perjantai 15. toukokuuta 2015

Viikon treenit ja EVL1

Maanantaina treenattiin hiekkakentällä Tiinan kanssa. Rieha teki zetaa, tunnaria ja ohjattua. Tunnarissa hieno meno, samoin ohjatussa. Zetassa hyvät jäävät, mutta omaa kävelyä piti taas treenata.

Loppuun Rieha sai tehdä eteenmenoa. Tämä olikin hyvä treeni, kun alla oli ohjattu. Rieha lähti nimittäin ihan suoraan kohti paikkaa, missä ohjatun kapula oli ollut. Tajusi selkeästi itsekin mokansa ja lähti kaartamaan takaisin suoralle linjalle, mutta kutsuin sen pois ja lähetin uudestaan. Nyt linja olikin ihan suora ja pääsi palkalle, jonka olin piilottanut treenin alussa. Mutta tosi hyvä mietintä Riehalle siitä, että oikeasti pitää miettiä suuntaa mihin juoksee. Tehtiin vielä pari toistoa, yksi koemainen ja loppuun vielä yksi palkan kanssa.

Tiistaina nähtiin Laura nurtsilla. Tunnaria, metallia, luoksetuloa, kaukoja. Ihan hyvää menoa oli, eikä ihmeemmin tarvinnut mitään hinkkailla.

Illalla oli vielä agitreenit, jossa jatkettiin viime kerralla ollut rata loppuun:


Alku meni viime viikon malliin. 5-hypylle takaakierto, käden vaihto katse koirassa ja putkeen. Toimi hyvin. 9-10 oli viime viikon malliin pakkovalssi-jaakotuksella, mutta putken pää vaihtui. Siihen piti tehdä puolivalssi/veto, että sain Riehan kääntymään oikeaan päähän.

13-hypylle linjausta ja takaaleikkaus. Haastavin kohta oli 15-17, jossa tehtiin ensin valssi ja sitten liikkuva vastakäännös. Yllättävän hyvin Rieha kääntyi hakemaan keppejä tuolla ohjauksella, kunhan vaan tosiaan muistin liikkua. Jos vastakäännös pysähtyi, niin se haki keinua. Haastava loppu, mutta onnistuttiin kuitenkin ihan hyvin.

Eilen suunnattiin Pieksämäelle kokeeseen. Tuomarina uusi tuttavuus Erkki Shemeikka. Evl:ssä oli 13 koirakkoa ja me tietysti viimeisenä. Kaikki yksilöliikkeet tehtiin putkeen, eli sinänsä oma osuus oli nopeasti myös ohi.

Näinhän se sujui:

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 9

Tunnari 9: Jee, tämäkin onnistui. Nosti oman heti, ei pyöritellyt ja keskittyi hyvin, vaikka liike oli ensimmisenä.
Metalli 9: Perusmenoa, olisi voinut luovuttaa tiiviimmin,
Ruutu 8: Leikkiinkutsuasento maahanmenon sijaan. Ilmeisesti välillä vaan täytyy soveltaa, ettei menisi liian täydelliseksi...
Kaukot 9: Pystyisi parempaankin, oli suht armollinen tuomio. Ei ollut alussa yhtään kuulolla, mutta reagoi onneksi ekaan käskyyn, jonka annoin kyllä kohtuu voimakkaasti. Sen jälkeen keskittyi.
Zeta 10: Nyt oli se zen-fiilis! Hyvät jäävät ja seuraaminen tehtiin yhdessä.
Luoksetulo 7: Stopit sujuivat, mutta maahanmenossa jäi leikkiinkutsuasentoon.
Seuraaminen 8.5: Tykkäsin ilmeestä tosi paljon. Häntä heilui ja kontakti pysyi. Tuomarin mukaan todella hieno seuraaminen, mutta vähän liian tiivis.
Ohjattu 10: Tämä oli kyllä hieno!

Yht. 283,5p. 1-tulos, sij. 3/13


Kokonaisuutena sain Riehan pysymään paremmin kasassa kuin viime kokeessa. Sillä oli aika kova vire ja oli varsinkin alkuun liikkeellä aika henkselit paukkuen. Se näkyy nuuskimisena, kun sen ei omasta mielestään tarvitse olla skarppina, kun tietää mitä tapahtuu. Loppua kohden sain sen paremmin kuulolle, kehuin hyvin hillitysti ja sitä kautta se alkoi antamaan enemmän painoarvoa minun sanomisille.

Hienoa oli myös se, että selätettiin monessa liikkeessä koekammo. Zeta, tunnari ja kaukot oli näitä, joissa on tullut paljon mokia oman sähläyksen takia. Nyt ne sujuivat kokonaisuutena hyvin. Ja olihan se kiva kuulla tuomariltakin taas kehuja menosta, tuntui tykkäävän kovasti. Tästä on hyvä jatkaa!

Tänään jätettiin tokot väliin ja käytiin aamusta tekemässä viestiä. Pääpaino nyt rauhallisissa ja rennoissa lähetyksissä. Uskon, että oli hyötyisä treeni. Juoksemisessa ei ollut ongelmia tälläkään kertaa. Rieha olisi varmasti juossut vielä tuplasti jos olisi annettu.

Ei kommentteja: