maanantai 12. syyskuuta 2011

Riehan treeni-ilta

Meillä on nyt pienimuotoinen pintaremppa käynnissä ja sen takia koirat on olleet vähän vähällä huomiolla. Riehassa huomaa erityisesti, se tykkäisi kehittää kaikkea pientä askarreltavaa. Se onkin saanut viettää aikaansa häkissä pihalla. Väliin se viihtyy siellä oikein hyvin, väliin protestointi on kovaa.

Tänään päästiin kuitenkin treenaamaan urakalla ja kyllä Riepulla oli kivaa! Mentiin ensin Killerin parkkikselle treenaamaan tokoa, seuraksi saatiin Miia ja Tytti-mali.

Aloitettiin seuruulla, tein maahan kuviot (serpentiini ja neliö), joita pitkin seuruutin. Toimi tosi hyvin ja paikka pysyi. Neliössä tehtiin aina pysähdys käännöksen jälkeen ja hyvin toimi takapuoli. Jättävät toimi ok, seisomisessa vähän meinasi liikkua. Luoksetulossa meinasi vähän himmata lopussa, joten otettiin parit läpijuoksut suoraan leluun. Pientä ennakointia sivulletulosta oli myös havaittavissa. Palkkailin taas paljon eteentulosta, nähtävästi riittää että tekee yhden perusasentoon tulon viittä eteentuloa kohti, niin alkaa ennakoimaan jossain määrin. Onneksi tuota ei tarvitse sen kanssa jankatakaan, tulee sivulle tosi terävästi.

Paikkamakuu tehtiin Tytin kanssa. En mennyt kovin pitkälle, mutta pidensin matkaa loppuvaiheessa. Aikaa meni sen pari minuuttia. Rieha makasi hienosti, pää pyöri jonkin verran, mutta tassut pysyi paikallaan ja oli sinänsä levollisen näköinen. Häiriötä oli ympärillä paljon, eli hyvin ollaan edistytty. Jee! Luoksepäästävyyskin otettiin ja se sujui ihan mallikkaasti.

Loppuun tehtiin vielä metallinoutoa. Metalli nousee hienosti vauhtinoudoissa ja tulee hyvää vauhtia. Pitotreenissä meinasi alkuun vähän hampaat täristä, mutta paransi otetta koko ajan ja loppuun saatiin jo hyviä luovutuksia varmalla otteella. Ei se kyllä montaa vahvistusta tarvii, että alkaa onnistumaan.

Tässä vielä eilisen noutotreeniä, näkyy aika hyvin millä mallilla on. Videolta ei näy kapulan nostoja, mutta nostaa korrketisti, vaikka vähän loikkiikin.



Tokotreenin jälkeen oli vuorossa Riehan agiryhmän treeni. Rata oli tänään tälläinen:


Vaikeimmat kohdat oli 3- ja 4-hyppy, sekä 6-hyppy. Välistävetoa ei olla hirmuisesti treenattu, joten se oli aika hilkulla että saatiin rimat pysymään, koska reagoi ohjaukseen niin tarkasti. Saatiin kuitenkin onnistumaan, kun itse keskityin. 6-hyppy oli taas sen takia haastava, koska Rieha ampuu putkesta niin lujaa ja tässä tapauksessa ampui tosi herkästi 6-hypyn ohi, josta vasta hyppäsi väärään suuntaan (ja yleensä meni vielä siitä uudestaan putkeen). Muuten rata oli sujuvaa ja lukee esteitä tosi hyvin. Pimeään putkeen ei tarvinnut kuin huitaista niin siellä oli.

Erikseen tehtiin pujottelua verkoilla ja pujottelu-ikiliikkuja meinasi taas käynnistyä. Rieha oli menossa sinne ihan joka välissä... Hyvinhän se tekee, mikään kulma ei tuota ongelmia verkkojen kanssa, ei takaaleikkaukset jne.

Kontakteja otettiin myös. A:lla meno oli aika kivaa, muisti ottaa alastulon lähes poikkeuksetta. Lisäksi keinua, joka meni tosi hyvin. Yhdessä vaihessa meinasi tassut lipsua, kun meni niin lujaa, mutta seuraavalle kerralle haki painonpudotusta, eli meni ihan matalana ihan päähän asti ja siitä hieno 2o2o. Rämähdys ei jännitä yhtään, on vaan siistiä.

Ei kommentteja: