sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vapun häirikkötreenit

Vappupäivä meni rattoisasti treenatessa, kiitos hyvien treenikamujen ja koutsien!

Ensin nähtiin Salme Killerillä koemaisen treenin merkeissä. Tarkoituksena oli psyykata minua siihen mitä teen jos jotain menee pieleen, yleisö arvostelee tai liikkuri sekoilee jne. Ensin rakennettiin paikalle kehä kehänauhoineen ja tuulen ollessa tosi kova saatiin siitäkin kunnon häiriö. Lisäksi Salme oli suunnitellut kahdelle häiriöihmiselle käsikirjoituksen, joiden mukaan heidän piti kehän laidalla toimia. Minä en tietenkään saanut nähdä sitä. Salme tuomaroi ja liikkuroi ja oli kyllä siinä roolissa loistava, tuli kaikenmaailman mokat ja sekoilut, mitä ikinä vaan voi kuvitella. Liikkeiden väleissä kesti, meidät kävelytettiin väärään aloituspaikkaan jne.

Aloitettiin seuruulla. Se oli oikeasti hieno. Rauhallinen ja levollinen, ei keulinut ja kontakti oli upea. Liikkuri kävelytti minut useaan otteeseen päin kehänauhaa, käännytti väärään suuntaan ja alkoi pyytelemään anteeksi jne. Eli kaikenlaista oli. Lisäksi häiriöihmisten juttelu (sekä arvostelu, että kehut) kuului hyvin kehään. Kaikki psyykkauksen ainekset oli kasassa ja selvisin silti. Jee!

Zetassa järjestys M-I-S. Häiriöt ei haittanneet, mutta tämän mokasin itse. Istuminen meni taas seisomiseksi, eli meidän koeongelma nosti päätään. Tajusin onneksi heti itse mistä se johtui. Tokalla suoralla en ollut varma kävelenkö oikeaan suuntaan (zeta oli vinossa, joten sitä piti vähän mallata) ja etsin katseellani seuraavaa merkkiä. Tämä riitti kuplan rikkoontumiseen, enkä saanut käskyäkään enää sanottua oikein. Pitäisi vaan keskittyä koiraan ja tekemiseen, eikä miettiä muuta.

Luoksetulossa liikkuri mm. keräili maasta roskia ja heitteli niitä maahan ennen liikkeen alkua. Tällä ei onneksi vaikutusta Riehaan. Rieha teki ok stopin, mutta pystyisi parempaankin. Maahanmenossa olisi voinut heittäytyä enemmän, vaikka stoppasi heti. Lopussa kaarratti sivulle tuloa, eli sitä pitää treenata edelleen.

Ohjattu sitten. Liikkuri kompasteli alussa ja tiputteli kapuloita, tämä sai Riehan huomion. Mutta keskuttyi onneksi sen jälkeen vientiin tosi hyvin. Haettava kapula oli laipat meihin päin ja takana oli isot puupinot. Ilmeisesti Rieha ei nähnyt kapulaa ollenkaan ja se ajautui lopulta ulos kehästä. Se jopa kiipeili puupinojen päällä etsiessään kapulaa, kunnes lopulta löysi kapulalle. Otettiin tämä uudestaan lopussa ja kun kapula oli suorassa, niin ei ollut mitään ongelmaa. Kieltämättä ekalla kerralla itselläkin oli vaikeuksia nähdä, missä kapula oli. No, se meni työtapaturman piikkiin.

Metalli oli vähän laiska, ravilla takaisin.

Tunnarissa näkyi epävarmuus. Meni heti omalle ja nosti sen, mutta varmisteli vielä muita. Palautti hieman pureskellen ja vinosti eteen. Uusittiin tämä lopuksi ja silloin oli onneksi parempi.

Kaukoissa liikkuri sai minut ihan sekaisin. Tämä on kyllä sellainen liike, missä pitää itse olla kartalla. Lisäksi häiriöihminen teki x-hyppyjä Riehan takana ja se vei sekä minun, että Riehan huomiota. Eka yritys siis ihan plörinäksi. Uusinta sen sijaan oli jo parempi, kun olin itse paremmin mukana.

Olipa hyvä treeni ja siinä tuli monta kohtaa, joissa oikeasti sain miettiä omaa tekemistäni. En vaan yksinkertaisesti ole niin kylmähermoinen, että aina pystyisin pitämään itseni kasassa. Rieha reaktiivisena koirana ehtii jo poistua kuplasta, jos herpaannun yhtään. Siinäpä treenattavaa! Mutta erinomaisen hyvä harjoitus kertakaikkiaan. Ja oli kiva nähdä, että suurin osa häiriöistä ei vaikuttanut Riehaan millään lailla ja itsekin skarppasin monessa kohdassa tosi hyvin.

Puhuttiin, että metalliin pitää ottaa nyt extrapalkka. Se on Riehalle sellainen pakollinen paha, joka suoritetaan vähän sinne päin. Eli asennetta lisää. Tunnari tarvitsee vaan paljon toistoja ja pyrin nyt oikeasti ottamaan mukaan kunnon apuhajun. Parempi nyt helpottaa, ettei tule lisää epävarmuutta. Kaukoissa sekä häiriö, että edelleen tekniikka treenin alle.

Loppuun tehtiin vielä paikallaolot kahden aussien sekä Tuiken ja lainaohjaajan kanssa. Rieha teki hyvää työtä, mutta Tuike vei koko potin. Mummokoira teki täydelliset paikkikset ja oli niin pätevänä! Se on oikeasti tehnyt koemaisena noita vuosia sitten ja silloinkin niissä oli ongelmia. Ja nyt ei mitään. Se saikin ansaitusti kolme kymppiä :D.


Mummon paikkamakuu kotioloissa
Tokon parista siirryttiin suoraan kimppaviestitreeneihin. Siman ja munkkien jälkeen oli hyvä treenata, kiitos vaan treenikamuille!

Juoksutettiin 5 pätkää. Rieha tuli joko ekana tai tokana. Juoksussa ei taaskaan ongelmia, eikä pitänyt juostessa ääntä. Lähetykset sujui minun päässä ihan hyvin, metsäpäässä oli alkuun pientä paineongelmaa, kun oli niin täpinöissään, eikä kuunnellut. Ajattelinkin, että seuraavaksi pitää treenata vaan lähetykseen menoa isolla palkalla niin, että palkka tulee pelkästä rennosta odottelusta sivulla ja itse juoksua ei tarvitse edes ottaa. Eiköhän me noilla saada Riesku taas paremmin kuulolle.

Tänään käytiin lenkin päätteeksi vielä tekemässä esineruutua ja tokoa. Tallattiin n. 30x50m kaistale, jonne neljä esinettä. Rieha oli ihan mahtava ja kaikki neljä nousi parissa minuutissa. Luovutuksetkin oli ihan priimoja, joten ei löytynyt valitettavaa.

Tokopuolella tehtiin metallia kissanruualla. Tarkoituksena nyt vaan vahvistaa mielikuvaa siitä, että kapula kannattaa tuoda nopeasti. Väliin tehtiin yksi tunnari, jossa ei ollut mitään ongelmaa. Nosti oman välittömästi ja toi täysiä. Näitä rentoja suorituksia tarvitaankin!


Ei kommentteja: