lauantai 28. tammikuuta 2012

Viiman paluu agikentälle ja Rieha kontaktikurssilla

Pakkanen paukkuu. Tuike ei pärjää lenkillä ollenkaan ilman tossuja, se suorastaan nostaa tassut ilmaan ja sanoo ettei kävele metriäkään. Harmi kun ne tossut on aina niin huonoja, että melkein joka lenkillä saa olla korjaamassa. Rieha ja Viima on lenkkeilleet takit päällä. Viimallakin palelee tassut jos mennään hiljaa, mutta se vaan nostelee niitä. Tiedä onko muuten leudolla talvella sekä paljaalla vatsalla vaikutusta, että kylmänsieto on alentunut. Riehan vauhtia kylmä ilma vaan lisää, se on selkeästi hiffanut sen, että kannattaa liikkua kun on kylmä. Ja sehän liikkuu. Tassujaan se ei ole nostellut koskaan. Kylmään autoon mennessä se käpertyy ihan pienelle kerälle ja vetää unta palloon, kun lämpimämmässä jaksaa katsella ikkunasta koko matkan terävänä.

Tänä aamuna ajeltiin hallille pakkasesta huolimatta. Ja vaikkei JATin halli lämmin olekaan, niin kyllä siellä vaan on kiva treenata. Sen verran seinät ja lumi eristää että tänään hallissa oli -6, kun pihalla oli -20. Suorastaan helle siis, lasitkin meni ihan huuruun kun tuli sisälle ja hiki virtasi juostessa. Hallissa järjestettiin kontaktikurssi, johon Rieha osallistui. Kurssia veti Turusen Heidi, jolta saatiin taas hyviä vinkkejä.

Ennen omaa kurssivuoroa lämpättiin ACEn kurssin radalla, joka oli siis tämä:


1-5 toimi nyt tosi hyvin, eli jotain selkeästi tarttui mieleen kurssilta. Erikseen treenattiin kohtaa 8-11, koska se ei silloin kurssilla ottanut minulta onnistuakseen. Mutta nyt saatiin aika kivaa menoa ja pystyttiin etenemään 12-hypylle saakka, johon jotenkin onnistuin tekemään sen pakkovalssi-jaakotuksen, mikä siihen suunniteltiin. Hyvä meno siis. Toivoa on, että tämäkin ohjaaja saa joskus jalkansa ja kätensä (ja päänsä) pysymään mukana koiran menossa.

Sitten kontaktit. Katsottiin eka millä menolla R menee. No, se päätti ekana näyttää oikein tyyllikkään puomin. Eli ei stopannut ylös- eikä alasmenolla... Toruin neitokaisen ja sen jälkeen teki hienosti. Saatiin vahvistusta siihen, että ollaan oikeilla raiteilla. Tärkeää on nyt vaan vaikeuttaa koiralle ja hyvä olisi saada joku naksuttelemaan, kun R tekee 2on2offin oikein että se saa samantien palautteen. Vauhti on hyvä ja sitä tulee varmasti lisää kun kokemus karttuu.

Katsottiin myös A. Siinä näkyi se, että ei olla tehty niin paljon toistoja ja että olen ohjannut Riehaa läheltä. Nyt kun testattiin sitä, että jatkoin matkaa, niin R jäikin harjalle hidastelemaan ja ihan selkeästi mietti että mikä on homman nimi. Eipä se onneksi tarvinnut kuin yhden toiston ja naksun oikeasta paikasta, niin seuraavalla kerralla kesti minun liikkeeni hyvin ja tuli hienolla vauhdilla 2on2ofiin. Pitää siis tässäkin muistaa treenata erilaisia juttuja, eikä jämähtää aina siihen samaan, R kyllä osaa.

Loppuun Rieha teki pujottelua. Neljällä kepillä meni hienosti ilman yhtään ohjuria ja kummaltakin puolelta ohjaten. Kuudella kepillä homma sujui ilman ohjureita, kun ohjasin vasemmalla, mutta oikea tuotti enemmän harmaita hiuksia. Riehakin alkoi turhautumaan, kun aina se tuli jostain kohti ohi, eikä saatu hommaa etenemään. Jännä, miten toinen puoli tuntuu jo aika hyvältä ja varmalta, mutta toinen on taas niin herkällä. Mutta hyvähyvä, se pystyy tekemään ilman apuvälineitäkin kun vire on kohdillaan. EIköhän me vielä kisoihin joskus päästä.

Viima pääsi ekaa kertaa liitelemään sterkkauksen jälkeen. Se oli ihan innoissaan ja kyllä oli mukavaa tehdä sen kanssa. Tiedä johtuuko tosiaan siitä leikkauksesta vai tauosta, mutta tuntuu että se on ihan tosi tosi iloisella ja vauhdikkaalla mielellä. Hyvä niin!

Tehtiin myös tuota ACE:n rataa. Pidin rimat alhaalla ihan varmuuden vuoksi. Ja Viima oli niin pro!! Tehtiin ensin pätkä 7-14 ja sain Viiman kanssa kaikki kuviot onnistumaan tosi hienosti. Onhan sen kanssa helpompaa, kun se ei ole niin supernopea, mutta kyllä se meni nyt hyvällä vauhdilla. Sitten treenattiin alun 1-8. Kutsuhyppy toimi tosi hyvin, vaikka se ei yleensä Viimalle sovikaan. Ja irtosi hyvin kakkoselle. Siitä olikin hyvä liittää koko litania yhteen ja rata meni puhtaasti läpi ja loppusuoralla sain itsekin pistää ihan tossua toisen eteen, sen verran lujaa Vimps tuli. Ihana!

Loppuun reenittiin vielä pujottelua, jossa hieno meno ja sai siitä kunnon loppupalkan, ansaitusti. Eiköhän me lähdetä taas JATin kisoihin hyppimään kun meno on näin hyvää :).

Ei kommentteja: