perjantai 25. marraskuuta 2011

Avotsekki ja lisää lupauksia

Laukaassa tokoilemassa kisaryhmän kera. Päätin ottaa Riehalle tsekin avoimen liikkeistä. Eli tehtiin liikkuroituna, mutta palkkasin välissä hillitysti. Raisa liikkuroi ja liikkeet oli sekoitettu:

Liikkeestä maahanmeno: Hieno, kympin liike.

Luoksetulo: Eka väli hieman hitaasti laukaten, mutta stoppi oli tosi hyvä. Toka väli sitten normilaukkaa, hyvä eteentulo. Eli on siellä se temponvaihtelu, mutta laukaten kumpikin eli siinä mielessä ei paha. Luultavasti paranee, kun vaan vahvistetaan ja varmuutta tulee lisää.

Seuraaminen: Voisinpa jopa sanoa että hieno seuruu. Ilme aivan super, kontakti katkeamaton.

Kaukot: Ekaan istumiseen kaksoiskäsky, muuten hienot, terävät vaihdot. Edelleen siis ekan vahvistusta, omalla äänenpainolla siinä tosi iso merkitys.

Liikkeestä seisominen: Minusta tuntui että otti sivuaskelia stopissa, mutta muut sanoivat että ei ottanut ja että oli hyvä. Meinasi ennakoida perusasentoa. Eli stopin terävyys ja loppuosan treenaus edelleen työn alle.

Nouto: Hyvin malttoi istua ja kesti liikkurin käskytyksen. Itse nouto vauhdikas, nosto korrekti. Luovutus olisi saanut olla pari senttiä tiiviimpi.

Oikein kivalla mallilla siis ja näiden liikkeiden osalta oltaisiin täysin koevalmiita. Ilme oli tosi hyvä läpeensä ja palkkasin sitä aina pyörimisen kautta väleissä. Siirtymätkin meni hyvin. Mutta sitten se ongelma. Eli paikkamakuu. Tehtiin Ruu-labbiksen kanssa. Rieha on nyt selkeästi ottanut jonkun jutun uusista piiloista, eikä silloin voi pysyä. Nytkin jouduin palauttamaan sen kaksi kertaa ja oli muutenkin levoton. Eli piiloista on tullut meille nyt Juttu.

Seuraava juoksutauon treenaus onkin kotona treenata paikkamakuuta kaikkien mahdollisien piilojen kanssa. Vasta kun tämä on kondiksessa, niin voidaan miettiä kokeita. Toisaalta, ei pitäisi olla paha rasti. Treenattiin alokkaankin paikkamakuu parissa viikossa kotitreenillä kuntoon. R on kuitenkin koira, joka yrittää aina parhaansa, paikkamakuuseen pitää vaan luoda oikea mielentila. Eikä sitä muut koirat makuussa kiinnosta, nousee vaan minun perään.

Rieha teki myös pari ohjattua noutoa. Liikkuri vei kaikki kapulat, noudettava oli pari metriä lähempänä. Yksi toisto kummallekin puolelle. Merkillä se on aika viritettynä ja ottaa herkästi suuntia esim. liikkurin paikasta. Mutta sitten kun vaan itse suuntaan katseen selvästi oikeaan suuntaan, niin samoin tekee Rieha. Eli oikea nousi hienosti kummaltakin puolelta. Hyvä R! Loppuun vielä pari merkkiä, niissäkin hyvä meno.

Tuike teki myös. Alkuun koemainen ruutu. Ja se oli aivan nappi, kympin suoritus. Käskin sen suorilta maahan ja se toimi. Vitsi kun sillä on näitä niin hienoja hetkiä, tekee aivan mahtimenolla. Seuraamista tehtiin myös, suorilla meinaa kontakti tipahdella ja paikka löystyy, eli niistä piti hieman huomautella. Paikallaan käänöksissä into on hirmuinen ja meinaa mennä keulimiseksi. Loppuun kaukoja, jotka sujui niin kauan kunnes kentän reunalle tuli katsoja. T otti aika paljon painetta ja alkoi rauhoittelemaan ja tulemaan kohti helpoissakin vaihdoissa. Lisäksi se haistoi maahan tippuneen namin, eikä sen jälkeen juuri malttanut olla paikallaan. On se vaan niin höperä pieni. Loppun temputusta, joka on ihanaa! Temppukoiran ura olisi sen juttu.

Loppun treenasin taas Narun. Seuraamista, merkkiä&ruutua ja metallinoutoa. Haastavaa, mutta saatiin me järkevääkin menoa :).

Ei kommentteja: