sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Esineitä ja jarrutusjälkiä tottiskentällä

Nyt keskitytään hetkeksi pk-juttuihin, ensi viikonloppuna on nimittäin kelpieden ja bortsujen pk-rotumestaruuskisat. Tokihan sinne pitää lähteä edustamaan ja tottakai olen myös järjestelyissä mukana koko viikonlopun ajan. Varmasti siis mielenkiintoinen viikonloppu edessä. Kelpieitä on mukana kaikissa muissa lajeissa paitsi etsintäkokeessa, mikä on tietysti tosi kiva juttu.

Viestin edustuskelpie

Eilen tallattiin esineruutu neljällä esineellä. Ruutu oli kohtuu haastavassa paikassa. Puolessa välissä alkoi jyrkkä rinne, eikä lähetyslinjalta nähnyt takalinjaa ollenkaan, Tuli siis haastetta sekä koiralle, että ohjaajalle. Hyvin Rieha kuitenkin irtosi takalinjalle ja rinteen alle. En nähnyt takalinjan esineiden nostoa ollenkaan, mutta nopeasti ne palautti. Vaikein esine oli vasemmassa etukulmassa. Siitä Rieha ei meinannut saada hajua ja ajatui aina oikealle. Lopulta se kuitenkin nousi ja siihen oli hyvä lopettaa isojen bileiden kera. 

Kolme ekaa esinettä nousi siis parissa minuutissa ja viimeinen toi sopivasti haastetta peliin. Rieha jatkoi työskentelyä sitkeästi, vaikka lähetyksiä jouduttiin tekemään useampi ja maasto oli aika rankkaa juosta. Juuri tälläiset treenit on parhautta, haasteita ja niiden selättämistä yhdessä!

Tänään nähtiin Tiinan kanssa viikonlopun hakuradan rakennuksen merkeissä. Koirat lämppäsi itsensä metsässä juosten, samalla kun me ohjaajat raahattiin hakupiilona toimivaa roskista ympäri metsää. Hiki tuli ja kieltämättä myös fiilis, että ei nämä koirahommat aina ihan fiksuimpia ole...

Siitä suunnattiin tottiskentälle. Aluksi vähän seuruuta ja Tiina ampui. Ei ongelmia. Sitten tehtiin jäävät ja luoksetulot. Ei voinut taas kuin nauraa tuon koiran vauhdille ja innolle. Jäävät oli ihan tosi hyvät ja luoksarit tuli semmoista vauhtia, että kiitin onneani Riehan pienestä koosta. Ekalla kerralla nimittäin törmäsi ihan reippaasti, tokalla veti liinat kiinni metriä ennen minua. Jarrutusjäljet jäi vaan maahan. Hurjaa menoa :D.

Sitten tehtiin noudot. Tasamaanouto kilon kapulalla oli hieno. Metrinen oli aivan super, meinasin ihan haljeta onnesta, kun Rieha leiskautti siitä niin hienosti yli ja takaisin. Vinoesteellä kapula meni vinoon ja Rieha yritti oikaista. Tästä huomautus ja uusinta oli siinäkin ihan nappi. Hyvä muistutus Riehalle siitä, että oikominen ei auta.

Loppuun vielä eteenmenon muistuttelua. Ekalla lähetyksellä palkka oli valmiina, tokalla otin koemaisen lähetyksen maahanmenon kera ja kolmannella näki, kun jätin palkan. Hyvä meno, vauhti ja asenne! Maahanmeno toimi hyvin ja hiekka vaan pöllysi, kun se heittäytyi.

Lisäksi kuivaharjoittelin vielä kapulan heittoa esteillä. Eli onpahan nyt sitäkin treenattu, vaikka olen todennut, että kokeessa kapulalla tuntuu olevan ihan oma tahto. Ei ole minun laji tuo heittäminen, voisikohan sen ulkoistaa jollekin muulle!

Mutta huikeita treenejä ja näissä fiiliksissä on hyvä jatkaa kohti pk-koekauden avajaisia!


Ei kommentteja: