keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Palkitsemisia ja palauttelevat


Rieha palkittiin maanantaina Keski-Suomen Palveluskoirayhdistyksen Vuoden 2015 tokokoirana ja samalla saatiin muistaminen KVA-arvosta. Vuoden palveluskoira-kisassakin päästiin kolmannelle sijalle. Eihän näillä oikeasti ole väliä, mutta onhan se mukavaa, kun työstä saa kannustusta. KSPKY:llä on todella kovatasoisia koiria niin tokossa kuin pk-lajeissa, on kunnia olla joukossa. Ja palkinnot oli superhienoja: kaksi pyyhesettiä, kilo possunkorvia, kauppakassi ja lahjakortti fysioterapiaan koiralle. Rieha kiittää :)!

Treenirintamalla vedettiin maanantaina heti palautteleva treeni kokeen jälkeen. Seuraamisessa oli teemana vire ja paikka. Tehtiin pitkiä pätkiä pelkällä sosiaalisella palkalla. Kävelytin sitä myös paljon kohti yleisöä jne. eikä kontaktin kanssa ollut ongelma. Pikkuhiljaa vire alkoi olla ihan kohtuullinen, vaikka seuraaminen Riehasta niin supersiistiä onkin. Eihän siinä, nyt on teemana tylsisyttää liikettä hieman :D.

Ruudussa saatiin heti ekalla toistolla näkyviin kokeen virhe, eli meni suoraan maahan. Siihen pääsin nyt siis hyvin puuttumaan ja lopuissa lähetyksissa Rieha saikin vaan seistä ruudussa. Muuten eteenmeno ja ruutuun lähetys sujuivat hyvin.

Myös jääviä tehtiin, eikä niissä ollut ongelmia erottelussa, vaikka kuinka yritin sotkea. Zetan moka kokeessa oli varmaan enemmänkin vireongelma, kuin ongelma itse liikkeessä.

Tunnari saatiin tehtyä Sadun liikkuroidessa. Palkkasin Riehaa paljon sivulle, että olisi skarpimpi. Oma nousi hyvin.

Paikallaolot tehtiin porukalla. Rieha teki luoksetulon tässäkin ekana ja jumitti taas kovasti. Vasta toisella käskyllä tuli sivulle. Eli tämä vaatii kyllä kovasti vahvistusta. Otin sitä sitten vielä erikseen suoraan leluun ja ilmeeseen tulikin jo muutosta. Kaippa se vaan on kokeneelle koiralle iso juttu lähteä paikkamakuusta, ainakin jos kukaan muu ei ole näyttänyt mallia.

Ei kommentteja: