lauantai 28. helmikuuta 2015

Seinäjoen karsintakoe

Kuluvalla viikolla treenattiin kolme kertaa hallilla ja jotain pikkujumppaa päälle. Kiire on ollut ja Rieha on ollut todella vähällä aktivoinnilla tämän pari viikkoa. Treenit on olleet kohtuu vähissä, mutta ennen kaikkea Rieha on saanut tosi vähän liikuntaa ja semmoista yleistä mukana oloa. Pystykorvat on olleet aika pitkälti hyvässä hoidossa, niillä aktivointia on ollut varmasti huomattavasti enemmän.

Ihmeen hyvin Rieha on näiden parin viikon aikana pärjännyt. Se on ollut hyvin huomaamaton, kiltti ja nukkunut paljon. Sanoisin jopa, että se on ollut apaattinen. Rieha vaan sopeutuu ja minkäänlaista häiriökäytöstä ei ole esiintynyt. Joku voisi sanoa, että sehän on ihan tyytyväinen, mutta kyllä se on kaikkea muuta. Aktiivinen koira tarvitsee ja ansaitsee tekemisensä, silloin se herää eloon. Apaattisuus ei ole yhtä kuin tyytyväinen koira. Toki on mahtavaa, että koira pärjää hetken vähemmälläkin tekemisellä, mutta noin pääsääntöisesti se ei saisi olla normaalitila. Ne pienet hetket, kun se on päässyt tekemään, oi sitä onnea! Onneksi päästään pian normiarkeen.

Mutta ei siitä sen enempää. Treeneistäkin tulee vaan lyhyt briiffaus. Treenattiin paljon liikkeiden alkuja, jättöjä ja tunnaria monella eri tapaa. Loppuviikosta treenattiin ilmettä, koska tänään oli edessä maajoukkueen karsintakoe Seinäjoella, Vähän jännitti lähteä, kun viime viikot on olleet haipakkaa. Lähdettiin kuitenkin, reippaasti aamuseitsemältä.

Koirakoita oli paikalla 35kpl, tuomareina toimivat Salme Mujunen ja Tiina Heino. Saatiin arvonnassa onnennumero 13. Liikkeet oli jaettu kolmeen osaan, ensin paikkamakuut, sitten puolet liikkeistä Mujusen kehässä ja puolet Heinon kehässä. Kehät olivat peräkkäin, eli käytännössä kaikki liikkeet tehtiin putkeen, eikä palkata voinut. Häiriötä tuli myös kivasti, kun kaksi kehää pyöri vierekkäin.

Pisteet ja kootut selitykset:

Paikkaistuminen 9.5: Tuomari sanoi, että olisi halunnut suoremman lähtöasennon, nyt toinen tassu oli taaempana. Lisähäiriönä Riehan viereinen koira meni maahan ja oli aika lailla Riehaa kohti kun tultiin piilosta.
Paikkamakuu 10

Seuraaminen 7: Olipa vähän levotonta, taas. Alku oli hyvä, sitten välissä tapahtui vaikka mitä ja loppuun taas parempi. Sanoin myös kesken seuruun väärän käskyn. Olen treeneissä käyttänyt paikan muistutteluun "Muista"-käskyä ja nyt sanoin sen vahingossa juoksuun lähdettäessä. Rieha kuuli vaan "MMM.." ja painui välittömästi maahan. Voi huoh, ei näitä jatkossa.



Ruutu 9.5: Vähennys luultavasti lopun seuruusta, joka hieman keuli.



Zeta 6: Alku meni hienosti, mutta sitten istuminen meni seisomiseksi :(. Tosi kurjaa, se on ollut aika lailla varma. Tämä harmitti eniten koko kokeesta.



Ohjattu 8,5: Merkki ok, kapuloille mennessä vähän katselee sivuille, nostaa kuitenkin hyvin. Luovutus oli aivan priima, siitä oli ylpeä.



Luoksetulo 8,5: Omat pysäytykset tuli taas missä sattuu. Tuli suoraan sivulle, vähän viipyillen.



Hyppy 8.5: Hitaammin takaisin, luovutus olisi voinut olla hinasen tiiviimpi.



Tunnari 9: Tässä meinasin alkuun itse mokata koko liikkeen, kun luulin viereisen kehän liikkurin käskyä omaksi ja meinasin kääntyä ympäri liian ajoissa... Huh. Rieha teki ihan ok työtä, potkaisi oman heti alkuun vähän kauemmas, mutta nosti heti kun osui.



Kaukot 8.5: S-I vaihdossa liikkui, oli liian etupainoisesti. Muuten hyvät vaihdot. Mutta erityisesti olin tyytyväinen jättöön, jossa ei tullut "tylsyyttä" ja oli skarppina. Välillä kuunteli jotain takana olleesta kehästä, mutta se ei vaikuttanut onneksi käskyihin.



Yht. 269.5p. 1-tulos, sijoitus 22/35.

Kokonaisuutena olin tosi tyytyväinen menoon. Häiriö ei haitannut, liikkeiden alut pelasi tosi hyvin ja paikkikset oli hienot. Vire oli seuraamisessa vähän turhan korkea, pitäisi purkaa Riehaa enemmän (mutta kun en vaan jotenkin uskalla). Kokonaisuutena se teki iloisesti ja reippaasti. Häntä heilui ja se palkkaantui hyvin. Ennen kaikkea, meillä oli yhdessä tosi mukavaa!

Tuloksellisestikin olin tyytyväinen, tuossa 270 pisteen paikkeilla oli tosi monta koiraa, eli ei ollut isosta kiinni parempi sijoitus.

Hauska reissu, voidaan joskus toistekin lähteä isojen koirien kisoihin :).

Ei kommentteja: