lauantai 3. syyskuuta 2011

Omakotipihatokot

Nyt alko treenaus, ainakin kova yritys nyt oisi treenata joka päivä vaikeita juttuja. Lähinnä siis Rieha ja sen kokeet mielessä, mutta muutkin joo. Viiman kanssa vaan muistettava pitää hauskana, eikä jankata liikaa.

Riehan kanssa aloitettiin sivulle tulolla ja siinä omatoimisuudella. Eli naksuttelua oikeasta paikasta ja kontaktista. Superpaljon palkkaa ja hyvä fiilis. Siitä pikkuhiljaa yhtä-kolmea askelta, käännöksiä ja peruutusta. Tarkoituksena edelleen se hyvä fiilis ja oikea paikka. Pidetään nyt hauskaa ja huolta siitä, että kontakti pelittää.

Sitten muutamat seisomiset, jotka alkaa olla todella kivalla mallilla. Luoksetulossa eteentuloja ihan koko matkasta ja siitä vielä sivulle siirtymisiä. Oikein mainio meno oli, sivulletulot oli ihan nappeja heti kerralla, eli on oppinut pyörittämään takapuolta niissä. Välillä palkkasin pelkästä istumisesta ja odottamisesta, koska sekin on muistettava pitää hauskana. Muutamat avoimen kaukot päälle ja hyvä, pieni, tekniikkatreeni oli siinä. Kaukoissa suurin ongelma on maahanmenon ennakointi, eli sen palkkaamista pitää vähentää ja keskittyä istumisen kestoon. Parista metristä pelittaa kuitenkin hyvin.

Loppuun meidän vaikein liike, eli paikkamakuu. Parisen minuuttia ja se makasi aika hienosti. Kerran sanoin sille höpöhöpö, kun alkoi liikaa katselemaan naapurin koiran äänien suuntaan, mutta loppua kohden voisin sanoa että ilme oli jo levollisen valpas. Siitä oli hyvä palkata broiskun siivillä häkkiin.

Broiskujen jälkeen otettiin vielä noutoa, ketjuttaen takaapäin. Eli eka palkka luovutuksesta, sitten palkka liikkumattoman kapulan tuomisesta ja loppuun palkka lentävän kapulan tuomisesta. Ihan mahtis meno! Loistavaa nähdä miten pari pitotreeniä on saanut sen hiffaamaan luovutuksen jo tosi hyvin. Se tulee hyvin tiiviisti eteen, eikä mällää.

Tänään ei ollut ollenkaan porsas, vaan oma itsensä, eli erinomaisen pätevä pieni tokokoila!

Tuike teki ensin naksutellen seuraamisen lähtöjä, sitten pari nopeaa liikkeestä istumisen palkkaa ja luoksarin stoppien palkkaa. Sitten superpalkalla putkeen kokonainen seuruu, liikkeestä istuminen ja luoksetulo. Seuraamisessa vähän keuli, muuten hyvä. Istuminen nappi ja luoksari paras pitkään aikaan! Ja ilme makea! Siitä Tuikullekin broiskun siipi palkaksi.

Vimps tuli tekemään pari luoksarin läpijuoksua, että saataisiin myös loppupätkään vauhti säilymään. Ja sehän säilyi, porokoira oli nimittäin ihan liekeissä. Muutama edestä sivulle tulo päälle. Loppuun broiskun siiven ansaitakseen sai hakea noutokapulan ja kyllä oli muuten iloinen, nopea ja pätevä nouto. Motivaatio kunniaan kunnon palkalla!

Ei kommentteja: