perjantai 4. marraskuuta 2011

Häiriötä ja malttia

Kisatokoryhmän kanssa treenaamassa. Päätin ottaa ohjelmistoon vähän erilaista treeniä, eli häiriötä, malttiharjoutuksia ja koemaista menoa.

Rieha aloitti koemaisella kehään menolla. Tätä ja muutenkin liikkeiden välejä saa treenata, Rieha kun aika herkästi aika irti päästessään kentälle ;). Palkkailin sitä lähellä pysymisestä ja mentiin seuruun aloituspaikalle, josta vapautus.

Sitten tehtiin jättötreeniä, eli jätin koiran istumaan tai maahan ja avustaja seurasi mitä se tekee kun kävelen pois. Jos pysyi hyvin ja valppaana, niin sai tulla leluun suoraan. Tarkoituksena tehdä sille odottamisesta hauskempaa ja yllätyksellisempää, R kun meinaa olla välillä sitä mieltä että odottelu on tylsää ja siinä voi vaikka vähän nuuskia. Tämä sujui tosi kivasti ja ihan selkeästi Riehalle sopiva treeni, ilme pysyi valppaana ja hyvänä.

Samaan syssyyn tehtiin kaukojen ekaa siirtymää ohjatusti. Malttitreeniä, eli että ei reagoi liikkuriin ja malttaa istua, eikä tarjoa heti maahanmenoa. Muisti kuunnella hyvin, eikä lähtenyt tarjoilemaan. Lisäksi tehtiin noutoa liikkuroituna, ideana taas odottaminen ja liikkurin ignooraaminen. Palkkasin sitä erikseen namilla liikkurin käskyn jälkeen ja sitten vasta sai mennä hakemaan, josta suoraan leluun. Asenne hieno!

Ohjatusti tehtiin vielä seuraamispätkä, jossa pitkä juoksuosuus ja askelsiirtymiä. Alussa paikka oli tosi tiivis, sitten hieman hölläsi. Juoksuosuus ihan super, teki kaikki käännökset upeasti ja paikka oli mahtava. Paikallaan siirtymisetkin sujui oikein kivasti. Ihan loppusuoralla meinasi tulla kontaktin tippuminen, mutta sain sen palkatuksi vielä hyvästä kontaktista.

Tuike kävi välillä treenaamassa ja Rieha tuli vielä toiseen settiin. Tehtiin paikkamakuu kolmen muun koiran kanssa. Olin piilossa, mutta muiden mukaan Rieha makasi hienosti ja valppaana. Kesti lisäksi hyvin vieressä olleen koiran nousemiset ja palkkailut. Hieno R! Loppuun tehtiin vielä luoksarin stoppeja peruuttelemalla ja niissä alkaa olla aika hieno meno.

Sitten ne Tuikkusen treenaukset. Tehtiin sille myös koemaisia sisääntuloja, se sai vielä extrahäiriön muista paikallaolijoista, jotka liikuskelivat ympärillä. Aika kiva meno. Asenne oli hyvä, malttoi pitää kontaktin, eikä juurikaan ottanut häiriötä. Mentiin siis ohjatusti aloituspaikalle, josta pyörimisen kautta vapautus ja palkka. Hyvin sopi, näitä lisää!

Sitten tehtiin ruutua. Ajattelin tehdä vähän vaihtelevampaa treeniä ja vein lelun ruutuun. Ollaan oikeastaan tehty vaan bongaamista ja palkka vasta stopista ja ajattelin että tästä tulee enemmän motivaatiota. Alkuun T oli vähän ihmeissään lelusta ruudussa, mutta sitten toi sen iloisesti takaisin.

Loppuun vielä kaukot häirittynä. Eka toisto oli muuten kymppi, mutta lähti kääntymään sivusuunnassa takapalkkkaa kohti, joten otettiin uusinta. Sitten sille alkoi tulla hieman turhautumista ja koitti itse tehdä vaihtoja nopeammin ja pääsipä se kerran varastamaan takapalkankin. Viimeinen toisto oli kuitenkin hyvä sekä ilmeeltä että maltilta. Ja hienoa oli myös se, ettei juuri ottanut häiriötä häiriköivistä ihmisistä.

Hyvä treeni!

Ei kommentteja: