sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen kisaturnee

Hyvää pääsiäistä!

Tämän viikon treenit jäi taas kirjaamatta. Mutta ahkeria oltiin Maaritin kanssa, taidettiin käydä hallilla kolme kertaa ja hiottiin hyvällä fiiliksellä. Kiitos siitä!

Pitkäperjantaina olikin edessä tasontestaus, kun kisattiin Marko Purasen tuomaroimassa tokokokeessa. Koirakoita oli 7 ja koska oltiin kotipaikalla, niin toki koe oli tuttuja täynnä. Kiva oli kisata leppoisassa tunnelmassa, vaikka halli vähän haastavan ahdas olikin ja sisällä ei juuri mahtunut lämppäämään.

Tuomarin lisäksi kokeessa oli tällä kertaa mukana kaksi harjoitusarvostelijaa. Tuomarointi oli tälläkin kertaa tiukkaa (niin kuin on tuntunut olevan jokaisessa kokeessa uusilla säännöillä), mutta todella ohjaajaystävällistä ja tunnelma oli kaikin puolin leppoisa.

Sitten ne pisteet:

Paikkaistuminen 9,5: Rieha oli liikauttanut tassua, kuulemma hyvin vähän, mutta koska evl, niin pitää olla tarkkana.
Paikkamakuu 10: Hyvin maahan ja hyvä luoksari.

-------------------

Seuruu 6: Tämä nyt rakoilee ja pahasti. Kontakti oli olematonta ja käännöksissä törmäiltiin. Mukana se tuli, mutta en tykännyt yhtään. En tiedä olenko nipottanut liikaa vai liian vähän, onko koetilanne nyt vaan ihan hälläväliä vai johtuuko tämä vaan yksinkertaisesti siitä, että Rieha ei enää näe minua. Ehkä sitten taas kun olen normaalin kokoinen, niin seuruukin palautuu.
Luoksetulo 10: Stopit napakat ja muutenkin mukavan oloinen liike.
Zeta 8,5: S-I-M, kaikki oikein ja nämäkin napakasti. Maahanmeno oli vähän vino. Seuruu oli huomattavasti parempi nyt, mutta toki sielläkin varmasti huomautettavaa.
Ohjattu 8: Saatiin oikea. Minusta ihan perushyvä setti. Toki voisi mennä nopeammin merkille ja eteen luovutus oli vähän vino.

-------------------

Ruutu 6: Meidän hienosti toiminut eteenmeno hajosi nyt. Rieha kyllä lähti napakasti ja suoraan, mutta lopussa kaarsi oikealle juuri sen verran, että osui ulos ympyrästä max. puolella metrillä. Pienen korjailun jälkeen osui ympyrään. Korjaamista ei ole juuri aiemmin testattu, eli Rieha reagoi kyllä hyvin ohjauskäskyihin ja siitä saikin kiitosta. Ei mennyt yhtään epävarmaksi ja lähti vauhdikkaasti hakemaan uutta paikkaa. Loppuosa ruudusta oli kunnossa ja nyt tuli täysiä sivullekin.
Tunnari 8: Tosi hyvä nuuskinta ja välitön oman nostaminen. Luovutti hieman vinoon eteen ja sitten mokasin itse antamalla väärän käskyn sivulle tuloon. Tuli siis siihenkin vinoon. Vähennykset siis näistä.
Kaukot 9,5: Liikkurilla kävi meidän kohdalla moka ja liikkuroi meille väärän järjestyksen, josta jäi puuttumaan vaihtoja kokonaan. Olin itsekin niin pihalla, että vaikka ihmettelin, niin tein juuri niin kuin liikkuri näytti. Tuomari oli tosi ihana ja antoi meidän uusia. Ja uusinta oli ihan super, Rieha teki todellakin parhaansa :).

-------------------
Kiertohyppynouto 9: Jes! Oikeasti ihan pätevä, vaikka hiottavaa aina on. Merkin voisi kiertää tiiviimmin, eli sitä täytyy opettaa. Stoppi oli ok, samoin kapulan nosto ja hyppy. Sivulla korjasi hyvin itse, kun meinasi jäädä vinoon.Yht. 268.5p. I-tulos, sij. 2/7

Nyt katosi pahimmat ykköspaineet ja voidaan hyvillä mielin jäädä lomailemaan. Kaksi ykköstä uusilla säännöillä ja muutama vahva kakkonen on kuitenkin ihan hyvin, varsinkin kun ottaa huomioon meidän olosuhteet taukoineen ym. Hiottavaa on paljon, mutta niitä ehtii miettiä :).

Riehan kisaturnee jatkuin eilen agilityn parissa. Oman seuran kisoissa oli tarjolla neljä kolmosluokan rataa ja Jari päätti ottaa haasteen vastaan ja juosta ne kaikki. Kun korkataan kolmosluokka, niin korkataan se kunnolla! Anders Virtasen radat olivat minun silmääni todella haasteellisia ja kiitin onneani, ettei minun tarvinnut miettiä ohjauskuvioita. Jarilla on tuo homma niin paljon paremmin hallussa.

Tällä kertaa ei juhlittu tuloksilla, kun jokainen rata hylkääntyi. Mutta siellä oli paljon hyviä pätkiä ja treenilista Riehalle sai ainakin täytettä. Putkijarru oli ehdottomasti suurin kompastuskivi ja Rieha keräili ylimääräisiä esteitä putkien jälkeen tehokkaaasti. Mutta ei huono korkkaus missään nimessä. Treenimäärät on vähäiset ja kolmosen radat hieman erilaisia kuin alempien. Tuosta on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja: