maanantai 29. helmikuuta 2016

Kynnys ylitetty

Nyt on plakkarissa ensimmäinen EVL1 uusilla säännöillä! Pisteillä ei ehkä juhlittu, mutta ykkönen on aina ykkönen. Ja kun ottaa huomioon sen, että ollaan treenattu uusia liikkeitä oikeastaan vaan tammi- ja helmikuu ja treeni oli kokonaan tauolla useamman kuukauden, niin saa olla todella tyytyväinen. Kun varmuus kasvaa ja kisarutiini löytyy taas tauon jälkeen, niin mahikset on vaikka mihin :).

Koe oli lauantaina Mikkelissä, jonne ajeltiin Tiinan ja Piikan loistoseurassa. EVL:ssä oli hurjat 11 koirakkoa (alkaako SM-kisat jo painaa mielessä?). Kokeen tuomaroi Riikka Pulliainen ja lisäksi paikalla oli tuomariharjoittelijana treenikaverina tuttu Marjo. Meille arvottiin lähtönumero 11, eli odottelua oli luvassa. Onneksi hallin ympärillä oli hyvät maastot ja Rieha sai päästellä höyryjä juoksemalla.

Pisteet ja selostukset (ja kiitos Tiinalle videoista!):

Paikkaistuminen 9,5: Oli liikuttanut tassuja, yleisö ei ollut tätä huomannut.
Paikamakuu ja luoksetulo 9: Hyvä maahanmeno ja makuu, mutta luoksetulo oli hidas. Selkeästi ekana kutsuminen aiheutti epävarmuutta, eli tämä pitää ottaa työn alle.

Kiertohyppynouto 8.5: Lähti kiertoon tosi hyvin. Meni ihan merkkiä nuollen ja tästä syystä meinasi liukastua ja merkin takana tulee pieni kaarros. Istuminen tosi hyvä, samoin kapulan nosto ja hyppy. Perusasento luovutukseen hinasen vino. Mutta ei todellakaan huono suoritus ja arvostelu kohtuu tiukka. Hyvä Riesku!
Tunnari 7: Jos edellisessä liikkeessä oli hyvä meno, niin nyt oli porsas-Rieha. Se alkoi nuuskimaan sivulla autuaana, ei lopettanut vaikka kääntyessä sitä vähän tönäisinkin. Pikkaisen meinasi itsellä kiehua tuossa vaiheessa. No, arvon rouva kuitenkin päätti katsoa kapuloiden viennin ja toi oman. Alusta lähti siis suurin osa pisteistä.
Kaukot 8: S-I-vaihdossa tuli eteen, muuten hyvä. Säpsähti kesken kaukoja jotain, mutta ei siinä vaiheessa kuitenkaan liikkunut paikaltaan.
Seuraaminen 7.5: Kiehui ihan liikaa ja levottomuus näkyy, mutta edistäminen ei ollut nyt ihan kauhean pahaa. Se on ollut kuurin alla ja ennen kehää teki tosi hienosti. Pitkä seuruu ja edelliset liikkeet alla kuitenkin nostaa virettä. Peruuttamisen eka suora oli karsea, käännöksen jälkeen skarppasi. Tämänkin pystyi tekemään ennen kehää paljon paremmin, nyt oli vaan ihan liikaa virtaa. Lisäksi parilla suoralla yleisöä kohti mentäessä kontakti oli vähän niin ja näin.



Zeta 7: Mokasi istumisen ekalla suoralla menemällä maahan. Harvoi kyllä on tuollaista tehnyt, korkeintaan istuminen menee seisomiseksi. Nyt ei ollut kyllä yhtään kuulolla ja arpoo sitten sopivan asennon. Muut jäävät ok.
Luoksetulo 9: Seisomiseen voisi stopata paremmin, maahanmeno minusta niin hyvä kuin ilman liirausta voi tehdä (en siis halua että liiraa).
Ruutu 8: Hyvä eteenlähetys ja loistava ruutuun meno. Ruudussa Rieha meni sitten ilman käskyä maahan ja se taitaa olla -2p. virhe. Perhana, muuten niin hyvä liike.
Ohjattu 8,5: Minusta ok merkki ja hyvä nouto. Luovutus on vino. Kohtuu tiukalla arvostelulla mentiin.



Yht. 261p. EVL1, sij. 4/11

Taas paljon hyvää, mutta myös hiottavaakin. Seuraamisessa taidetaan ottaa nyt kuuri, jossa palkkaa ei tipu ollenkaan ja tehdään vaan pitkiä pätkiä muiden liikkeiden perään. Vire on kokeissa seuraamisessa Riehalla niin korkea, että pakka ei sitten pysy kasassa. Lisäksi ainakin tunnarin aloitukseen pitää nyt tehdä jotain muutosta, että siitä tulisi skarpimpi. Niin ja ruutua tehdään ilman maahanmenoa...

Kokeesta jäi tosi kiva fiilis. Loppuviikon viimeistelytreenit oli selkeästi toimineet. Muutenkin fiilis oli kokeessa kivan rento ja oli mukavaa kun kaikille taputettiin (vaikka se toki on Riehalle yksi virettä nostava tekijä). Vaikka oma olo oli välillä vähän niin ja näin, niin selvittiin kokonaisuudessa tosi kivasti :).

Ei kommentteja: