juoksemallakin nostaisi esineet. Mutta vaikka käyttää nenäänsä, niin juostessa ikäänkuin vähän menee hukkaan se ihan paras nenän käyttö. Katsotaan miten lähtee sujumaan, nyt nousi ainakin esineet hyvin ja tulivat hienosti käteen saakka.

Myös pikku-T oli mukana ja tehtiin sen kanssa rallyjuttuja. Se oli kovasti innoissaan ja teki hienolla ilmeellä :).

Ei kommentteja: