perjantai 2. syyskuuta 2011

Kun yksi on porsas niin muut paikkaa

Ollaan Riehan kanssa kotitokoiltu vähän joka ilta, lähinnä tehty niitä juttuja mitkä on vaikeita kuten liikkeestä seisominen, luoksetulon loppu jne. Lisäksi ollaan treenailtu nyt enemmän kapulan luovutusta ja kaukoja. Kapulahan palautuu vauhdista hienosti, mutta luovutuksessa saattaa mällätä. Kivaa edistymistä jo havaittavissa muutaminen iltapitotreenien jälkeen.

Sitten oli vuorossa Laukaan ryhmätreenit. Otin mukaan kaikki kolme pitkästä aikaa.

Riehan treenaukset oli seuraavanalaisia:

Luoksepäästävyys: Nyt veti kyllä teinari pohjat, se nimittäin murisi hampaita katsottaessa kahdelle eri ihmisille. Ihan uskomatonta, se on ollut kyllä niin porsas nyt muutenkin ettei tosikaan. Pelkässä luoksepäästävyydessä ei ollut mitään ongelmaa,  eikä silloin jos hampaiden katsoja oli hiljaa. Mutta jos katsoi hampaat ja puhui samaan aikaan, niin kuului sellainen sievä urr. Ei mitenkään epävarmasti tai erityisen aggressiivisesti, kunhan vaan kommentoi. Vapaasti ollessaan oli taas oma pussaileva itsensä. Saatiin tässä hyviä toistoja ja jäihän se urina pois. Tiina vielä leikitti Riehaa ja välissä katsoi aina hampaita ja ei ollut mitään ongelmaa.

Paikkamakuu: Porsailu jatkui. Olisi pitänyt ihan ehdottomasti tehdä sen kanssa ensin jotain, sen verran levoton ilme sillä oli. Pari kertaaa nousi myös ylös kun kävin palkkaamassa. Lähinnä koitti ennakoida perusasentoa kaikessa tärpätyksessään.

Seuraaminen: Ja jatkui. Välillä hyvää, välillä vei ihan hajut ja tapahtumat mennessään. Ihan erilaista kuin mölleissä, tuntui että oli tosi vaikea saada kontaktia. Helpotettiin ja tehtiin ihan vaan lähtöjä ja niissä kontakti pysyikin. Lisäksi tein sille ihan vauvatokoa eli imuttelin oikeaa paikkaa. Taidetaan mennä tällä tyylillä nyt vähän aikaa.

Liikkeestä maahanmeno&seisominen: Kumpikin oli nappeja! Seisomisessa teki pienen niiauksen etuosalla, mutta jäi seisomaan.

Luoksetulo: Tuli vauhdikkaasti, mutta väisti vieressä tehnyttä koiraa kaarteella, josta sitten päättikin tulla suoraan sivulle. Ihan uusi juttu tämäkin.

Hyppy: Hyvä hyppy ja stop, sivulle kiertämistä pitää treenata, koska meinaa edelleen vähän liikkua.

Ruutu: Tää on kyllä niin hyvin hallussa ettei tosikaan. Ilman apuja ja hakee paikan just eikä melkein ja stoppaa niin terävästi kuin pystyy.

Mitäs vielä. Rieha kokeili ekaa kertaa elämässään flyball-konetta. No sehän tarvitsi sen kaksi toistoa kun idea oli selvillä. Ja se oli niin siistiä, ihan meni raivoisaksi kun oli niin hurjan hauskaa. Hömppä se on.

Kokonaisuutena näistä treeneistä Riehan osalta jäi kyllä sellainen teiniangstifiilis ettei tosikaan. Se on muutenkin hillunut kotona ihan hurjana, koko ajan tekee pientä sabotaasia, koittaa väkisin tunkea syliin, viedä ruokia käsistä ja eilen se pissasi olkkarin lattialle. Ihan kuin se olisi taantunut pikkupennun asteelle. Se on vaan jotenkin niin uskomattoman taitava ja ovela pieni kiipijä, näyttää niin kiltiltä, mutta tavoitteena on MAAILMAN HERRUUS (muahahahahahaa).

Viima tokoili pitkästä aikaa ja päätin tehdä eläinkokeen eli vetää avoimen liikkeet koemaisesti:

Seuraaminen: Oikein kivaa perusseuraamista, ihan oltaisiin saatu hyvä pisteet. Yhtään ei ahdistanut.

Liikkeestä maahanmeno: Kymppi.

Luoksetulo: Tempo muuttui stopin jälkeen laukasta raviksi, eteentulo ok, sivulletulo hieman vajaa. Mutta kiva ilme ja hyvä stoppi.

Liikkeestä seisominen: Kymppi.

Nouto: Vieressä ollut koirakko naksutteli ja se meinasi vähän ahdistaa, mutta pienen muistutuksen jälkeen toi ok.

Kaukot: Yhdessä istumisessa takapuoli liikkui, muuten hienot ja vaikka vieressä naksuteltiin. Hyvin se vetää!

Hyppy: Hyvä hyppy, mutta vinoon eli piti avustaa takaisin tulossa.

Kokonaisuutena Vimps oli hieno!!! Harkitsen sen ilmoittamista Lappalaiskoirien mestaruustokoon. Sille vaan sopii tuo että ei treenata ja yhtäkkiä tehdään!

Tuike teki vielä:

Tunnari: Kymppi! Ihana ilme ja meininkin.

Hyppynouto: Varasti ihan sekunnin sadasosan, tosi vauhdikas, iloinen ja menevä hyppy.

Liikkeestä istuminen: Valmistelevassa meinasi keulia kun oli niin innoissaan, mutta istuminen nappi.

Stopit: Namipelillä stoppeja ja kivaa oli.

Tämä on sitä Tuikea, mitä rakastan! Se oli ihan innoissaan ja tärpätti kaikella pikkukoiran innollaan! Yhtään ei ollut koomaantumista, mikään ei häirinnyt ja pieni teki ihan onnessaan. Miten tuon fiiliksen saisi kokeisiinkin...

Ei kommentteja: