perjantai 12. kesäkuuta 2015

Vieraita jäljellä

Metsälajien harrastaminen olisi huomattavasti kivempaa ilman kutsumattomia vieraita. Eli hyttysiä, mäkäräisiä ja muurahaisia. Lentäviä öttiäisiä on tietyissä paikoissa jo aivan älyttömästi ja jäljenteko onnistuu lähinnä huppu päässä. Muurahaisia pysstyy joissain paikoissa välttelemään, mutta joissain ei, kuten eilen kävi.

Käytiin tekemässä Lauran kanssa Riehalle ja Fiinille jäljet ja esineruutua. Tallasin Fiinille lyhyen jäljen ja Laura Riehalle pidemmän, kuudella kepillä. Vanhenivat reilun tunnin. Fiinin jälki ajettiin eka ja jo sillä huomattiin, että kaikki namit oli täynnä kusiaisia. Fiini ei suostunut enää edes koskemaan nameihin. Jäljesti kyllä urheasti loppuun, isot pisteet siitä.

Riehan jäljellä nameja oli siellä täällä. Jana meni taas tosi hienosti. Vauhti oli luja, mutta eteni suoraan ja jälki nousi. Eka keppi nousi myös vähän matkan päästä. Sitten alkoivat muurahaisongelmat. Rieha yrittää aina syödä namikasoista, vaikka niissä kusiaisia olisikin ja ällöttäväähän se on. Sain itsekin pari puremaa käteen ja kyllä muuten kirpaisi. Eka ja toka suora menikin kierimiseksi ja kauheaksi kiskonnaksi, kun muurhaiset ällötti niin paljon. Toinen keppi nousi, mutta kaksi taisi jäädä tälle matkalle. Loppua kohden Rieha rauhoittui ja kusiaiset väheni, jolloin myös tarkkuus parantui. Loppusaldona 5/7 keppiä, joista yksi avustettuna.

Rieha teki myös yhden janatreenin. Maasto oli kohtuu vaikea ja kivinen, mutta hyvin Rieha sen handlasi. Otin sen kerran takaisin, kun kiipesi ison kiven päälle, joka kyllä oli ihan melkein linjassa. Vahvistin vielä eteenmenoa ja toisella kerralla eteni hienosti kivien välistä suoraan jäljelle. Hyvin nousi oikea suunta ja jäljen päästä keppi, vaikka tälläkin pätkällä ehdittiin taistella kusiaisten kanssa.

Esineruutu sitten. Tallattiin n. 20x50m kaistale. Riehalle sinne viisi vierasta esinettä, joista nostatin neljä. Ensin nuosi kaksi keskellä ollutta, sitten takareunan esine ja lopulta etureunassa ollut. Rieha työskenteli todella hienosti. Ei epäröinteja ja meni koko ajan täysiä. Tuollaisen fiiliksen kun saisi kokeeseenkin. Pitää vaan nyt tehdä sille vaikeita ruutuja, että jaksaa uskoa esineiden löytymiseen.

Fiini oli muuten esineruudussa tosi pätevä ja nenänkäyttö oli erinomaista. Hyvä lapset!

Ei kommentteja: