maanantai 7. marraskuuta 2011

Treeniä

Ajeltiin treenailemaan Raisan kanssa. Rieha teki ensin tokojuttuja, jättötreeniä, kaukojen aloitusta ja luoksarin stoppeja. Virtaa riitti ja homma oli Riehasta hirmu hauskaa. Mietittiin noita sen jättöjä. Se on kuitenkin tosi vilkas ja innokas nuori koira, niin voiko siltä vaatia ihan katkeamatonta kontaktia. Sillä on kuitenkin suurimmaksi osaksi upea kontakti ja ilme, mutta sitten noissa jätöissä se ehtii yleensä jonnekin vilkaista. Luulen että kontaktin säilyminen tulee osaksi iän ja maltin myötä, mutta treenaillaan edelleen. Raisalta tuli hyvä vinkki, että palkkaisin sen heti ekan askeleen jälkeen välillä. Muuten meno oli hirmu pätevää, erityisesti luoksarin stopit on hienolla mallilla.

Viima sai treenata Raisan kanssa näyttelyjuttuja. Kotoa lähteminen oli taas valeraskaalle Viimalle tosi vaikeaa, mutta voi sitä onnea kun pääsi tekemään. Askel lensi, häntä heilui ja haukku raikasi. Ihan noin innoissaan ei välttämättä tarvitse näytelmissä olla :D. Hyvän näköistä menoa oli, Vimps on niin kaunis.

Sitten oli vielä vuorossa Riehan agitreenit Killerillä. Kouluttaja oli vahingossa unohtanut tulla paikalle, joten vedettiin treeni läpi omatoimisena:


Pätkin radan paloihin. Kontaktit ja pujottelu (verkoilla, kolme palaa puuttui) erikseen. A on Riehalle kyllä tosi haastava, voihan se olla että se on vaan sille fyysisesti  vielä niin vaativa. Saatiin siitäkin onneksi ihan hyviä toistoja. Keinu on super, siinä ei ole mitään ongelmaa. Pujottelukin sujui tosi hienosti, pitäisi vaan oikeasti päästä noita apuvälineistä eroon.

Kohta 3-6 sujui yllättävänkin hyvin ja sain Riehaa käännetyksi aika kivoilla linjoilla. Takaaleikkasin putkeen ja se sujui hyvin. 7-hypylle meinasi tulla pientä pyörimistä, kun olin putkella niin takana, ettei oikein hiffannut että eteenpäin oli suunta. Sitäkin saatiin parannettua. Pujottelun haki hienosti. 9-12 esteet meni ihan ältsin hyvin, hyvät linjat ja keinulle makea kontakti. Keinulta se meinasi ensin hakea putkea, mutta kun otin keinulta lähdön tosi hallitusti takaperin vastakaisella vieden niin sujui hienosti.

Ihan loppuun testattin koko rata ja taidettiin päästä aika lailla virheettä. Minusta meillä oli hyvä fiilis tänään, pysyin itse rauhallisena joten Riehakin pysyi paremmin hanskassa. Palkkasin sitä oikeastaan pelkästään namilla ja vasta ihan lopussa sai lelun. Muutenkin koitin ohjata mahdollisimman hiljaa ja se tuntuu sopivan. On se vaan sellainen tykki...


Ei kommentteja: