sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Viikonloppu takautuvasti

Koko sakki on viikonlopun jälkeen hieman väsynyttä. Meillä oli talon tupaantuliaset ja vietettiin oikein kiva ilta. Tuike oli äidillä hoidossa, mutta Viima ja Rieha juhlivat muiden mukana. Viima keskittyi kerjäämään ja onnistuikin vissiin saamaan herkkuja aika mukavasti bravuuritempullaan "pistän pään polvellesi ja katson surkeasti, koska en koskaan saa ruokaa". Ja kyllä, minua ei haittaa vaikka koirat saisikin ruokaa ihmisiltä pöydästä, kunhan lähtevät pois kun niin sanotaan. Viimalle oikein tuottoisa ilta siis.

Rieha sen sijaan on pahimman luokan bilehile ja se keskittyi koko illan kerjäämään ihmisiä leikkimään. Ja taisipa se aika paljon lelun perässä juosta ja kiskoa. Edelleen se on niin hauska,  annat lelun kelle vaan, niin se tekee heti ihan täysiä mitä vaan ja leikkii aivan samalla intesiteetillä. Eikä muuten hevillä luovuta ;). Taidettiin sitä vähän kouluttaakin, mm. tassun antoon. Ja kyllä, minua ei myöskään haittaa se vaikka muut koirille jotain opettaisivatkin, ei siitä mikään pilalle mene ;).

Launtaina ennen tupareita koko sakki kävi vielä Koirasportilla uimassa. Viima veti taas kuono kiinni Anskun kädessä, höperö tapaus. Tuike nouti lelua ja on se sille rankkaa hommaa, mutta kyllä se siitä tykkääkin. Rieha juoksi täysiä altaaseen, eikä tullut sieltä pois ennen kuin aika oli täysi. Täysillä se veti koko ajan, uiminen on ehkä parhautta (niiden kaikkien muun miljoonan asian kanssa).

Perjantaina treenailtiinkin. Eka oltiin kisaryhmän treeneissä Laukaassa.

Rieha teki ohjattua, jossa oli hirmuisen kiva meno. Kerran haki keskikapulan (unohdin Riikan vinkin siitä miten sen saa kääntymään ja sinnehän se noutohulluna paukkasi). Se lukee todella hyvin omaa katsettani, eli kääntään itsekin päätä sinne suuntaan mihin katson. Todettiin myös, että taidetaan tästä lähtien tehdä vaan virallisesti, eli niin että appari vie kaikki kapulat, silloin sille oikeasti jää mielikuva asiasta.

Tunnari tehtiin laudalla. Ensin kerran pelkällä omalla, sitten mukaan pari väärää. Yhdellä omalla onnistui, mutta maisteli sitten muita irtonaisia ennen kuin toi oman, joten palattiin takaisin yhteen irtonaiseen, joka taas nousi hienosti. Enemmän pitäisi tätä treenata.

Luoksarin stopit on hyvällä mallilla peruuttaessa. Sen sijaan kun testattiin koemaisena, niin kyllähän se valui. Eli toistoja, toistoja vaan.

Rieha sai osallistua myös häiriötreeniin, jossa ensin seuruutettiin koiria pujotellen toisten koirakoiden ympäri. R oli hirmu pätevä, kontakti pysyi ja seuraaminen oli hienoa. Sitten tehtiin vielä luoksetuloa koirakujan läpi. Se meinasi hieman aijata lelua, joten vauhti oli vähän hidasta. Mutta hauska treeni, vähän erilaista välillä.

Loppuun tehtiin paikkamakuu. Nyt olikin jostain syystä pikkukelpille vähän liian jännä juttu ja meinasi kovasti nousta istumaan. Luultavasti johtui siitä, että piilon paikka oli niin kaukana, plus että mentiin piiloon ikään kuin kyyristyen. Minusta näytti siltä, että yritti kovasti kuikuilla perään ja istuen näki paremmin. Ja sitten kun sen keksi, niin yritti sitä monta kertaa. Lyhensin matkaa vähän ja menin piiloon helpompaan paikkaan ja saatiin sitten hienoakin makuuta. Piilossa oleminen vaan vaatii vielä treeniä.

Tuike-pieni teki ensin kehäänmenoja koemaisesti. Loistava kontakti ja ilme, ei yhtään häröilyä tai häiriöiden huomiointia. Hyvä T!

Tuike tekin tunnaria pari kertaa, extra-häiriöllä, eli matkan varrella seisoi ihmisiä ja toisessa toistossa ihminen seisoi ihan kapuloiden takana. Eipä se haitannut, meni ja tuli iloisesti ja oma nousi varmasti. Näitä lisää!

Loppuun vielä kaukot, jotka oli aivan todella pätevät. Kaikki siirtymät lähestulkoon priimaa, oli kuulolla ja muutenkin hieno suoritus. Mahtavaa!

Laukaasta ajeltiin vielä Killerille agillitemään, koska kouluteltiin Tiinan kanssa yhdessä lappalaiskoirille agia. Rieha sai tehdä kontakteja. Keinu on kyllä ihan sikamakea, menee lujaa, matalana ja mitä lujempaa rämähtää niin sitä hauskempaa ;). Kontaktit toimi tällä hyvin. Puomilla meno oli myös yllättävän rauhallista, eli malttoi tehdä myös ylösmenon. Alastulo hyvällä mallilla. Lisäksi R teki lyhyttä radanpätkää, jossa oli mm. pussi. Hyvä meno.

Viima kävi tekemässä myös lyhyttä pätkää. Ilme ei aluksi ollut ihan huippu, mutta loppua kohden meno parani ja haukku raikasi. Pussi on ihan Viiman lempparii!

Ei kommentteja: