maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kelpieiden tokomestari 2015!

Eilen kisattiin Laukaassa bordercollieiden ja kelpieiden tokon rotumestaruuksista. Rieha kruunattiin viikon sisään toista kertaa rotunsa mestariksi, aika makeeta :). Tämäkin jo toista vuotta peräkkäin. Saan todella olla parhaaseen kisakaveriini tyytyväinen! Rieha on vaan niin asennemimmi!

Kuvista kiitokset Anniinalle ja Tiinalle!


Koirakoita oli EVL:ssä 19 kappaletta. Näistä bortsuja oli 10 ja kelpieitä kolme. Tuomarina toimi Marko Puranen. Alkuun tehtiin paikallaolot ja yksilöliikkeet sen jälkeen kahdessa erässä, sekoitetussa järjestyksessä.

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10

Ruutu 10: Riehalla on aina nopea ruutu, nyt se oli extranopea. Hieno!
Seuruu 8,5: Ruudun jälkeen vire oli korkea ja se näkyi jonkin verran. Muutama huono käännös ja vähän pärskintää. Kokonaisuutena kuitenkin ihan ok.
Luoksetulo 9,5: Tuli lujaa, mutta stopit onnistui ihan ok. Sivulle tulo oli tosi hyvä, siinä on tullut kehitystä.
Tunnari 9: Oikein pätevää työtä, nosti oman varmasti. Vähän pyöritti tuodessaan.

Kuva Anniina Huovinen
Kuva Anniina Huovinen
Metallinouto 9: Perusvarmaa työtä, olisi voinut tulla tiiviimmin luovutukseen.
Zeta 7: Voihan kökkö, istumisen koekooma tuli taas :(. Ärsyttävä, turha pistemenetys, muuten oli hieno liike. Videolta kun katsoo, niin kävelen ehkä vähän turhan reippaasti, siihen nyt ainakin huomiota.
Ohjattu 9,5: Hieman vino luovutus, muuten hieno.
Kaukot 8: Alku oli ihan super! Sitten Rieha alkoi katsomaan liikkuri-Maarittia ja yhteen seisomiseen tuli tuplakäsky ja tekniikkakin vähän kärsi.yht. 289p. I-tulos, kunniapalkinto, sij. 2/19 ja rotumestaruus

Ja vielä videot:
Kokonaisuutena homma sujui tosi hyvin. Toki nuo muutamat pistemenetykset harmitti. Mutta tekeminen tuntui tosi hyvältä. Rieha oli aivan hurmaavan ihana, hyvin kuulolla ja asenteella mukana. Oli myös kiva kisata, kun paikalla oli paljon tuttuja ja Keski-Suomen tytöt putsasivatkin rotumestaruudet ihan suvereenisti.

Rotumestarit ja sijoittuneet: Anna ja Pipsa, me, Hanna ja Kit sekä Riitta-Liisa ja Jinga
Koska ihan täydellistä suoritusta ei saatu, niin treenit jatkui tänään. Aamusta nähtiin Raisa ja treenattiin nurtsilla zetaa ja tunnaria. Zetassa tuli taas moka ekalla yrityksellä istumisessa. Sen jälkeen onnistui. Tunnarit oli haastavia, koska tuuli oli tosi kova, mutta hyvin Rieha nuuski ja oma nousi. Tosin tokalla kerralla se varasti ennen käskyä, eli vähän oli tuhmuutta ilmassa.

Raisa oli ihana ja päästiin ajamaan kaksi valmiiksi tallattua nurtsijälkeäkin. Eka oli haastavassa paikassa harhojen takia, mutta niin Rieha vaan sen selvitti. Jäljen nosto oli hieno ja kepit nousi upeasti. Nyt annoin sille jo enemmän liinaa, eikä vauhti kiihtynyt ihan mahdottomasti. Hyvä Rieha!

Toinen jälki oli vielä haastavampi, koska nurmikko oli tosi lyhyttä ja tuuli todella kova. Alussa tuli pieni moka ja Rieha kävi nostamassa merkkipaaluna olleen kepakon. En rauhoittanut sitä kepin tuonnin jälkeen ja se lähtikin vaan poukkoilemaan. Hetken mietittyään se kuitenkin nosti jäljen itse, ilman apuja, niin hienoa! Puolessa välissä se yritti myös yhtä harhajälkeä, mutta siitäkin selvisi. Kepeissä ei ollut mitään ongelmia, eikä myöskään kulmissa. Vielä enemmän hyvä Rieha!

Illalla nähtiin vielä Maarit. Muistuteltiin kaukoja ja pääsinkin huomauttamaan kontaktin tippumisesta. Ruudussa vauhti oli yhtä kova kuin eilen, mutta nurmikolla jarrut ei pitäneetkään ja meni yli. Olin tyhmä, kun en laittanut Riehaa korjaamaan ja se juoksikin luokse. Uudella lähetyksellä olikin vähän pihalla oikeasta kohdasta ja alkoi stopin jälkeen tarjoamaan paikkaa. Kävin palkkaamassa oikeaan kohtaan ja kolmannella lähetyksellä stoppikin oli taas hyvä. Huh, pitikin alkaa sössimään kympin liikkeen kanssa...

Sitten se murheenkryyni zeta. Taas tuli pari mokaa istumisessa, mutta sitten onnistui. Ei tähän nyt auta muu kuin toistot. Rieha myös mokasi yhden seuraamiseen lähdön, eli nyt oli todella huono zeta... No, mokia sattuu.

Ai niin! Oltiinhan me lauantaina agikisoissakin. Kaksi rataa ja ei niin mitään kerrottavaa kellekään Tuomarina oli joku SM-kisatuomari ja radat oli todella vaikeita. Mulla ei käytännössä ollut mitään hajua mitä teen ja nopean maxikoiran kanssa mahdollisimman lyhyet estevälit ja korkeat rimat ei olleet paras yhdistelmä. No, onneksi agi on meille vaan harrastus ;).

Ei kommentteja: